Basia
Basia
  6 dubna 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

Belfegor666
Belfegor666
  6 dubna 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: "Eden Lake" Para wyjeżdża nad jezioro na weekend i wpadają w łapy popapranych nastolatków. Nędza, nędza i jeszcze raz nędza. Bez polot, bez klimatu. Ni to straszne, ni obrzydliwe, śmieszne też nie. Tyle tam nielogiczności, że pała mała. Poziom IQ owej pary na poziomie IQ skarpety. 1/10

jak dla mnie to kapkę brutalny byl ten film
ichabod
ichabod
  6 dubna 2012
Kontrabanda - świetny dramato-thriller z doborową obsadą.
kuba92762
kuba92762
  6 dubna 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Przykłady?

Chociażby Max Payne czy Hitman, które są profanacją rewelacyjnych gier...
PanHeisenberg
PanHeisenberg
  6 dubna 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Chociażby Max Payne czy Hitman, które są profanacją rewelacyjnych gier...

Nie stwierdziłem, że Max Payne jest świetną adaptacją gry. Ma fajny klimat, nienajgorszą fabułę i nie jest nudny choć z grą ma niewiele wspólnego. Jakby jeszcze miał inny tytuł to ogólnie byłoby pięknie.

Hitman wcale nie jest profanacją. Wyszedł całkiem zgrabnie, choć też ściśle gry się nie trzymał. Ciężko jest przenieść na ekran grę. Ciężko trzymać się ściśle scenariuszu gry.
PanHeisenberg
PanHeisenberg
  6 dubna 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Kontrabanda - świetny dramato-thriller z doborową obsadą.

Chcę obejrzeć. Mam w słabej jakości i bez napisów także niewielka przyjemność z oglądania. Muszę poczekać.
PanHeisenberg
PanHeisenberg
  6 dubna 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: jak dla mnie to kapkę brutalny byl ten film

Nie sztuka wpieprzyć do filmu głupią przemoc. Każdy może zrobić taki film. Jesli to jest gore to akurat ok, ale temu daleko do gore, do thrillera też za cieniutko. Zero zaskoczenia. Bałeś się czegoś w tym filmie? Trzymał Cię w napięciu? Była chociaż jedna scena na zasadzie: cisza, cisza i bum? A może były nieoczekiwane zwroty akcji, obrzydliwe sceny?
Nic z tego. Żeby jeszcze fabuła była dobra to można by to było przełknąć.
BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  6 dubna 2012

gniew tytanow - ogolnie fajny, tylko dosc dlugo sie rozkreca

Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
Belfegor666
Belfegor666
  6 dubna 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie sztuka wpieprzyć do filmu głupią przemoc. Każdy może zrobić taki film. Jesli to jest gore to akurat ok, ale temu daleko do gore, do thrillera też za cieniutko. Zero zaskoczenia. Bałeś się czegoś w tym filmie? Trzymał Cię w napięciu? Była chociaż jedna scena na zasadzie: cisza, cisza i bum? A może były nieoczekiwane zwroty akcji, obrzydliwe sceny? Nic z tego. Żeby jeszcze fabuła była dobra to można by to było przełknąć.

to znaczy tak troche az tak szkoda mi sie tej typiary zrobilo jak sie nad nia pastwili:ninja:
daenerys
daenerys
  7 dubna 2012

Obejrzałam dwa odcinki nowego sezonu gry o tron i nie łapię, jak to już są dwa? Zgubiłam się chyba w czasie i przestrzeni. :and:

ichabod
ichabod
  7 dubna 2012
God Bless America - http://www.youtube.com/watch?v=ul4CZrnEFxU, trailer mówi sam za siebie, czarna komedia pokazująca do czego zdolny jest człowiek, który ma dość otaczającej go głupoty. Świetny!
The Ides of March - dobry thriller polityczny.
Hunger - dramat, dający do myślenia.
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  7 dubna 2012
Special Forces - do obejrzenia ale takie sobie - jak na specjalne jednostki troci z lekka amatorszczyzną taktyczna :P
...Ignorance is bliss...
xyz
xyz
  7 dubna 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Obejrzałam dwa odcinki nowego sezonu gry o tron i nie łapię, jak to już są dwa? Zgubiłam się chyba w czasie i przestrzeni.

Już jest cała seria, tylko puszczają stopniowo.
Ja i tak czekam na Synów Anarchii :tak:
BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  7 dubna 2012

Przebudzenie - ujdzie...

Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
daenerys
daenerys
  7 dubna 2012
xyz
xyz: Już jest cała seria, tylko puszczają stopniowo. Ja i tak czekam na Synów Anarchii

Wiem, że już jest zrobiony cały serial, ale chyba zgubiłam jedną niedzielę, bo zdaje mi się, że dopiero była premiera pierwszego odcinka tylko.. :-D
A nie wiem co to nawet. :-)

@ichabod:
Wiesz coś na ten temat? :D I nie udawaj, że nie widzialeś posta. :ninja:
ichabod
ichabod
  7 dubna 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Wiesz coś na ten temat? :D I nie udawaj, że nie widzialeś posta.

Wypuścili wcześniej drugi odcinek po prostu, znaczy się wyciekł do sieci 'przypadkiem'.