Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
Co ostatnio obejrzałeś? strona 283 z 377
Kawa i papierosy (2003) Coffee and Cigarettes Kraj: Japonia, US... Gatunek: Dramat, Kom... 9/10
Lockout (2012) Lockout Kraj: Francja Gatunek: Thriller, A... 6/10
Astronaut on the Roof, The (2010) Kraj: Niemcy Gatunek: Surrealisty... 3/10
Poradnik pozytywnego myślenia (2012) Silver Linings Playbook Kraj: USA Gatunek: Dramat, Kom... 8/10
Przerwane objęcia (2009) Abrazos rotos, Los Kraj: Hiszpania Gatunek: Thriller 8/10
Charlie (2012) Perks of Being a Wallflower, The Kraj: USA Gatunek: Dramat 4/10
Turbulencja (1997) Turbulence Kraj: USA Gatunek: Thriller, A... 4/10 4 dni temu
Patriota (2000) Patriot, The Kraj: Niemcy, USA Gatunek: Dramat hist... 7/10 10 dni temu
Czarny rycerz (2001) Black Knight Kraj: USA Gatunek: Komedia, Pr... 5/10 10 dni temu
Imperium wilków (2005) Empire des loups, L' Kraj: Francja Gatunek: Thriller, A... 7/10 10 dni temu
Sezon na misia 2 (2008) Open Season 2 Kraj: USA Gatunek: Animacja, F... 5/10 10 dni temu
Patrol (2006) Guardian, The Kraj: USA Gatunek: Dramat, Akcja 5/10
11 dni temu Flyboys - bohaterska eskadra (2006) Flyboys Kraj: USA, Wielka... Gatunek: Dramat, Woj... 7/10 11 dni temu
Schody (1968) Kraj: Polska Gatunek: Animacja, K... 8/10 27 marca
Na własne ryzyko (2012) Safety Not Guaranteed Kraj: USA Gatunek: Komedia rom... 7/10 nie chce mi się opisywać, sugerujcie sie oceną
Ostro jedziesz :D
Bond: Skyfall - W sumie nie wiem czego oczekiwałam? Miał być taki super och, a jakoś mnie nie uwiódł. Ogólnie 6/10
Doskonale wiem czym mam się sugerować, i tak od Ciebie i Jacka czasem coś sobie upatruję i oglądam, mimo iż nasze gusta sie jednak różnią ;D.
Drive(2011) - fajny film, nawet bardzo, no i sam Gosling jest tam całkiem seksowny, mimo iż blondyn ;D.

No i git

Ani to ani to, nie oglądam filmów żeby 'nabić' sobie licznik

Nie mogę wejść w temat nowy Magdy ani w inne, ten mi się tylko udało odpalić, przekierowuje mnie na dział fotka .pl :/
Ktoś tez tak ma?
Mogę wejść tylko w tematy które mam w "moje dyskusje". Jak chciałam wejść do tego tematu przez dział kultura to mnie wywaliło na o fotka i musiałam przez md. ;D

The Bay - nakręcona technika found-footage czyli - ktoś to nakrecił a ja znalazłem taśmy - historia epidemii jaka dopadła jakies miasteczko nadmorskie - takie tam.. jak większość tego typu horrorów
Dziewczyna z tatuażem - dalej nie widzę różnicy pomiędzy tym a Mężczyźni którzy nienawidza kobiet - ale do obejrzenia, zwłaszcza jak się nie widziało oryginału
Pół na pół - oparty na faktach film o 27 latku który dowiaduje się że ma raka , trochę na wesoło , troche refleksyjnie - całkiem dobre kino + Joseph Gordon-Levitt
Paragraf 44 - tania i słaba podróbka Tarantino , trochę dialogów i zamiast gangsta facetów mamy gangsta panienki
Nad rzeką, której nie ma polski jakiś film - 4 przyjaciół - nastolatków spędzają czas przy tanim winku, prywatkach i włóczeniu się po miasteczku plus jakies podrywy - Coś zaczyna się zmieniać, gdy w miasteczku pojawia się młoda dziewczyna Marta. Jeden z chłopaków, Admirał, zaczyna ją adorować. - takie tam miłosne bzdety ale klimat całkiem całkiem
Freddie Mercury - wielki mistyfikator - dokument o jak już widać Freddiem -- geniusz , wiele ciekawych informacji - występów i oczywiście utworów grupy Queen
Mój tydzień z Marilyn - także na faktach historia 24 latka który jako asystent rezysera poznaje Marlin Monroe podczas kręcenia filmu Książę i aktoreczka, kapryśna gwiazda wiecznie się spóźnia, zapomina tekst itd, chłapak ma ją obserwować i dopilnować by niczego nie odebała - wtedy też poznajemy MM z dala od świateł i kamer - ogólnie strasznie zagubiona to była kobieta --
film powstał na podstawie ksiązki - pamiętników Colina Clarka - całkiem dobre
7 Psychopatów - Marty właśnie kończy swój scenariusz pt. "Siedmiu psychopatów", kiedy jego przyjaciel wpada w poważne tarapaty, kradnąc psa niebezpiecznego gangstera. Czarna komedia,kryminalna , leje się krew , trup za trupem oraz sporo znanych nazwisk - tez tak czuć między zębami smak Tarantino

Nawet całkiem spoko melodramacik, jeden wątek który przetacza się przez cały film ale w taki sposób że nie jest to nudne. Nudnym było tylko niezdecydowanie 'młodych'

Do szpiku kości(2010) - Młoda dziewczyna musi odnaleźć ojca, by nie stracić domu. (bardzo skrócony opis filmweb

Obraz amerykańskich mafijnych wiejskich rodzin, wszyscy wszystko wiedzą ale nikt nie kabluje na nikogo