Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
Co ostatnio obejrzałeś? strona 279 z 377
Skóra w której żyję - o Almodóvarze (cholera wie jak się odmienia jego nazwisko) słyszałam wiele różnych opinii, większość mówiła, że jest on geniuszem, jednak nie każdemu podejdzie jego twórczość. No i hm, sama nie wiem czy mi podeszła ;D. Na początku film mnie nudził, gdzieś nawet przysnęłam, jednak jak zaczęło się wyjaśniać o co kaman to nabrał kolorów. Ogólem podobał mi się, jednak zachwycona nie jestem. Na pewno obejrzę jeszcze jakiś film tego reżysera, może wtedy wyrobię sobie bardziej konkretną opinię na jego temat.
Iluzjonista - Nortona uwielbiam, klimat Prestiżu również. Film dobry, jednak Prestiż dużo lepszy.

ostatnio masę filmów obejrzałem a wszystko przez urok filmwebu
Zabójczy numer - o dziwo kiedyś ogladałem go urywkowo i dziś po obejrzeniu zaliczam go do ulubionych!!! początek nie zapowiadał na mocno wciagający film, lecz z czasem zaczęło się dziać, stopniowo podgrzewanie napięcie i mocna koncówka. Świetna gra aktorska same nazwiska Willis - Freeman -Hartnett mówią wszystko. Film wart obejrzenia 8/10.
Dzielnica Lakeview- typowy film na jednorazowe obejrzenie. Jackson robi swoje, bawi się w złego sąsiada i tyle. Końcówka byle jaka, jakby nie mieli pomysłu na nią. Przewidywalny mocno. 6/10
Plac Zbawiciela - film opowiadający o rodzinnych problemach finansowych. Strata mieszkania, zaciągnięte długi, mieszkanie u okrutnej matki, skok w bok męża, męki żony w szukaniu pracy oraz wychowywaniu dzieci itd. Film życiowy, dający do myślenia, oparty na faktach i zaskakująca końcówka. 8/10
i w końcu obejrzałem Święci z Bostonu gdyż Magda co chwilę tak wspominała na forum i jara się do dziś :D Rewelacyjny film, nie bedę mówił o wyczynach Rocco czy Smeckera genialna muzyka !!! Majstersztyk
jest na liscie ulubionych zdecydowanie !!! 9/10
"I dream I'm floating on the surface of my own life, watching it unfold."
Pulp Fiction i tak lepszy

===============
Clerks 2 - jakoś mi umknęło że tego nie oglądałem, dobre dialogi , Jay i Cichy Bob robią swoję :) ( zwłaszcza odgrywanie scen z Milczenia Owiec :D ) oraz Randal i jego mądrości , wkurza mnie tak jak i w pierwszej części Dante ( jest taki pis

plus Elias i jego.. " jeden pierścień by wszystkimi rządzić.. " :)
Dobry, zły i brzydki - dokończenie dolarowej trylogii Sergio Leona, Bohaterami filmu są trzej mężczyźni: Zły - bezwzględny łowca nagród, Brzydki - wielokrotny przestępca, Dobry - łowca głów z zasadami. Wszyscy trzej usiłują dotrzeć do ukrytego przez wojsko skarbu. Brzydki jest w posiadaniu informacji o nazwie cmentarza, na którym został on zakopany, Dobry zna nazwisko na poszukiwanym grobie. Czyni to z nich mimowolny zespół. Po piętach depczę im Zły. - klasyk
I że cię nie opuszczę - romansidło inspirowane prawdziwą historią - młode małżeństwo ( wielkie loff) ma wypadek , w skutek czego żona ( Rachel McAdams ) traci pamięć - a to co pamięta to czasy zanim poznała swojego męża oraz samą siebie - mąż ( Channing Tatum ) oczywko stara sie by wróciła jej pamięć lub ewentualnie rozkochać ją w sobie na nowo
Atlas chmur - pomieszane z poplątanym kilka historii bardziej lub mniej powiązanych ze sobą z kilku epok w kilku gatunkach filmowych, można popatrzeć na kilka wcieleń aktorów , m.in Tom Hanks , jako całość hmmm dobre, ale skomplikowane z lekka - albo ja nie uważałem
Habemus papam - mamy papieża - nowo wybrany papież nie wytrzymuje presji i nie wychodzi na balkon przywitać tłum , mało tego popada w depresje i w sprzyjających okolicznościach ucieka z Watykanu i włuczy sie po Rzymie szukajać sensu swojego życia itd . w tym czasie panuje ogólny chaos w Watykanie- ludzie czekaja na papieża - bo nie ujawniono kim on jest , wszyscy kardynałowie czy jaki im tam nadal sa zamknięci i odizolowani od świata - ( tu jest ta bardziej komediowa strona filmu ) - zaczynają sobie jakoś zagospodarować czas plus Jerzy Stuhr jako rzecznik prasowy Watykanu - całkiem ciekawy film
----------------------- plus --------------
Gra o Tron sezon 3 - pierwszy odcinek - takie tam wprowadzenie i przypomnienie bohaterów
Spartakus - bogowie areny - 2 sezon Krwi i Piachu opowiadający wydarzenia przed pojawieniem sie Spartakusa
Pamiętniki Wampirów 4 -- takie tam ;p :D coraz bardziej to pogmatwane jak kolejne sezony Zagubionych :P