Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
Co ostatnio obejrzałeś? strona 278 z 377
O, widzę ze jest to na zalukaj http://zalukaj.tv/zalukaj-film/9935/darling_i_lowe_ju_2010_.html
Potem sobie obejrzę :)
ja tam na razie oglądam Spartakusa - 2 sezon ( ale w sumie wkurza mnie to że w drugim sezonie pokazują to co się działo przed pojawieniem się Spartakusa ;/ )
=========
Liability - brytyjski kryminał z nutka komedii - młody gówniarz robija brykę swojego ojczyma , ten postanawia go ukarać i ozcywiście domaga się zwrotu kasy za auto - daje chłopakowi prace i wysyła go jako pomocnika do swojego znajomego - który okazuje się płatnym mordercą ( w tej roli Tim Roth ) - momentami śmieszne i ogólnie nie takie złe - plus przepiekna w tym filmie Talulah Riley ( jej usta

Kill for Me - dwie bohaterki filmu - jedna nekana przez chłopaka druga przez swojego ojca - połącza wspólna zbrodnia - od tego momentu jedna zmusza druga do kolejnego morderstwa - taki niby dreszczowiec - ale ni to dupy nie urywa ni chłodzi nie grzeje
można obejrzec w sumie jedynie do odhaczenia że się widziało
Kroniki Spiderwick - głowny bohater - dzieciak przeprowadza się wraz z rodzinka do nowego domu - jakiś dworek na zadupiach - tam znajduja ksiażke należąca do poprzedniego właścicela - okazuje się że jest to swoista encyklopedia - poradnik - wademekum opisanego świata obok nas - bo okazuje sie że miedzy nami zyją trolle , skrzaty gnomy i inne fantastyczne stworzenia - okazuję się tez że niektóre z tych stworzeń sa gotowi zabić by zdobyc ta księzkę - kronikę - taka tam fantasy dla dzieciaków
gryf w tym filmie wygląda jak Hardodziób z Pottera :D - fajne zakończenie :)
Jestem po seansie całej serii Black Mirror. To jest trzech odcinkach. Pierwszy odcinek jest osadzony chyba we współczesności. Akcja dzieje się w Anglii, porwana zostaje księżniczka z rodziny królewskiej, a porywacze mają niecodzienne żądanie. Bardzo niecodzienne. :x Fajnie jest też pokazana ludzka natura, ludzie to chore uje. Drugi odcinek opowiada o nieco dalszej przyszłości i do czego zmierza technika i kultura masowa, bardzo fajny futuryzm, antyutopia. A bohaterka przypomina Anię Pure, ;D Trzeci odcinek opowiada o historii pewnego małżeństwa, wraz z motywem zastosowania pewnego rodzaju zdobyczy techniki, niejakiego "ziarna", które zastępuje pamięć i można później odtwarzać to co widzieliśmy w formie obrazu.
Polecam i biorę się za drugi sezon ;>
Po drugim sezonie jestem absolutnie zachwycona, a drugi odcinek drugiej serii to istne arcydzieło, cegły wysrane. W trzecim liczyłam na inne zakończenie, no ale i tak fajnie.
Co tu teraz oglądać. :c
O, to ten odcinek z Anią Pure. ;D No nadrób i daj znać jak się podobało, zawsze jestem ciekawa. ;D To taki Huxleyowski klimat bardzo, chyba najbardziej z tych antyutopijnych autorów. :)
Widziałam wczoraj właśnie, ciekawe jak mu to wyjdzie. :D
Obejrzałam odcinek Xeny. Dziwnie się to teraz trochę ogląda, ale jak przymknąć oko na naiwność scen walki to jest całkiem sympatycznie. Oczywiście towarzyszy mi pewnego rodzaju zawód braku tego poczucia klimatu lat 90, ale nie jest źle. :)
Szkoła Uwodzenia 3 - bardziej pasujący aktorzy niż Ci z drugiej części, jednak obejrzałam tylko połowę i stwierdziłam, że szkoda mi czasu na ciąg dalszy :).

Pierwszy odcinek trzeciej serii Gry o Tron. Bardzo ładnie jak na razie. Co prawda niektórzy gdzieś tam narzekali, że spodziewali się czegoś więcej, ale mi się podobało. Widzę tylko, że Margery jest w serialu promowana nieco bardziej by wzbudzała sympatię widzów, ciekawa jestem jak to dalej poprowadzą. :D
Na AXN leci Kod Da Vinci i sobie oglądam, bo lubię i fajne jest wtedy, więc sobie patrzę, bo lubię.
Pierwszą i pierwsze cztery odcinki drugiej serii Gry o tron, w sumie całkiem spoko. Wedding Gaze - tylko scena z ciężarna w autobusie mnie naprawdę rozbawila reszta... e. jest kiepsko.
Czterech islamskich terrorystów planuje zamach w Anglii. Niby komediodramat, ale jak dla mnie to czarna komedia.
Absurdalnie głupi humor. Coś na kształt Borata czyli coś dla mnie. Ja się uśmiałem, ale jednak ludziom nie lubiącym tego typu humoru nie polecam.
7/10.
Nie rozumiem idei dawania czemuś takiemu jak Szkoła Uwodzenia oceny 10/10. Czekam na argumenty co ten film ma w sobie, że jest oceniony jako arcydzieło.
Idy Marcowe -kolejny raz. Bardzo dobry film polityczny. 8/10 Ocena może troszkę i na wyrost, ale to z sentymentu do Clooneya i z sympatii do Goslinga,
Mi się jedynka podobała, ale faktem jest że oglądałam ją dość dawno temu, chociaż te 5,6 na 10 mogę dać. Jednak faktycznie następne części mnie już nie zachwycają.
A porownanie dwójki szkoły do dwójki Świętych z Bostonu to profanacja, Kamil ! ;DDD
Wiem, że dwójka mojego ukochanego i najlepszego na świecie filmu na kolana nie powaliła, ale i tak była lepsza od SzUw ;D.