Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
lista tematów
Co ostatnio obejrzałeś? strona 274 z 377
CJ7(2008) Cheung gong 7 hou - Ti jest pracownikiem budowy, który mieszka w zrujnowanym bloku. Pomimo biedy posyła syna do jednej z najlepszych szkół w mieście, by ten nie musiał podzielić jego losu. Pewnego dnia w telewizji zostaje puszczony wywiad z człowiekiem, który ponoć widział UFO. Tego samego wieczoru Ti wybiera się na wysypisko śmieci w poszukiwaniu nowych trampek dla syna, jednak zamiast butów odnajduje tam dziwną zieloną kule..
Film taki sobie.. jednak pyszczek tej 'zabawki' i jego zachowanie było takie, że siedziałam i tylko 'ooojaaaa' co zdarza się baaardzo rzadko gdy
Ogółem film smutno-wesoły, przewidywalny, dużo sytuacji które nie miały prawa mieć miejsca. 5/10
Film taki sobie.. jednak pyszczek tej 'zabawki' i jego zachowanie było takie, że siedziałam i tylko 'ooojaaaa' co zdarza się baaardzo rzadko gdy

Ogółem film smutno-wesoły, przewidywalny, dużo sytuacji które nie miały prawa mieć miejsca. 5/10
Django - Niezły. Zdecydowanie słabszy od bękartów wojny. Do połowy bardzo fajnie się oglądało, dużo zabawnych momentów typowo Tarantinoskich. Później jednak film traci ikrę i trochę się ciągnie. 6/10
Życie Pi 3D(2012) Life of Pi - Ekranizacja powieści Yanna Martela. Podczas morskiej podróży z Indii do Kanady statek z całą rodziną Pi Patela tonie. Bohaterowi udaje się przetrwać na łodzi z hieną, orangutanem, zebrą i tygrysem.
Nie podobał mi się zbytnio, owszem zdjęcia, cała ta wyprawa z tygrysem były ok, ale jak dla mnie przesadzili z wyspą i oceanem który w kilku momentach w ogóle nie zachowywał się jak ocean a jakieś jezioro.
6/10
Nie podobał mi się zbytnio, owszem zdjęcia, cała ta wyprawa z tygrysem były ok, ale jak dla mnie przesadzili z wyspą i oceanem który w kilku momentach w ogóle nie zachowywał się jak ocean a jakieś jezioro.
6/10
Asterix i Obelix: W służbie Jej Królewskiej Mości - kolejna cześć przygód Gallów i chyba najsłabsza , momentami nawet odniosłem wrażenie że nakręcona juz na siłę , słaby dubbing nie to co chociażby w pierwszej części ( chociaż inglisz akcent a la Krupa jeszcze ujdzie) , mało i słaby humor ogólnie mocne 5/10 ( to już komiks A i O u Brytów był śmieszniejszy )
Pokłosie - fajnie się oglądało , nie dłużył się i w sumie dobry klimat, + śmiesza mnie te wszystkie komentarze
+ u mnie też z nagrobków utwardzano drogę
jak pewnie w całej polsce swego czasu
Vamp U - komedia o wampirze który po smierci ukochanej ma kłopoty z wampirczą erekcją ( nie wysywają mu sie kły itd ) az do czasu gdy na uczelni ( gdzie uczy historii ) pojawia się nowa studentka podobna do jego ukochanej z przed wieków
trochę trupów , marny dowcip , sporo seksu w wersji dla dzieci ( wiadomo o co kaman ale nic nie widać ) ogólnie słabe
Bestie z południowych krain - akcja toczy się gdzies tam na mokradłach , terenie często zalewanym gdzie nadal żyją ludzie na łodziach , prymitywnych domkach ogólnie takie państwo w państwie - pokazane jest zycie małej dziewczynki borykającej się z codziennym zyciem - bez matki , ojcem lekko obłąkanym i przyrodą ..dla jednych może byc nudny dla innych pełen głębokiej treści .. no i w sumie dobra role tej małej co była nominowana do Oscara
Pokłosie - fajnie się oglądało , nie dłużył się i w sumie dobry klimat, + śmiesza mnie te wszystkie komentarze
+ u mnie też z nagrobków utwardzano drogę

Vamp U - komedia o wampirze który po smierci ukochanej ma kłopoty z wampirczą erekcją ( nie wysywają mu sie kły itd ) az do czasu gdy na uczelni ( gdzie uczy historii ) pojawia się nowa studentka podobna do jego ukochanej z przed wieków
trochę trupów , marny dowcip , sporo seksu w wersji dla dzieci ( wiadomo o co kaman ale nic nie widać ) ogólnie słabe
Bestie z południowych krain - akcja toczy się gdzies tam na mokradłach , terenie często zalewanym gdzie nadal żyją ludzie na łodziach , prymitywnych domkach ogólnie takie państwo w państwie - pokazane jest zycie małej dziewczynki borykającej się z codziennym zyciem - bez matki , ojcem lekko obłąkanym i przyrodą ..dla jednych może byc nudny dla innych pełen głębokiej treści .. no i w sumie dobra role tej małej co była nominowana do Oscara
...Ignorance is bliss...
Niemożliwe - Nie wiem czym tu się podniecać.Ludzie chwalą w niebo głosy. Jak dla mnie średni. 5/10
Pokłosie - nastawiałem się na średniawkę, a dostałem naprawdę dobry film. Świetny klimat, który nadaje muzyka i zdjęcia. 8/10
Pokłosie - nastawiałem się na średniawkę, a dostałem naprawdę dobry film. Świetny klimat, który nadaje muzyka i zdjęcia. 8/10
Insensibles
Pomysł na film był świetny i niespotykany, ale spieprzono sprawę, poczatek fajny a dalej coraz gorzej po słabiutką końcówkę.
Dam 5,5 /10 , za pomysł dałabym 9 ale reszta "spsuta"
Po latach przypomniałam sobie serial dokumentalny Alfabet mafii 11 odcinków po 25 min o największych grupach przestępczych lat 90-tych, tak jak kiedyś ogląda się zajebiście. 8/10

Pomysł na film był świetny i niespotykany, ale spieprzono sprawę, poczatek fajny a dalej coraz gorzej po słabiutką końcówkę.
Dam 5,5 /10 , za pomysł dałabym 9 ale reszta "spsuta"
Po latach przypomniałam sobie serial dokumentalny Alfabet mafii 11 odcinków po 25 min o największych grupach przestępczych lat 90-tych, tak jak kiedyś ogląda się zajebiście. 8/10
Alex Cross - detektyw Cross prowadzi śledźtwo makabrycznego mordu i trafia na trop Picasso ( płatny zabójca miłujący sie w zadawaniu bólu ) okazuje się że to początek serii morderstw , gdy przeszkadza mu w popełnieniu kolejnej sam staje się celem mordercy
taki tam film akcji na ten wiosenny wieczór
Ralph Demolka - bajka , postac z gry komputerowej postanawia zmienić swój los bycia "czarnym charakterem" i stanie się lubianym bohaterem świata komputerowego , po małym zamieszaniu trafia do innej gry gdzie poznaje Vanellope - postanawia jej pomóc
ogólnie całkiem fajna bajka - sa śmieszne momenty i miła odskocznia od nieudanych produkcji typu Epoka ... 4 czy Madagaskar 3
taki tam film akcji na ten wiosenny wieczór
Ralph Demolka - bajka , postac z gry komputerowej postanawia zmienić swój los bycia "czarnym charakterem" i stanie się lubianym bohaterem świata komputerowego , po małym zamieszaniu trafia do innej gry gdzie poznaje Vanellope - postanawia jej pomóc
ogólnie całkiem fajna bajka - sa śmieszne momenty i miła odskocznia od nieudanych produkcji typu Epoka ... 4 czy Madagaskar 3
...Ignorance is bliss...