Basia
Basia
  6 dubna 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

JuIia
JuIia
  10 dubna 2013

Kawa i papierosy (2003) Coffee and Cigarettes Kraj: Japonia, US... Gatunek: Dramat, Kom... 9/10
Lockout (2012) Lockout Kraj: Francja Gatunek: Thriller, A... 6/10
Astronaut on the Roof, The (2010) Kraj: Niemcy Gatunek: Surrealisty... 3/10
Poradnik pozytywnego myślenia (2012) Silver Linings Playbook Kraj: USA Gatunek: Dramat, Kom... 8/10
Przerwane objęcia (2009) Abrazos rotos, Los Kraj: Hiszpania Gatunek: Thriller 8/10
Charlie (2012) Perks of Being a Wallflower, The Kraj: USA Gatunek: Dramat 4/10
Turbulencja (1997) Turbulence Kraj: USA Gatunek: Thriller, A... 4/10 4 dni temu
Patriota (2000) Patriot, The Kraj: Niemcy, USA Gatunek: Dramat hist... 7/10 10 dni temu
Czarny rycerz (2001) Black Knight Kraj: USA Gatunek: Komedia, Pr... 5/10 10 dni temu
Imperium wilków (2005) Empire des loups, L' Kraj: Francja Gatunek: Thriller, A... 7/10 10 dni temu
Sezon na misia 2 (2008) Open Season 2 Kraj: USA Gatunek: Animacja, F... 5/10 10 dni temu
Patrol (2006) Guardian, The Kraj: USA Gatunek: Dramat, Akcja 5/10
11 dni temu Flyboys - bohaterska eskadra (2006) Flyboys Kraj: USA, Wielka... Gatunek: Dramat, Woj... 7/10 11 dni temu
Schody (1968) Kraj: Polska Gatunek: Animacja, K... 8/10 27 marca
Na własne ryzyko (2012) Safety Not Guaranteed Kraj: USA Gatunek: Komedia rom... 7/10

:ninja: nie chce mi się opisywać, sugerujcie sie oceną

JednoposladkowyTed
JednoposladkowyTed
  10 dubna 2013
JuIia
JuIia: Kawa i papierosy (2003) Coffee and Cigarettes Kraj: Japonia, US... Gatunek: Dramat, Kom... 9/10 Lockout (2012) Lockout Kraj: Francja Gatunek: Thriller, A... 6/10 Astronaut on the Roof, The (2010) Kraj: Niemcy Gatunek: Surrealisty... 3/10 Poradnik pozytywnego myślenia (2012) Silver Linings Playbook Kraj: USA Gatunek: Dramat, Kom... 8/10 Przerwane objęcia (2009) Abrazos rotos, Los Kraj: Hiszpania Gatunek: Thriller 8/10 Charlie (2012) Perks of Being a Wallflower, The Kraj: USA Gatunek: Dramat 4/10 Turbulencja (1997) Turbulence Kraj: USA Gatunek: Thriller, A... 4/10 4 dni temu Patriota (2000) Patriot, The Kraj: Niemcy, USA Gatunek: Dramat hist... 7/10 10 dni temu Czarny rycerz (2001) Black Knight Kraj: USA Gatunek: Komedia, Pr... 5/10 10 dni temu Imperium wilków (2005) Empire des loups, L' Kraj: Francja Gatunek: Thriller, A... 7/10 10 dni temu Sezon na misia 2 (2008) Open Season 2 Kraj: USA Gatunek: Animacja, F... 5/10 10 dni temu Patrol (2006) Guardian, The Kraj: USA Gatunek: Dramat, Akcja 5/10 11 dni temu Flyboys - bohaterska eskadra (2006) Flyboys Kraj: USA, Wielka... Gatunek: Dramat, Woj... 7/10 11 dni temu Schody (1968) Kraj: Polska Gatunek: Animacja, K... 8/10 27 marca Na własne ryzyko (2012) Safety Not Guaranteed Kraj: USA Gatunek: Komedia rom... 7/10

Ostro jedziesz :D
MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  10 dubna 2013
JuIia
JuIia: nie chce mi się opisywać, sugerujcie sie oceną

Wklejki z filmweba się nie liczą ! :mrgreen:.
:ziober2:
styka51
styka51
  11 dubna 2013

Bond: Skyfall - W sumie nie wiem czego oczekiwałam? Miał być taki super och, a jakoś mnie nie uwiódł. Ogólnie 6/10

JuIia
JuIia
  11 dubna 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Ostro jedziesz :D

Nie no, obejrzałam to w 4 czy 5 dni :ninja: ..
MaqdaIena
MaqdaIena: Wklejki z filmweba się nie liczą ! .

Ojezu babo, nie chce mi sie opisywac każdego :rotfl: sugeruj sie oceną, jak ma 4 to jest kupa jak 8 to zajebisty :ziober2:
MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  11 dubna 2013
JuIia
JuIia: Ojezu babo, nie chce mi sie opisywac każdego sugeruj sie oceną, jak ma 4 to jest kupa jak 8 to zajebist

Doskonale wiem czym mam się sugerować, i tak od Ciebie i Jacka czasem coś sobie upatruję i oglądam, mimo iż nasze gusta sie jednak różnią ;D.

Drive(2011) - fajny film, nawet bardzo, no i sam Gosling jest tam całkiem seksowny, mimo iż blondyn ;D.
:ziober2:
JednoposladkowyTed
JednoposladkowyTed
  12 dubna 2013
JuIia
JuIia: Nie no, obejrzałam to w 4 czy 5 dni ..

15 filmów w 5 dni. Szacun. Dawniej oglądałem nawet 2 filmy dziennie, ale nie aż tyle.
Tobie wychodzą 3 filmy dziennie. Masz cierpliwość, albo śmiertelnie Ci się nudzi :ziober2:
JuIia
JuIia
  12 dubna 2013
MaqdaIena
MaqdaIena: Doskonale wiem czym mam się sugerować, i tak od Ciebie i Jacka czasem coś sobie upatruję i oglądam, mimo iż nasze gusta sie jednak różnią ;D.

No i git :ziober2:
Konto usunięte
Konto usunięte: 15 filmów w 5 dni. Szacun. Dawniej oglądałem nawet 2 filmy dziennie, ale nie aż tyle. Tobie wychodzą 3 filmy dziennie. Masz cierpliwość, albo śmiertelnie Ci się nudzi

Ani to ani to, nie oglądam filmów żeby 'nabić' sobie licznik :wtf: Nudzić też mi się nie nudzi, po prostu lubie oglądac i już, a że czasem bedzie to 10 filmów przez 2 dni to .. :ninja:
JednoposladkowyTed
JednoposladkowyTed
  12 dubna 2013
JuIia
JuIia: Ani to ani to, nie oglądam filmów żeby 'nabić' sobie licznik Nudzić też mi się nie nudzi, po prostu lubie oglądac i już, a że czasem bedzie to 10 filmów przez 2 dni to ..

No dobra, każdy ma inne hobby :ninja:
JuIia
JuIia
  12 dubna 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: No dobra, każdy ma inne hobby

Poza filmami mam tez inne hobby :ziober2:
Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  12 dubna 2013

Nie mogę wejść w temat nowy Magdy ani w inne, ten mi się tylko udało odpalić, przekierowuje mnie na dział fotka .pl :/
Ktoś tez tak ma?

Earth
Earth
  12 dubna 2013
Psyche30
Psyche30: Nie mogę wejść w temat nowy Magdy ani w inne, ten mi się tylko udało odpalić, przekierowuje mnie na dział fotka .pl :/ Ktoś tez tak ma?

Mogę wejść tylko w tematy które mam w "moje dyskusje". Jak chciałam wejść do tego tematu przez dział kultura to mnie wywaliło na o fotka i musiałam przez md. ;D
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  12 dubna 2013
Kiss Kiss Bang Bang - Robert Downey Jr. gra drobnego złodziejaszka który uciekając trafia na casting i zostaje aktorem , trafia do Holyłód ( chyba :woot: ) gdzie ma zagrac detektywa , więc by sie podszkolić obserwuje w pracy innego detektywa -- i cała masa różnych zwrotów akcji - ogólnie całkiem zabawna czarna komedia

The Bay - nakręcona technika found-footage czyli - ktoś to nakrecił a ja znalazłem taśmy - historia epidemii jaka dopadła jakies miasteczko nadmorskie - takie tam.. jak większość tego typu horrorów

Dziewczyna z tatuażem - dalej nie widzę różnicy pomiędzy tym a Mężczyźni którzy nienawidza kobiet - ale do obejrzenia, zwłaszcza jak się nie widziało oryginału

Pół na pół - oparty na faktach film o 27 latku który dowiaduje się że ma raka , trochę na wesoło , troche refleksyjnie - całkiem dobre kino + Joseph Gordon-Levitt

Paragraf 44 - tania i słaba podróbka Tarantino , trochę dialogów i zamiast gangsta facetów mamy gangsta panienki

Nad rzeką, której nie ma polski jakiś film - 4 przyjaciół - nastolatków spędzają czas przy tanim winku, prywatkach i włóczeniu się po miasteczku plus jakies podrywy - Coś zaczyna się zmieniać, gdy w miasteczku pojawia się młoda dziewczyna Marta. Jeden z chłopaków, Admirał, zaczyna ją adorować. - takie tam miłosne bzdety ale klimat całkiem całkiem

Freddie Mercury - wielki mistyfikator - dokument o jak już widać Freddiem -- geniusz , wiele ciekawych informacji - występów i oczywiście utworów grupy Queen

Mój tydzień z Marilyn - także na faktach historia 24 latka który jako asystent rezysera poznaje Marlin Monroe podczas kręcenia filmu Książę i aktoreczka, kapryśna gwiazda wiecznie się spóźnia, zapomina tekst itd, chłapak ma ją obserwować i dopilnować by niczego nie odebała - wtedy też poznajemy MM z dala od świateł i kamer - ogólnie strasznie zagubiona to była kobieta --

film powstał na podstawie ksiązki - pamiętników Colina Clarka - całkiem dobre

7 Psychopatów - Marty właśnie kończy swój scenariusz pt. "Siedmiu psychopatów", kiedy jego przyjaciel wpada w poważne tarapaty, kradnąc psa niebezpiecznego gangstera. Czarna komedia,kryminalna , leje się krew , trup za trupem oraz sporo znanych nazwisk - tez tak czuć między zębami smak Tarantino :ninja:
...Ignorance is bliss...
Avatar użytkownika SandrenSandren
Reputacja: -7 | BluzgometrTM: 39
Sandren
  12 dubna 2013

Jeden z ulubionych filmów " Adwokat Diabła" ojjj Keanu ;P

JuIia
JuIia
  13 dubna 2013
Like Crazy(2011) - Anna (Felicity Jones) jest młodą Brytyjką, która w ramach wymiany studenckiej przyjeżdża do Los Angeles. W koledżu poznaje Jacoba (Anton Yelchin). Ich znajomość szybko przeradza się w zażyłe uczucie. Zdawać by się mogło, że nic nie jest w stanie zakłócić ich szczęścia, jednak nieuchronnie nastaje dzień, w którym wiza Anny wygasa. Mimo tego, dziewczyna postanawia spędzić z ukochanym jeszcze kilka dni. Na pożegnanie obiecują sobie, że niebawem się zobaczą. Żadne z nich jednak nie podejrzewa, że pogwałcenie przepisów prawnych uniemożliwi Annie powrót do Stanów Zjednoczonych..

Nawet całkiem spoko melodramacik, jeden wątek który przetacza się przez cały film ale w taki sposób że nie jest to nudne. Nudnym było tylko niezdecydowanie 'młodych' :ninja: 7/10

Do szpiku kości(2010) - Młoda dziewczyna musi odnaleźć ojca, by nie stracić domu. (bardzo skrócony opis filmweb :rotfl:)

Obraz amerykańskich mafijnych wiejskich rodzin, wszyscy wszystko wiedzą ale nikt nie kabluje na nikogo :ziober2: Film o dziewczynie która wpada w konflikt z 'rodziną' po tym jak próbuje odszukać ojca żeby nie stracić domu. Bardzo życiowy, w sumie to zastanawiałam się co jest gorszego, przejść się po Bronxie czy przejść się po jednej z ulic zamieszkałej przez takich właśnie wieśniaków :ziober2: 7/10 polecam d83ddc4d