Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
Co ostatnio obejrzałeś? strona 267 z 377
"Thale" opowiada o mitycznej postaci z norweskich wierzeń ludowych o nazwie 'Huldra'. Według mitu była to piękna niewiasta mieszkająca w głębi norweskich lasów i na pozór niczym się nie różniła od zwykłej dziewczyny. Jedyną częścią ciała, która oszpecała mitycznego stwora, był krowi ogon wystający spod spódnicy. Za pomocą pięknej piosenki zwabiała do lasu młodzieńców, którzy ulegając jej nie wracali już nigdy do swoich domostw.
Zupełnie niecodzienny film, norweski klimat, bardzo oszczędny, jak i oszczędne dialogi, piękna muzyka, ale zgadzam się z pewnymi osobami które gdzieś go komentowały że mógłby być bardziej ten film rozbudowany, chociaż i tak dla mnie jest bardziej na plus niż na minus, na pewno nie jest to ani horror, ani thriller, fantasy też tak średnio, w sumie ciężko go sklasyfikować, ale nie żałuję że obejrzałąm.
Niesamowicie wciągnął mnie ten dramat wielowątkowy, genialny scenariusz, zakończenie jest otwarte-każdy może mieć swoją wersję i to jest w tym filmie najlepsze. Mocna 8/10.
Zdecydowanie lepszy film z udziałem Coopera od Poradnika pozytywnych myśli.
"I dream I'm floating on the surface of my own life, watching it unfold."
Poradnik pozytywnego myslenia - podobnal mi sie
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
Jak po masle - zabawny :)
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
Carrie (1976)- horror, 45 min zycia stracone nic sie kompletnie nie dziejeklotnia dzieciaka z matką o bal studniowkowy. moze pod koniec byloby cos strasznego...
0/10
"serbski film" - film dla doroslych wylacznie, ktos kto go zrobil musial miec cos nie tak z glowa ale jak spojzec na nie swirowska fabule a przekaz to mocny film ale nie obejze juz go 2gi raz, dziala na psychike
"królowa potepionych" swietny film dla fanatykow wampirow i rocka, muzyka boska, caly soundtrack, m.in. KORN.
"niezniszczalni 1cz i 2cz" najlepsze filmy akcji z swietna obsada
"wyscig smierci 3 - inferno" meeega dobry film akcji wszystkim polecam
sr