Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
lista tematów
Co ostatnio obejrzałeś? strona 264 z 377
Game Change - W 2008 roku. John McCain (Ed Harris) zdobywa nominację partii republikańskiej i staje do wyścigu o amerykańską prezydenturę z demokratą Barackiem Obamą. Wyniki sondaży przedwyborczych są jednak dla niego bezlitosne. Ekipa McCaina gorączkowo szuka wyjścia z patowej sytuacji. Jego strateg, Steve Schmidt (Woody Harrelson), wpada wówczas na pomysł, aby zgłosić jako kandydatkę na wiceprezydenta nieznaną nikomu gubernator z Alaski – żywiołową Sarah Palin (Julianne Moore).
jak ktoś lubi takie polityczne filmy to chyba całkiem dobra propozycja, pokazuję gubernator Palin w bardzo negatywnym świetle są momenty że aż żal mi było jej gdy występowała przed kamerami - jak dla mnie świetna rola Moore
- aż trudno uwierzyć że taka "idiotka" była o krok by być wiceprezydentem USA
film zdobył kilka nagród i gdyby nie to że jest to produkcja TV pewnie otrzymałby kilka nominacji do Oscarów
jak ktoś lubi takie polityczne filmy to chyba całkiem dobra propozycja, pokazuję gubernator Palin w bardzo negatywnym świetle są momenty że aż żal mi było jej gdy występowała przed kamerami - jak dla mnie świetna rola Moore
- aż trudno uwierzyć że taka "idiotka" była o krok by być wiceprezydentem USA
film zdobył kilka nagród i gdyby nie to że jest to produkcja TV pewnie otrzymałby kilka nominacji do Oscarów
...Ignorance is bliss...
no ja ostatnio to zobaczyłem - kronika opętania... i powiem że całkiem calkiem, są polskie akcenty w filmie hehe ;D
podobno horrory:
Fear.com - gówno, szajs, nuda 0/10
Apartament 143 - nuda, szajs, gówno 0/10
Forget me not - szajs, gówno, nuda 0/10
zadnego z w/w gniotow nie chce mi sie nawet opisywać
nie chce mi sie czytać o kazdym horrorze:) przeczytam opis, jesli ciekawy ściągne, jezli jeszcze komentarze beda pozytywne do filmu tym bardziej go sprawdze:]
w zasadzie to juz nie mam jakich horrorów ściągać bo gore mi sie juz znudzilo a normalne horrory nie są straszne:/ Sinister byl wyjątkiem, czasem trafi sie konkretny film na 100 innych;]
Odwróceni zakochani - całkiem fajna , trochę fantasy historia o dwóch światach , chociaż jak dla mnie z lekka uproszczona
efekty specjalne za to sa całkiem dobre - n minus dla mnie - nie lubię K. Dunst
Zagrywka Czarnego - islandzki dramat - kryminał - koleś wmieszany w bijatyke na dysce trafia w sam środek islandzkiej gangsterki
narkotyki , napady , przemyt itd. - nie ma tu pozytywnych bohaterów , obraz dość zimny i mocny plus całkiem fajna dośc seksowna aktorka w jednej z ról

efekty specjalne za to sa całkiem dobre - n minus dla mnie - nie lubię K. Dunst
Zagrywka Czarnego - islandzki dramat - kryminał - koleś wmieszany w bijatyke na dysce trafia w sam środek islandzkiej gangsterki
narkotyki , napady , przemyt itd. - nie ma tu pozytywnych bohaterów , obraz dość zimny i mocny plus całkiem fajna dośc seksowna aktorka w jednej z ról

...Ignorance is bliss...
The Other Boleyn Girl (2008). Zawsze jakoś intrygowała mnie postać Anny Boleyn, Film ma nieco przekłamane fakty, ale nie jest to film historyczny, tylko kostiumowy, a taki wyszedł całkiem fajny. Początkowo nie pasowała mi w roli Anny Natalie Portman, raczej widziałabym tam Evę Green, ale później fajnie się wkręciło. :)
RexMundi: Odwróceni zakochani - całkiem fajna , trochę fantasy historia o dwóch światach , chociaż jak dla mnie z lekka uproszczona efekty specjalne za to sa całkiem dobre - n minus dla mnie - nie lubię K. Dunst Zagrywka Czarnego - islandzki dramat - kryminał - koleś wmieszany w bijatyke na dysce trafia w sam środek islandzkiej gangsterki narkotyki , napady , przemyt itd. - nie ma tu pozytywnych bohaterów , obraz dość zimny i mocny plus całkiem fajna dośc seksowna aktorka w jednej z ról
Ładna.
Pasztetriszja- Kazaski film autobiograficzny o przegrywie internetowym nie mającym dystansu do siebie o niezbyt porywającej "urodzie". Trudno go znaleźć w internecie ale jak ktoś chce to na pw pokaże gdzie można go ogladnać.
"
TO tyle filmów na dzisiaj.
Memento - kolejny film, który mi się bardzo podobał, gdzie aż dziwne, że nie widziałam go wczesniej.

Gad: Pasztetriszja- Kazaski film autobiograficzny o przegrywie internetowym nie mającym dystansu do siebie o niezbyt porywającej "urodzie". Trudno go znaleźć w internecie ale jak ktoś chce to na pw pokaże gdzie można go ogladnać.
"
TO tyle filmów na dzisiaj.
Nie widzę w tym nic zabawnego.
Ośmieszasz się.

________
Wczoraj wieczorem obejrzałam film z 1947 roku: Jacques Tourneur - Out Of the Past.
Wciągający, przemyślany dramat dla fanów troszkę starszego kina i gry aktorskiej.
Nie brak w nim romantyzmu. :-)