Basia
Basia
  6 dubna 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

Strobista
Strobista
  27 února 2013
Earth
Earth: muj borze. :o

czego?
Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  27 února 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: "serbski film" - film dla doroslych wylacznie, ktos kto go zrobil musial miec cos nie tak z glowa ale jak spojzec na nie swirowska fabule a przekaz to mocny film ale nie obejze juz go 2gi raz, dziala na psychike

Też to obejrzałam, MAGDA JAK NIE WIDZIAŁAŚ TO NIE OGLĄDAJ TY LEPIEJ.
Drastyczny, okrutny, dla mnie osobiście Ludzka Stonoga to przy tym light, na pewno jest to film który zapamiętam, i stety albo niestety mimo tego ze tak zryty to dobrze moim zdaniem zrealizowany, nie wiem jak go ocenić.
Psyche30
Psyche30
  27 února 2013

I nawet ostatnie 10 sekund filmu jest wstrząsajace, co rzadko w filmach się zdarza.

Strobista
Strobista
  27 února 2013
Psyche30
Psyche30: Ludzka Stonoga

przecież to calkiem szit jest:woot:

i tylko nie piszczie ze Martyrs jest drastyczny, okrutny itd :)
JuIia
JuIia
  27 února 2013

Srpski film ma bardzo dobry soundtrack ale nie obrzydził mnie ani nie zaszokował, natomiast ludzka stonoga była tak gówniana że szkoda słów.

Strobista
Strobista
  27 února 2013

ja to juz na dwoch filmach sie przejechalem ktore byly wprost zajebiaszcze z opowiesci znajomych...byla to wlasnie ludzka 100noga i gowniany martyrs ktory rzekomo mial byc zayebistym chorym gównem...:and:

MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  27 února 2013
Psyche30
Psyche30: MAGDA JAK NIE WIDZIAŁAŚ TO NIE OGLĄDAJ TY LEPIEJ

:*:D.
Zamiaru nawet nie miałam. Jak zakładałam temat z jakimś rankingiem najbardziej paskudnych filmów to ten tam się znalazł, z ciekawości poczytałam o nim, bo wczesniej nie słyszałam tego tytułu i cóż gwałcenie noworodka na pewno nie należy do scen, które bym chciała oglądać. I naprawdę nie rozumiem Dżuliji, jak mógł ten film jej nie zaszokować. Wiadomo, że każdy ma inną wrażliwość, ale i tak nie rozumiem. Nawet nie potrafię skumać co skłania ludzi do obejrzenie takiego gówna, kiedy wiedzą co tam się może znaleźć :). Poczytałam również trochę opinii i większośc pokrywa się z Twoją, ale o zgrozo niektórym się podoba, i widzą tam głębszy sens, i jeszcze wieksza o zgrozo jakiś morał. Mnie w każdym razie takie chore szity nie interesuja, nawet gdyby ktoś tam podał numery, dzięki którym bym wygrała w totka ;D.

Obejrzałam 'Mroczne Cienie' - Deep idealnie pasuje do takich ról, mi się film podobał :).
I zaczęłam oglądać z nim 'Alicję w Krainie Czarów' - ale zasnęłam tradycyjnie w połowie, więc ciężko cokolwiek powiedzieć, ale chyba spoko.

A i jeszcze dodam, że wymieniona wyżej Ludzka Stonoga, i Martyrs równeż nie należa do gatunku, który bym chciała zagłebić, więc w dupie mam takie poryte filmy :).
:ziober2:
Strobista
Strobista
  27 února 2013
MaqdaIena
MaqdaIena: Nawet nie potrafię skumać co skłania ludzi do obejrzenie takiego gówna, kiedy wiedzą co tam się może znaleźć :

ciekawość...
Psyche30
Psyche30
  27 února 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: przecież to calkiem szit jest

dlatego serbski film mnie zaskoczył pod tym względem że sądziłam iż to będzie totalny chłam jak ludzka stonoga, a naprawdę ma całkiem niezły poziom ten film, przypuszczam ze ocena na filmwebie jest w 90% za wrażenia "artystyczne" wyłącznie a nie za to jak jest zrobiony.
Psyche30
Psyche30
  27 února 2013
MaqdaIena
MaqdaIena: :*:D. Zamiaru nawet nie miałam. Jak zakładałam temat z jakimś rankingiem najbardziej paskudnych filmów to ten tam się znalazł, z ciekawości poczytałam o nim, bo wczesniej nie słyszałam tego tytułu i cóż gwałcenie noworodka na pewno nie należy do scen, które bym chciała oglądać. I naprawdę nie rozumiem Dżuliji, jak mógł ten film jej nie zaszokować. Wiadomo, że każdy ma inną wrażliwość, ale i tak nie rozumiem. Nawet nie potrafię skumać co skłania ludzi do obejrzenie takiego gówna, kiedy wiedzą co tam się może znaleźć :). Poczytałam również trochę opinii i większośc pokrywa się z Twoją, ale o zgrozo niektórym się podoba, i widzą tam głębszy sens, i jeszcze wieksza o zgrozo jakiś morał. Mnie w każdym razie takie chore szity nie interesuja, nawet gdyby ktoś tam podał numery, dzięki którym bym wygrała w totka ;D.

Akurat gwałcenia noworodka nie ma bezpośrednio na ekranie, myślę że ludzie siegają po takie filmy z czystej ciekawości, mnie np nie tylko po tym filmie , ale już np po 8mm bo mamy podobną tez tematyką snuff w jednym i drugim... zastanawia czy na tym świecie takie filmy serio powstają, czy bogaci zdeprawowani psychole zamawiają sobie filmy z ostatnim tchnieniem i wszelakimi zboczeniami, wydaje mi się że jest to bardzo prawdopodobne, a może kiedyś gdzieś wypłynęły takie filmy tylko ja tam o tym nie wiem.
SzaryChlopaczek
SzaryChlopaczek
  27 února 2013
JuIia
JuIia: ale nie obrzydził mnie ani nie zaszokował, natomiast ludzka stonoga była tak gówniana że szkoda słów.

obejrzalem przed chwila i podbijam Julie.nie polecam tego filmu wrazliwym osobom
MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  27 února 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: ciekawość.

Więc moja ciekawość wygląda całkiem inaczej:).
A może ludzie oglądający takie filmy mają nudne życie ? Więc szukają wrażeń na ekranie ?:ninja:. I żeby nie było to nic osobistego, po prostu się zastanawiam dlaczego :D.

Psyche30
Psyche30: Akurat gwałcenia noworodka nie ma bezpośrednio na ekranie, myślę że ludzie siegają po takie filmy z czystej ciekawości, mnie np nie tylko po tym filmie , ale już np po 8mm bo mamy podobną tez tematyką snuff w jednym i drugim... zastanawia czy na tym świecie takie filmy serio powstają, czy bogaci zdeprawowani psychole zamawiają sobie filmy z ostatnim tchnieniem i wszelakimi zboczeniami, wydaje mi się że jest to bardzo prawdopodobne, a może kiedyś gdzieś wypłynęły takie filmy tylko ja tam o tym nie wie

8mm widziałam dawno temu, ale podobał mi się nawet, chyba nie było tam nic drastycznego, inaczej bym pamiętała :).
A taka tematyka z niczego się pewnie nie bierze, psycholi pełno, wielu zapewne nie wystarcza zwykły seks, ale szukają coraz to nowych 'podniet'.
:ziober2:
Wiertlo92
Reputacja: 10 | BluzgometrTM: 0
Wiertlo92
  27 února 2013
Strasznie głośno, niesamowicie blisko (2011) - Oskar nie może pogodzić się z nieobecnością ojca, który zginął w zamachu na WTC. Chłopiec postanawia odnaleźć zamek, do którego posiada pozostawiony przez niego klucz.

Ostatnio coś mam zajawkę by oglądać dramaty pełne uczuć, emocji i wzruszeń. Pewnie sytuacja moja zyciowa do tego zmusiła :D
Film nie dla każdego, szczególnie jest on dla ludzi wrażliwych. Dzieciak czasami mnie irytował, lecz podołał zadaniu i zagrał świetnie. Świetna gra Max von Sydow-niemowę i zbyt mało scen z Tomem Hanksem. Ogólnie film wzruszył, swietna muzyka i film dający refleksji. 8/10 zdecydowanie.

I dla roźluznienie po obejrzanych dramatach obejrzałem film akcji Transformers 3 po tak długim czasie sklerozy. Obejrzałem dwie pierwsze części dawno już i niestety ta część wyszła strasznie blado. Fabuła nie robiąca szału, zbyt długo to się ciągnęło, mogli poucinać niektóre sceny. No i brak Megan FOX !!!! :and: 6/10

"I dream I'm floating on the surface of my own life, watching it unfold."

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  27 února 2013
Wiertlo92
Wiertlo92: I dla roźluznienie po obejrzanych dramatach obejrzałem film akcji Transformers 3 po tak długim czasie sklerozy. Obejrzałem dwie pierwsze części dawno już i niestety ta część wyszła strasznie blado. Fabuła nie robiąca szału, zbyt długo to się ciągnęło, mogli poucinać niektóre sceny. No i brak Megan FOX !!!!

ale w 3 nie było humoru na poziomie gimbazy jak w drugiej części - za to plus
...Ignorance is bliss...
LadyDomi
LadyDomi
  27 února 2013
Rocky - 7,5/10

Lepiej późno niż później - 6/10

Sekret księgi z Kells - trochę nie moja tematyka ta animacja 6,5/10

Poznasz przystojnego bruneta - 6/10

Brzdąc (1921) - 6,5/10

Miniserial The Town. 3 odcinki, Andrew Scott d83ddc97 7/10

Zaczęłam oglądać serial Zero Hour. Dopiero wyszły dwa odcinki, więc nie oceniam, ale zapowiada się ciekawie :)