Basia
Basia
  6 dubna 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

JFC
JFC
  19 dubna 2012
Red State Film o religijnych popieprzeńcach i ich konflikcie z prawem. Dramat/Thriller, ale kilka razy się zaśmiałem. Lubię poczucie humoru Kevina Smitha. :ziober2:
Gothiclady
Gothiclady
  19 dubna 2012
JFC
JFC: Red State Film o religijnych popieprzeńcach i ich konflikcie z prawem. Dramat/Thriller, ale kilka razy się zaśmiałem. Lubię poczucie humoru Kevina Smitha.

zajebisty ten film!

i ssij I saw the Devil :)
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  19 dubna 2012
Ścigana - główną rolę gra zawodniczka MMA no i tam się naparza z agentami
- średnie - jak każdy film gdzie babka dostaje po mordzie i nawet kropli krwi nie widac
...Ignorance is bliss...
JFC
JFC
  19 dubna 2012
Gothiclady
Gothiclady: zajebisty ten film!

Żeby zaraz zajebisty, to nie. Ale 7/10 dałem.

Gothiclady
Gothiclady: i ssij I saw the Devil :)

Mam to od DAWNA, tylko napisów nie mogę znaleźć..
JFC
JFC
  20 dubna 2012
Quiet Earth z 85' - Kawałek niezłego kina sf. Zajebisty temat. Gra aktorka trochę kulała i akcja jakby za szybko parła do przodu, ale za to fajna ruda dupeczka i niejednoznaczne zakończenie. :tak:
Gothiclady
Gothiclady
  20 dubna 2012
JFC
JFC: Mam to od DAWNA, tylko napisów nie mogę znaleźć..

:O jakąś dupną wersję musiałeś zassać. ja chyba z wgranymi oglądałam
LadyDomi
LadyDomi
  20 dubna 2012
LeVentSolaire
LeVentSolaire: One Hour Photo - Zdjęcie w godzinę 2002 w roli głównej - Robin Williams Aktora uwielbiam ale film taki sobie.

No ja Williamsa też bardzo lubię. A film sam w sobie nie jest zły :)

LeVentSolaire
LeVentSolaire: The Double - 2011 Dobry film :)

Podbijam :)
Gothiclady
Gothiclady: Martyrs po raz kolejny. po raz pierwszy pod koniec wzruszyłam się oO

Fajny film :D

LeVentSolaire
LeVentSolaire: The Rite Obsada: Anthony Hopkins, Colin O'Donoghue, Alice Braga więcej. Spodziewałem się czegoś lepszego ale co kto lubi :)

Ja bardzo lubię ten film. Horror to to nie jest, więc nawet nie patrzę na niego w takich kategoriach. A Hopkins to mój ulubiony aktor x3
______
Siła spokoju - mistrz. Film o chłopaku, który trenuje gimnastykę czy coś i chce się dostać na Olimpiadę. Przechodzi bardzo ciekawy trening.
Śmiertelna wyliczanka - film opowiada o tym jak dwóch licealistów chciało dokonać zbrodni doskonałej. Prawie im się udało... :) Taki nawet ten film.
JFC
JFC
  20 dubna 2012
Gothiclady
Gothiclady: :O jakąś dupną wersję musiałeś zassać. ja chyba z wgranymi oglądałam

1080. :and:

Ofiarowanie (1986) - Ostatni film Tarkowskiego, najmniej mi przypadł do gustu bo za dużo w nim niewiadomych. Zdjęcia mistrzowskie jak zwykle, gra aktorek trochę zbyt przesadzona momentami, ale nie będę się czepiał.
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  20 dubna 2012
Millennium: Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet - no fajny
...Ignorance is bliss...
JFC
JFC
  20 dubna 2012
Coś (2011), czyli prequel Coś'a z 82. Fajnie zgrane szczegóły tak by wszystko do siebie pasowało (siekiera w ścianie, pościg za psem, który jest na początku wersji 82' jest na końcu 11', dwugłowy itd).
W niektórych momentach trochę zbyt przewidywalny no i chyba znalazłem jedną lekką dziurę w scenariuszu, ale mniejsza. Spoko dreszczowiec SF, nie aż tak klimatyczny jak jego poprzednia-następna część, ale 6/10 dałem.
JFC
JFC
  20 dubna 2012
Boksuneun naui geot - Pierwsza część "trylogii zemsty" Park'a. Najbardziej surowa, ale klimatem nie ustępująca pozostałym dwóm częściom. Zemsta, zemstę, zemstą pogania w tej części. 7/10
JFC
JFC
  20 dubna 2012
Funny Games U.S. (2007) - Chore gówno o chorych dzieciakach i ich chorych zabawach. Zajebiste. Prawie tak samo dobre jak oryginał.
PanHeisenberg
PanHeisenberg
  21 dubna 2012

Desperado - Po raz pierwszy od czasów podstawówki.
Niezły.
Początek rewelacyjny. Myślałem, że będzie bardziej przegięty, patrząc na inne filmy Rodrigueza. Szkoda, że tak nie było. Pierwsza scena akcji wymiata. Faceci latają po ścianach, obrywając solidnymi klamkami. Ale później jest niestety słabiej. Aczkolwiek film z fajnym klimatem, dobrze się ogląda.

Gothiclady
Gothiclady
  21 dubna 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Śmiertelna wyliczanka - film opowiada o tym jak dwóch licealistów chciało dokonać zbrodni doskonałej. Prawie im się udało... :) Taki nawet ten film.

zajebisty :)

JFC
JFC: Coś (2011), czyli prequel Coś'a z 82. Fajnie zgrane szczegóły tak by wszystko do siebie pasowało (siekiera w ścianie, pościg za psem, który jest na początku wersji 82' jest na końcu 11', dwugłowy itd). W niektórych momentach trochę zbyt przewidywalny no i chyba znalazłem jedną lekką dziurę w scenariuszu, ale mniejsza. Spoko dreszczowiec SF, nie aż tak klimatyczny jak jego poprzednia-następna część, ale 6/10 dałem.

jak dla mnie za dużo sf. faktycznie poprzednia-następna część (:rotfl:) bardziej w klimacie

JFC
JFC: Funny Games U.S. (2007) - Chore gówno o chorych dzieciakach i ich chorych zabawach. Zajebiste. Prawie tak samo dobre jak oryginał.

też w pyte. nir spodziewałam sie takiego zakończenia. z 10 lat temu kochałabym Michaela Pitt'a

Konto usunięte
Konto usunięte: Desperado - Po raz pierwszy od czasów podstawówki.

kawał, który Tarantino w barze opowiadał - :crylol: miszcz
PanHeisenberg
PanHeisenberg
  21 dubna 2012
Gothiclady
Gothiclady: kawał, który Tarantino w barze opowiadał - miszcz

Potwierdzam :tak: