Basia
Basia
  6 dubna 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  26 března 2013
MoonSam Bell pracuje dla firmy Lunar Industries. W ramach kontraktu od 3 lat samotnie przebywa w stacji kosmicznej na Księżycu. Jego jedynym towarzyszem jest superinteligentny komputer Gerty. Sam nie ma bezpośredniego kontaktu z Ziemią. Raz na jakiś czas otrzymuje jedynie krótkie wiadomości video od swojej ukochanej żony Tess. Misja Sama zbliża się do upragnionego końca. Zanim jednak wybije godzina powrotu na Ziemię, Sam dokona szokującego odkrycia.
Się naczytałam ze takie nudy a ja ani razu na tym nie ziewnęłam, podobał mi się 7,5 /10
Blue Valentine"Blue Valentine" jest bardzo intymnym portretem rozpadającego się małżeństwa. Cindy (Michelle Williams) i Dean (Ryan Gosling) są parą z kilkuletnim stażem, wychowują córkę. Ich związek przeżywa kryzys. Próbując uratować swoje małżeństwo, usiłują wskrzesić lata młodości, gdy byli w sobie zakochani na zabój i snuli plany na piękną, wspólną przyszłość.
7/10
Earth
Earth
  27 března 2013
Les Miserables. Baaaardzo fajowy musical, choć przydługawy. Nie wiem skąd te narzekania na filmwebie na Russela Crowe, mnie się jego słuchało bardzo dobrze. :) No i jak nie znoszę Anne Hathaway to tu mnie oczarowała.
Tylko czemu dali tak niesamowicie ohydnego gościa do roli Mariusza to ja nie ogarniam, jeszcze te komentarze na fw jaki on jest słodki i piękny. :nielapie:
I film tak wybitnie w stylu Burtona, że bardzo mi brakowało w nim Deppa. :D
JednoposladkowyTed
JednoposladkowyTed
  27 března 2013
Chrzest - Polski dramat, obyczajowy.
Obejrzałem, bo doszły mnie słuchy, że Natalia Rybicka w tym filmie sporo się bzyka, ale niestety tak nie jest.
Film trochę się dłużył, trochę mnie irytowały niektóre zachowania bohaterów. Ogólnie przeciętniak. 5/10.
ItsInsomnia
ItsInsomnia
  27 března 2013
Czarny łabędź. Film wyszedł już jakiś czas temu, było o nim głośno, ale nie miałam okazji obejrzec. Dziś nadrobiłam zaległości i oceniam bardzo pozytywnie. Skłania do refleksji, naprawdę. Pokazuje konsekwencje przesadnego perfekcjonizmu i zbyt wygórowanych ambicji. Daje też do zrozumienia, jak bardzo człowiek potrafi się poświęcic swojej pasji i ile dla niej niekiedy ryzykuje.
Ogólnie, to nie przedobrzę, jeśli wystawię 9/10. (:
Psyche30
Psyche30
  27 března 2013
Chained Pewnego, sobotniego popołudnia, 8 letni Tim (Evan Bird) i jego matka Sarah (Julia Ormond) wsiadają do taksówki. Kierowcą okazuje się być seryjny morderca, Bob (Vincent D’Onofrio), który wybrał kolejne ofiary. Gdy chłopiec staje się świadkiem morderstwa swojej matki, jego koszmar dopiero się rozpoczyna. Przez kilka lat jest przetrzymywany i zmuszany do grzebania zwłok kolejnych ofiar Boba. Nastoletni Tim (Eamon Farren), będzie musiał dokonać makabrycznego wyboru, aby uwolnić się od swojego prześladowcy.

'Dochodzenie' pani Lynch bardziej mi się podobało niż ten film, lubię takie klimaty ale coś mnie w nim męczyło, końcówka najlepsza 6/10
Psyche30
Psyche30
  28 března 2013

Cisza W lipcu 1986 roku mała Pia została zgwałcona i brutalnie zamordowana. Sprawcy nigdy nie złapano, choć oczom widza ukazuje się jego twarz. Fabuła przeskakuje 23 lata do przodu, do roku 2009, kiedy to jedenastoletnia Sinikka znika bez śladu. Okoliczności jej zaginięcia prowadzą policję do przypuszczenia, że morderca z przeszłości powrócił, by zebrać ponownie ponure żniwo. W sprawę angażuje się grupa detektywów, a wszystko z boku obserwuje matka Pii oraz pewien mężczyzna, który jest bezpośrednio związany z tragicznym wydarzeniem z lat 80. W przeciwieństwie do tego, co sugeruje tytuł, „Cisza” jest pełnym emocji filmem kryminalnym. Reżyser postawił na pogłębienie psychologiczne postaci i snuje na ekranie opowieść o nieskończonych mrokach ludzkiej duszy

Dobry kawał niemieckiego kina, dla mnie 8/10.
MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  28 března 2013
In Time - lubię takie filmy, więc mi się podobał. Ale kurde ciągle w nim biegali, aż sama się zmęczyłam :rotfl:.

Mirror Mirror - jak już gdzieś wspomniałam uwielbiam baśnie filmowe, ta jednak nie bardzo mi podeszła, nie podobała mi się obsada głownych ról. Śnieżka wyglądała jak cyganka, Julia Roberts jako Królowa też na nie, no ale ogolnie ta aktorka się sprawdziła tylko w Pretty Women moim zdaniem, nie powinna już grać w niczym innym ;D. No i Książe, za mało męski.

Hansel i Gretel: Łowcy czarownic - fajny. I te dźwięki wydawane przez czarownice, jesu, w nocy mi się śniły potem :D.
:ziober2:
Psyche30
Psyche30
  28 března 2013
Millennium: Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet w końcu się wzięłam za szwedzki pierwowzór Dziewczyny z tatuażem, no i najbardziej czego mi brakło to kurde muzyki Reznora i Rossa, wtedy byłoby idealnie .
8/10
xOblivion
xOblivion
  28 března 2013

Baczyński - jak dla mnie dokument o ostatnich latach życia Krzysztofa Kamila Baczyńskiego (szkolne wyjście, patron mojego liceum).
Na pewno przybliża jego osobę, ale mnie nie porwało :and: Film przeplatany scenami wojennymi z wierszami, dla fanów poezji może być ok. Od oceny się powstrzymam, wynudziłam się. Piosenka Mozilla zaczynająca i kończąca akcję - bardzo na plus:)

MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  29 března 2013

Z cyklu co zamiarzam oglądać:

Hannibal - serial TV, za 6 dni premierowy odcinek. ''Will Graham (Hugh Dancy) wraz z FBI tropi seryjnych morderców. Dzięki swojemu unikalnemu tokowi myślenia jest w stanie wczuć się w rolę każdego - nawet psychopaty. Niestety trafia na zabójcę, którego umysł jest skomplikowany nawet dla niego. Wtedy prosi o pomoc dr Lecter (Mads Mikkelsen), jednego z najlepszych psychiatrów w kraju. Odtąd wraz z błyskotliwym doktorem, Will i Hannibal tworzą zgrany duet, dla którego nie istnieje zbrodniarz nie do złapania. Gdyby tylko Will wiedział z kim w rzeczywistości pracuje…''
Fajnie brzmi co ? ;D.

:ziober2:
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  29 března 2013
MaqdaIena
MaqdaIena: Fajnie brzmi co ? ;D.

też czekam :)

---

altualnie skończyłem pierwszy sezon Spartakus : Krew i Piach
,usiałem oglądać w necie bo Puls co drugi odcinek daje z cenzurą :D
...Ignorance is bliss...
Earth
Earth
  29 března 2013
Hansel and Gretel: Witch Hunters. Spodziewałam się, że mi się będzie podobać. Fajny Hansel, fajna Gretel i fajna ruda... postać, żeby nie spoilerować. :D Bardzo szybko mi się go oglądało, na plus. :)
A Dangerous Method. Film o Freudzie, Carlu Jungu i Sabine Spielrein. Moim zdaniem Keira była tu świetna, co tym bardziej umacnia moje uwielbienie dla niej. W roli Freuda Aragorn, którego zupełnie nie poznałam. ;D Trochę się dłużył ogólnie, ale oglądało się okej.
Sylvinka
Reputacja: -13 | BluzgometrTM: 4
Sylvinka
  29 března 2013
Drzewo życia-dla tych, co się lubią zastanawiać nad sensem istnienia, dla mnie może być 6/10
Adrenalina-śmieszna sensacja 9/10
mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
Psyche30
Psyche30
  29 března 2013
Incepcja po raz drugi i zapewne nie ostatni, dla mnie 10/10 a muzyka w filmie genialna, po prostu cudo.
Earth
Earth
  30 března 2013
Merida Waleczna. Zawsze lubiłam filmy o walecznych bohaterkach, w jakiś sposób się z nimi identyfikowałam. :D Bardzo fajna bajka, schematyczna bardzo, niemniej oglądało się miło. Trochę w klimacie "Jak wytresować smoka". No i muzyyyyka, celtycka, wspaniała! :)

Black Mirror. Brytyjski mini-serial, na razie obejrzałam jeden odcinek i przyznam, że wciągnął mnie od pierwszej chwili, zapowiada się nieźle. :)