Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
lista tematów
Co ostatnio obejrzałeś? strona 133 z 377
The Last Samurai. Przypadek, w którym patos nie drażni, a wręcz przeciwnie. Do tego piękna muzyka. Świetny. ;-)
Kto wrobił królika rogera - stare ale jare, w święta oglądałem siedząc u babci, bo co miałem robić.
Mała wielka miłość - Typowa komedia romantyczna z tym wyjątkiem, ze kręcona trochę w stanach, trochę w polsce... kaleczony angielski w wykonaniu polaków.
Nieodwracalne - Kilka mocnych scen, aktor, którego lubię, Monica B.
, i fajnie zrobiony, ciekawa praca kamery oddająca chaos.. dobry film. 
Zniknięcie na 7 ulicy - ... czyli Anakin uciekający przed krwiożerczymi cieniami. Taki.. naciągany, ale można obejrzeć. Końcówka mnie wkurzyła.
Druga twarz - Trochę za bardzo przewidywalny (przynajmniej ja się domyśliłem prawie od razu większości) , ale i tak dobry.
Prorok - Od zera do gangstera, czyli jak się urządzić w pierdlu i wyjść z niego jako gruba ryba 2 różnych gangów. Długi film, ale nie nudził. Nie wiem czy tylko mi się tak zdaje.. ale ten siwy Korsykanin wygląda i zachowuje się jak Nowicki.
Polecam film tak czy siak.
The Divide - Z dupy jeden wątek, ale fajny klimat i wykreowane postacie. Ogólnie dobry.
Mała wielka miłość - Typowa komedia romantyczna z tym wyjątkiem, ze kręcona trochę w stanach, trochę w polsce... kaleczony angielski w wykonaniu polaków.

Nieodwracalne - Kilka mocnych scen, aktor, którego lubię, Monica B.

Zniknięcie na 7 ulicy - ... czyli Anakin uciekający przed krwiożerczymi cieniami. Taki.. naciągany, ale można obejrzeć. Końcówka mnie wkurzyła.

Druga twarz - Trochę za bardzo przewidywalny (przynajmniej ja się domyśliłem prawie od razu większości) , ale i tak dobry.
Prorok - Od zera do gangstera, czyli jak się urządzić w pierdlu i wyjść z niego jako gruba ryba 2 różnych gangów. Długi film, ale nie nudził. Nie wiem czy tylko mi się tak zdaje.. ale ten siwy Korsykanin wygląda i zachowuje się jak Nowicki.

The Divide - Z dupy jeden wątek, ale fajny klimat i wykreowane postacie. Ogólnie dobry.
Konto usunięte: LadyDomi:Miałam to kiedyś, ale tak mówię, że to jest chyba to samo co Dziewczyna z tatuażem to odpuściłam. Mówicie, że jednak warto obejrzeć?
Dla mnie lepsza wersja niż amerykańska. Minusem jest wiele opuszczonych fragmentów z książki, ale i tak dobrze się ogląda. Czuć ten szwedzki klimat ;)
No to będę musiała go jednak nadrobić :D
_____
Nietykalni - ten z 2012. Świetny! Facet, który jest sparaliżowany od szyi w dół [niesamowicie przypomina mi Roberta De Niro] jest milionerem i szuka kogoś, kto będzie się nim opiekował i wybór padł na dość ciekawą osobę :) Naprawdę przyjemnie się to oglądało.
Pająk - wyłączyłam po 30 minutach, bo ten film to taka raczej nie moja bajka.
JFC: Nieodwracalne - Kilka mocnych scen, aktor, którego lubię, Monica B. , i fajnie zrobiony, ciekawa praca kamery oddająca chaos.. dobry film.
dobry motyw z gaśnicą i gwałtem analnym na Monice B.

Przypadek 39 - horror z Rene Zelweger, która pracuje w ośrodku pomocy społecznej (?) i zajmuje się przemocą w rodzinie. Ratuje dziewczynkę z rąk chyba przybranych rodziców, którzy chcą ją spalić w piekarniku. Rene przejmuje nad nią opiekę i okazuje się, ze ta dziewczynka jest zdrowo popaprana.
dobry film :)
Gothiclady: Przypadek 39 - horror z Rene Zelweger, która pracuje w ośrodku pomocy społecznej (?) i zajmuje się przemocą w rodzinie. Ratuje dziewczynkę z rąk chyba przybranych rodziców, którzy chcą ją spalić w piekarniku. Rene przejmuje nad nią opiekę i okazuje się, ze ta dziewczynka jest zdrowo popaprana.dobry film :)
Widziałam wczoraj. Dość przewidywalny. Motyw z tym facecie w łazience od razu zgadłam

Konto usunięte: Nietykalni - ten z 2012. Świetny! Facet, który jest sparaliżowany od szyi w dół [niesamowicie przypomina mi Roberta De Niro] jest milionerem i szuka kogoś, kto będzie się nim opiekował i wybór padł na dość ciekawą osobę :) Naprawdę przyjemnie się to oglądało.
Z 2011 chyba, ale tak to podbijam. ;-)
Act of Valor - dla samych akcji warto obejrzeć , niby na faktach ale szczerzę wątpię
Czarny Cadillac z 2003 roku , ale wykonany tak że ma się wrażenie jakby film miał dobre 20 lat :) , nic ambitnego ale sam klimat dawnych "horrorów" fajny
Czarny Cadillac z 2003 roku , ale wykonany tak że ma się wrażenie jakby film miał dobre 20 lat :) , nic ambitnego ale sam klimat dawnych "horrorów" fajny
...Ignorance is bliss...
Nieodwracalne - dobry, choć miałem nadzieję, że na końcu się dowiem co się dalej działo z bohaterami tego filmu po nieszczęsnej nocy.
In Bruges - po raz trzeci.
Za pierwszym razem średnio mi się podobał, ale teraz stwierdzam, że film jest dobry.
SPOJLER [color=white]tylko szkoda, że zabili nie tego co trzeba, bo Monicę zgwałcił ten co stał obok zabitego SPOJLER
Z miastem ślepców łączył ten film tylko fakt, że byli zamknięci i zmuszali laskę do pieprzenia (chociaż też nie wiem do jakiego stopnia zmuszali, bo ona zdaje się bardzo się do tego poczuwała i uważała to za swój "patriotyczny obowiązek").
I w ogóle.. słabsza? Jeśli chodzi o te "mocne" sceny i porycie, to mocniejsza chyba. Nie powiesz mi, że ci dwaj napromieniowani popieprzeńcy, co sobie zakleili laskę taśmą i walili ją w dupę rozsmarowując jej fasolkę na plecach byli słabsi od tego pedałka i Grubego z laską, z miasta ślepców. Oglądałem MŚ kilka razy i lubię ten film, ale nie porównywałbym nawet. Inne filmy. :P
Konto usunięte: Nieodwracalne - dobry, choć miałem nadzieję, że na końcu się dowiem co się dalej działo z bohaterami tego filmu po nieszczęsnej nocy.
To by zburzyło trochę konstrukcję filmu. :P