Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
lista tematów
Co ostatnio obejrzałeś? strona 271 z 377
sobowtor diabła 7/10
"Na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
zimne światło dnia - thriller, sensacyjny 8/10
"Na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
Domek w górach - standardowo para wyjeżdza na romantyczny weekend do domku, który miał być pusty i dla nich tylko, ale nie był, standardowo walczą z psychopatami bla bla. Nuda straszna, nie mam pojęcia co mnie podkusilo bym włączyła ten szit.
Asystent Wampira - przyciągnął mnie Dafoe no i wampiry, które okazały się może nie ciotowate jak te ze Zmierzchu, ale nijakie. Historia sama w sobie może i w miarę ciekawa, jednak główny bohater na nie, sceny walki na nie, pedalski wąsik Dafoe na nie, baaaaaaardzo przeciętnie.
Asystent Wampira - przyciągnął mnie Dafoe no i wampiry, które okazały się może nie ciotowate jak te ze Zmierzchu, ale nijakie. Historia sama w sobie może i w miarę ciekawa, jednak główny bohater na nie, sceny walki na nie, pedalski wąsik Dafoe na nie, baaaaaaardzo przeciętnie.

Za kilka dolarów więcej - spaghetti western Sergio Leone z Clintem Eastwoodem , chyba słabszy niż Za garść dolarów , ale i tak wart obejrzenia - zostało mi jeszcze obejrzeć Dobry, Zły i Brzydki
Obława - polski film, wojna , partyzantka w lesie, której zadaniem jest chyba eliminowanie kapusiów plus telenowela on + ona + oni
film chyba zdobył teraz Orła na festiwalu ale czy ja wiem czy był najlepszy w tym roku
Hitchcock - kulisy powstawanie największego działa Alfreda " Psychoza" plus jego życie prywatne, słabości itd
Hopkins świetnie ucharakteryzowany i ogólnie dobrze zagrał
nie wiem czy film łapał sie na osttnie Oscary ale czuję że będą nominacje , jako całość fajnie sie oglądało
Obława - polski film, wojna , partyzantka w lesie, której zadaniem jest chyba eliminowanie kapusiów plus telenowela on + ona + oni
film chyba zdobył teraz Orła na festiwalu ale czy ja wiem czy był najlepszy w tym roku
Hitchcock - kulisy powstawanie największego działa Alfreda " Psychoza" plus jego życie prywatne, słabości itd
Hopkins świetnie ucharakteryzowany i ogólnie dobrze zagrał
nie wiem czy film łapał sie na osttnie Oscary ale czuję że będą nominacje , jako całość fajnie sie oglądało
...Ignorance is bliss...
prison break widziałam 4 razy na pewno, dalej nie liczę ; D
a ostatnio oglądałam film " internat", troche dziwny ;|
Hobbit: Niezwykła podróż(2012) Hobbit: An Unexpected Journey, The - Hobbit Bilbo Baggins wyrusza w niebezpieczną podroż, by wraz z czarodziejem Gandalfem i trzynastoma krasnoludami pokonać smoka Smauga.
Ogólnie 5/10, było kilka fajnych scen, podobał mi się soundtrack ale jak na prawie 3h oglądania.. historia ciągnęła się i ciągnęła i żyłam w przeświadczeniu że to będzie cały film a tu nagle bach, jeszcze będą 2 części
Nie poszłabym na to do kina.
Ogólnie 5/10, było kilka fajnych scen, podobał mi się soundtrack ale jak na prawie 3h oglądania.. historia ciągnęła się i ciągnęła i żyłam w przeświadczeniu że to będzie cały film a tu nagle bach, jeszcze będą 2 części

Internat - mimo niskich ocen w necie postanowiłam obejrzeć. Głowna bohaterka, a w sumie ta druga główna, ta zła wygląda przerażająco, wielka twarz a na niej wszystko mega małe ;o. Ogólnie nie polecam.

Gra o Tron - zaczęłam oglądać po kilku słowach Antszeja. Jestem na 6 odcinku pierwszego sezonu. I teraz tak, Dżulija chyba napisała, że sporo tam seksu, hm, w porównaniu ze Spartacusem akurat ten serial jest mega grzeczny, no chyba że później w tym kontekście się rozkręca, mam nadzieję, że nie. Czasem przynudza, rozumiem że intrygi intrygami opierają się na beblaniu, ale często akcji mi brakowało ;D. Pan Barbarzyńca na plus
. Czekam aż się pojawią smoki, i mam nadzieję, ze wrócą 'Inni', bo brakuje mi trochę fantastycznych stworów do pełni szczęścia. Reasumując przyjemnie się ogląda, na pewno będę kontynuować, ale do mojego TOP10 seriali tego nie wrzucam, jeszcze :).

MaqdaIena: I teraz tak, Dżulija chyba napisała, że sporo tam seksu, hm, w porównaniu ze Spartacusem akurat ten serial jest mega grzeczny, no chyba że później w tym kontekście się rozkręca, mam nadzieję, że nie.
Sporo seksu w 1 sezonie, w 2 też ale podobno w 3 jest jakiś hardkor, chyba Patrycja mi tak pisała

Trzeci dopiero będzie. W drugim jest właśnie bardziej niż w pierwszej serii (wedle mnie) niesmacznie. Scena z Theonem mnie obrzydziła (pierwszy odcinek drugiego sezonu) :D
--------------
Die Hard 5. Nie oglądałam wcześniejszych, więc nie wszystko kojarzyłam w kwestiach "rodzinnych", że to tak określę, ale.. film taki typowo nastawiony na akcję. McCain zupełnie "przypadkowo" pojawia się w samym centrum jakiejś rozpierduchy i jest super ziomkiem. Trzeba do tego typu filmu dystansu i można obejrzeć. :D
Zaczęłam Czarnybyl: Reaktor strachu. Na razie się uśmiałam troszkę, ale ogólnie oglądam, ;D