Basia
Basia
  6 dubna 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

JFC
JFC
  13 dubna 2012
xyz
xyz: Wszystko na sprzedaż

Oglądałem.
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  13 dubna 2012
JFC
JFC: Z miastem ślepców łączył ten film tylko fakt, że byli zamknięci i zmuszali laskę do pieprzenia (chociaż też nie wiem do jakiego stopnia zmuszali, bo ona zdaje się bardzo się do tego poczuwała i uważała to za swój "patriotyczny obowiązek"). I w ogóle.. słabsza? Jeśli chodzi o te "mocne" sceny i porycie, to mocniejsza chyba. Nie powiesz mi, że ci dwaj napromieniowani popieprzeńcy, co sobie zakleili laskę taśmą i walili ją w dupę rozsmarowując jej fasolkę na plecach byli słabsi od tego pedałka i Grubego z laską, z miasta ślepców. Oglądałem MŚ kilka razy i lubię ten film, ale nie porównywałbym nawet. Inne filmy. :P

tam nie było mocnych scen
mi film się nie podobał
...Ignorance is bliss...
dont0say0anything
dont0say0anything
  13 dubna 2012

Martyrs - jak ktoś lubi drastyczne sceny, ja lubię więc mi się podobał

Gutek909
Gutek909
  14 dubna 2012

Siła spokoju.
bardzo dobry film..

RexMundi
RexMundi
  14 dubna 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Siła spokoju.

lubię :)

===============

Cena prawdy - dziennikarka publikuję artykuł w którym demaskuje agenta CIA i "oszustwa" prezydenta - robi się afera, sprawą zajmuję się FBI - dziennikarka ma ultimatum - albo zdradzi swoje źródło albo idzie do więzienia

całkiem fajny film i przynajmniej mi dobrze się go oglądało
pomimo że widzę że ma sporo negatywnych komentarzy na FW - ale wiadomo
Komentarze tam sa na równi z tymi na WP :P
...Ignorance is bliss...
RexMundi
RexMundi
  14 dubna 2012
The Watermen - taka droga bez powrotu na morzu - nic specjalnego
1920 Bitwa Warszawska - pozostaje się jedynie cieszyć że już nie chodze do szkoły i nie musiałem wydawać kasy na pokazy klasowe :)
...Ignorance is bliss...
LadyDomi
LadyDomi
  14 dubna 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Z 2011 chyba, ale tak to podbijam. ;-)

Mój błąd xD

Konto usunięte
Konto usunięte: Siła spokoju. bardzo dobry film..

Podbijam.
______
Angielska robota - podobnież na faktach jak to okradziono jeden z banków i skradziono wtedy różne wartościowe rzeczy i zrobił się niezły młyn xD Film świetny.
Zodiak - jakiś gościu zabija ludzi i później sam dzwoni na policję, żeby o tym poinformować, a tamci przez wieeeeele lat nie umieją go złapać. Film fajny, aczkolwiek trochę za duże i częste te luki w czasie. Coś się dzieje - pyk - 4 miesiące później, znowu się coś dzieje - pyk - 3 lata później. Później już nie wiedziałam ile to wszystko się ciągnie. No i końcówka filmu trochę rozciągnięta, mogli to jakoś skrócić.
Pearl Harbor - tu chyba nic nie trzeba dopisywać :D
PanHeisenberg
PanHeisenberg
  14 dubna 2012
JFC
JFC: To by zburzyło trochę konstrukcję filmu. :P

Niby tak, ale myślałem, że przed napisami końcowymi jeszcze mnie czymś zaskoczy.
JFC
JFC
  14 dubna 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Niby tak, ale myślałem, że przed napisami końcowymi jeszcze mnie czymś zaskoczy.

Albo po napisach. Pewnie poroniła i do końca życia wyglądała jak Quasi modo, obecny się powiesił, a opiekował się nią ten były (jak już wyszedł z pierdla za zrobienie dżemu z twarzy nie tego pedała co trzeba). :ninja:
JFC
JFC
  14 dubna 2012

A, zapomniałem dodać.
Oglądałem ostatnio Nietykalnych i kurde myślałem, że te oceny na filwebach i innych gównach są przesadzone, ale nie były. Bardzo dobry komediodramat. :tak:

PanHeisenberg
PanHeisenberg
  14 dubna 2012
JFC
JFC: Albo po napisach. Pewnie poroniła i do końca życia wyglądała jak Quasi modo, obecny się powiesił, a opiekował się nią ten były (jak już wyszedł z pierdla za zrobienie dżemu z twarzy nie tego pedała co trzeba).

Całkiem możliwy dalszy scenariusz :tak:
Jeszcze przydałoby się, żeby w niedalekiej przyszłości gwałciciel poniósł karę.
LeVentSolaire
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
LeVentSolaire
  14 dubna 2012

Ostatnio odświeżyłem sobie film
Człowiek Widmo - Hollow Man z Kevinem Baconem z 2000 roku.
Jak ktoś nie widział nawet fajne efekty są.

daenerys
daenerys
  14 dubna 2012
JFC
JFC: A, zapomniałem dodać. Oglądałem ostatnio Nietykalnych i kurde myślałem, że te oceny na filwebach i innych gównach są przesadzone, ale nie były. Bardzo dobry komediodramat.

Ano. Tylko ja miałam jakies dziwne napisy, że ta babka od listów była z Wąchocka. :ninja: :rotfl: I nie wiem jak w końcu co z nimi było dalej, chyba coś przegapiłam w zakończeniu. :ninja:
PanHeisenberg
PanHeisenberg
  14 dubna 2012

44 minuty - na faktach, tylko nie wiem ile tam faktów, a ile mitów.
Ogólnie kilkunastu policjantów przez pół filmu strzela ciągle do dwóch uzbrojonych gości, którzy okradli bank. Napastnicy stoją przed bankiem i ładują z kałachów do stróżów prawa. Panowie i Panie z policji nie pozostają dłużni i też próbują zrobić z nich ser szwajcarski. Trochę pozbawiony realizmu. Strzelać do gości i nie móc ich ściągnąć? Fakt, faktem kamizelki mieli (chociaż i tak kamizelka nie każdy pocisk zatrzyma), ale od czego są nogi i głowa?
Głowę wybaczam, bo z takiej odległości i w stresie może i nie jest łatwo, ale w nogi ani jeden nie trafił?
Trochę śmieszne. Aczkolwiek ogląda się dobrze tak z godzinkę. Później już nudzi się to ciągłe strzelanie.

RexMundi
RexMundi
  15 dubna 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: 44 minuty - na faktach, tylko nie wiem ile tam faktów, a ile mitów. Ogólnie kilkunastu policjantów przez pół filmu strzela ciągle do dwóch uzbrojonych gości, którzy okradli bank. Napastnicy stoją przed bankiem i ładują z kałachów do stróżów prawa. Panowie i Panie z policji nie pozostają dłużni i też próbują zrobić z nich ser szwajcarski. Trochę pozbawiony realizmu. Strzelać do gości i nie móc ich ściągnąć? Fakt, faktem kamizelki mieli (chociaż i tak kamizelka nie każdy pocisk zatrzyma), ale od czego są nogi i głowa? Głowę wybaczam, bo z takiej odległości i w stresie może i nie jest łatwo, ale w nogi ani jeden nie trafił? Trochę śmieszne. Aczkolwiek ogląda się dobrze tak z godzinkę. Później już nudzi się to ciągłe strzelanie.

fakt - strzelali się 44 minuty :)
...Ignorance is bliss...