Basia
Basia
  6 dubna 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

Wiertlo92
Reputacja: 10 | BluzgometrTM: 0
Wiertlo92
  3 dubna 2013
Psyche30
Psyche30: Nie zakochana jestem w Dexterze

Nie znasz się :ninja:
Na jakim etapie jesteś Dextera?

RexMundi
RexMundi: Pulp Fiction i tak lepszy

właśnie zasycam u kuzola i jutro będę miał na dysku :D

W końcu wyszła filmowa okładka książki Nawałnica Mieczy: Stal i Snieg czyli dalszy ciąg Gry o Tron (3 sezon) :rock:

"I dream I'm floating on the surface of my own life, watching it unfold."

Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  3 dubna 2013
Wiertlo92
Wiertlo92: Nie znasz się Na jakim etapie jesteś Dextera?

8 odcinek pierwszej serii :rotfl:
Jak wiadomo że doktorek jest tym tym no...wiadomo :ziober2: Po prostu czytałam że po 3 odcinku powinnam się uzaleznić, no i nie...ale nadal twardo próbuję skoro doszłam do 8 :rotfl:
Psyche30
Psyche30
  3 dubna 2013

Wydaje mi się że to stąd iż Dexter jest taki kuzwa nijaki, cięzko pokochać serial jak główny bohater nawet kiedy zabija to emocji w nim tyle co kot napłakał, jest taki rozmemłany, za to inne postaci na plus ;D

Earth
Earth
  3 dubna 2013

No ja jakoś się też nie umiałam przekonać do Dextera, a próbowałam. :D

MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  3 dubna 2013
Psyche30
Psyche30: Wydaje mi się że to stąd iż Dexter jest taki kuzwa nijaki, cięzko pokochać serial jak główny bohater nawet kiedy zabija to emocji w nim tyle co kot napłakał, jest taki rozmemłany, za to inne postaci na plus ;

Cały urok tkwi w tym, że własnie jest on totalnie pozbawiony emocji, oczywiście do czasu. Kiedy zaczyna się zachowywać jak człowiek to to dopiero wkurza, przynajmniej mnie irytowało strasznie, bo tracił kontrolę kiedy się okazało, że czuje to i tamto ;D. A Dexter który traci kontrolę jest własnie rozmemłany ;D.

Ale nie przekonuję na siłę, mam znajomą, która ogólnie wszystko kocha co jej polecę, ale do Dexa również nie potrafiła się przekonać, co mnie w sumie dziwi ;D.
:ziober2:
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  3 dubna 2013
Psyche30
Psyche30: Ano, to wprowadzenie to jest przed tym odcinkiem, tyś na pewno cały odcinek obejrzał?

MaqdaIena
MaqdaIena: Pewnie obejrzał odcinek 0

już ja wiem co obejrzałem

dupy nie urwał ten odcinek - a zera to wy oglądacie :D
...Ignorance is bliss...
Psyche30
Psyche30
  3 dubna 2013
MaqdaIena
MaqdaIena: Cały urok tkwi w tym, że własnie jest on totalnie pozbawiony emocji, oczywiście do czasu. Kiedy zaczyna się zachowywać jak człowiek to to dopiero wkurza, przynajmniej mnie irytowało strasznie, bo tracił kontrolę kiedy się okazało, że czuje to i tamto ;D. A Dexter który traci kontrolę jest własnie rozmemłany ;D. Ale nie przekonuję na siłę, mam znajomą, która ogólnie wszystko kocha co jej polecę, ale do Dexa również nie potrafiła się przekonać, co mnie w sumie dziwi ;D.

Ja rozumiem o co Ci chodzi ;D Ale dla mnie on jest nijaki nawet wtedy kiedy nie musi udawać normalnego przed innymi, a np. kiedy morduje powinien być sobą , a nawet wtedy taka z niego cipa-morderca , no nie wiem jak to określić, jest najmniej lubianą przeze mnie postacią w serialu, a to chyba kurde zle ;D
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  3 dubna 2013
Wiertlo92
Wiertlo92: właśnie zasycam u kuzola i jutro będę miał na dysku :D

nie oglądał Pulp fiction

a tera leci na ale Kino - Powrót do przyszłości :zakochany:
...Ignorance is bliss...
MaqdaIena
MaqdaIena
  3 dubna 2013
Psyche30
Psyche30: est najmniej lubianą przeze mnie postacią w serialu, a to chyba kurde zle ;

To zależy od tego kogo lubisz w tym serialu ;D.
Bo jak kogoś kto za chwilę zginie, to faktycznie do bani ;D.
W drugiej chyba serii była taka wkurzająca na maksa angielka, z wystającymi dziąsłami. Normalnie jak ją widziałam, to miałam ochotę ją zagryźć :rotfl:.
kuba92762
kuba92762
  3 dubna 2013
Psyche30
Psyche30: Po prostu czytałam że po 3 odcinku powinnam się uzaleznić, no i nie...ale nadal twardo próbuję skoro doszłam do 8
Pierwszy sezon ogółem nie powala więc spoko :DOd 2 zacznie się uzależnienie :D
MaqdaIena
MaqdaIena: Mi się jedynka podobała, ale faktem jest że oglądałam ją dość dawno temu, chociaż te 5,6 na 10 mogę dać. Jednak faktycznie następne części mnie już nie zachwycają.

No kurde, można właśnie jedynkę ocenić na 6 spkojnie, jakby się uprzeć to nawet 7 (oglądałem też z 5 lat temu i nie pamiętam :P ), ale no nazywanie filmu arcydziełem gdzie aktorzy zostali sprowadzeni spod budki z piwem ( a i tam pewnie lepszych można znaleźć) to dla mnie gruba przesada. Chyba, że usłyszę argumenty.
MaqdaIena
MaqdaIena
  3 dubna 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: No kurde, można właśnie jedynkę ocenić na 6 spkojnie, jakby się uprzeć to nawet 7 (oglądałem też z 5 lat temu i nie pamiętam :P ), ale no nazywanie filmu arcydziełem gdzie aktorzy zostali sprowadzeni spod budki z piwem ( a i tam pewnie lepszych można znaleźć) to dla mnie gruba przesada. Chyba, że usłyszę argumenty

Ode mnie nie usłyszysz, ja swoją opinię już napisałam ;D.
No i Kubuś, każdy ma prawo do własnego zdania ;D. Paulina jest mega dziewczęca, a własnie tak mi sie kojarzy ten film ;D.
Arwena27
Arwena27
  3 dubna 2013
Kronika opętania
przeciętny horror ech z polskim akcentem (demon ukryty w skrzynce) ;>
kuba92762
kuba92762
  4 dubna 2013
RexMundi
RexMundi: Atlas chmur - pomieszane z poplątanym kilka historii bardziej lub mniej powiązanych ze sobą z kilku epok w kilku gatunkach filmowych, można popatrzeć na kilka wcieleń aktorów , m.in Tom Hanks , jako całość hmmm dobre, ale skomplikowane z lekka - albo ja nie uważałem

Musisz przeczytać książkę :D
Jak byłem w kinie to sam całego nie ogarniałem, ale książka rozwiewa wszystkie wątpliwości, chociaż w filmie można to odbierać, że np. Hanks to ta sama osoba , ale w różnych epokach, że rodzi się na nowo, a ja czytając najpierw książkę nigdy bym na to nie wpadł :P
Psyche30
Psyche30
  4 dubna 2013
MaqdaIena
MaqdaIena: To zależy od tego kogo lubisz w tym serialu ;D. Bo jak kogoś kto za chwilę zginie, to faktycznie do bani ;D.

No już myślałam że Batiste mi ukatrupiono, ale jednak nie :rotfl:

Konto usunięte
Konto usunięte: Od 2 zacznie się uzależnienie :D

a jak nie to wymyślę Ci jakąś karę w zamian za zmarnowany czas :ziober2:
MaqdaIena
MaqdaIena
  4 dubna 2013
Psyche30
Psyche30: No już myślałam że Batiste mi ukatrupiono, ale jednak ni

:D.
Batista żyje do dnia dzisiejszego ;D. I mam nadzieję, że nie zostanie to potraktowane jako spoiler, ale jako zachęta do dalszego oglądania ;DDD.