Basia
Basia
  6 dubna 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

SzaryChlopaczek
SzaryChlopaczek
  19 února 2013

this is 40-komedia romantyczna,która przy końcu zaczynala mnie nudzic 5/10

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  20 února 2013
Game Change - W 2008 roku. John McCain (Ed Harris) zdobywa nominację partii republikańskiej i staje do wyścigu o amerykańską prezydenturę z demokratą Barackiem Obamą. Wyniki sondaży przedwyborczych są jednak dla niego bezlitosne. Ekipa McCaina gorączkowo szuka wyjścia z patowej sytuacji. Jego strateg, Steve Schmidt (Woody Harrelson), wpada wówczas na pomysł, aby zgłosić jako kandydatkę na wiceprezydenta nieznaną nikomu gubernator z Alaski – żywiołową Sarah Palin (Julianne Moore).

jak ktoś lubi takie polityczne filmy to chyba całkiem dobra propozycja, pokazuję gubernator Palin w bardzo negatywnym świetle są momenty że aż żal mi było jej gdy występowała przed kamerami - jak dla mnie świetna rola Moore
- aż trudno uwierzyć że taka "idiotka" była o krok by być wiceprezydentem USA
film zdobył kilka nagród i gdyby nie to że jest to produkcja TV pewnie otrzymałby kilka nominacji do Oscarów
...Ignorance is bliss...
BoJa69LubieToo
BoJa69LubieToo
  20 února 2013

no ja ostatnio to zobaczyłem - kronika opętania... i powiem że całkiem calkiem, są polskie akcenty w filmie hehe ;D

Strobista
Strobista
  21 února 2013

podobno horrory:
Fear.com - gówno, szajs, nuda 0/10
Apartament 143 - nuda, szajs, gówno 0/10
Forget me not - szajs, gówno, nuda 0/10

zadnego z w/w gniotow nie chce mi sie nawet opisywać

JezdzeMalymFiatem
JezdzeMalymFiatem
  21 února 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: zadnego z w/w gniotow nie chce mi sie nawet opisywać

Nie czytasz nawet recenzji przed obejrzeniem filmu, że same lipy ogladasz?
Strobista
Strobista
  21 února 2013
JezdzeMalymFiatem
JezdzeMalymFiatem: Nie czytasz nawet recenzji przed obejrzeniem filmu, że same lipy ogladasz?

nie chce mi sie czytać o kazdym horrorze:) przeczytam opis, jesli ciekawy ściągne, jezli jeszcze komentarze beda pozytywne do filmu tym bardziej go sprawdze:]

w zasadzie to juz nie mam jakich horrorów ściągać bo gore mi sie juz znudzilo a normalne horrory nie są straszne:/ Sinister byl wyjątkiem, czasem trafi sie konkretny film na 100 innych;]
Arwena27
Arwena27
  21 února 2013

Labirynt Fauna

Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  21 února 2013

A dzisiaj w tv na polsacie bodajże "Niewierna" z Diane Lane :zakochany: Chyba sobie przypomnę bo uwielbiam.

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  22 února 2013
Odwróceni zakochani - całkiem fajna , trochę fantasy historia o dwóch światach , chociaż jak dla mnie z lekka uproszczona
efekty specjalne za to sa całkiem dobre - n minus dla mnie - nie lubię K. Dunst

Zagrywka Czarnego - islandzki dramat - kryminał - koleś wmieszany w bijatyke na dysce trafia w sam środek islandzkiej gangsterki
narkotyki , napady , przemyt itd. - nie ma tu pozytywnych bohaterów , obraz dość zimny i mocny plus całkiem fajna dośc seksowna aktorka w jednej z ról

...Ignorance is bliss...
Earth
Earth
  22 února 2013
The Other Boleyn Girl (2008). Zawsze jakoś intrygowała mnie postać Anny Boleyn, Film ma nieco przekłamane fakty, ale nie jest to film historyczny, tylko kostiumowy, a taki wyszedł całkiem fajny. Początkowo nie pasowała mi w roli Anny Natalie Portman, raczej widziałabym tam Evę Green, ale później fajnie się wkręciło. :)
Gad
Gad
  22 února 2013
RexMundi
RexMundi: Odwróceni zakochani - całkiem fajna , trochę fantasy historia o dwóch światach , chociaż jak dla mnie z lekka uproszczona efekty specjalne za to sa całkiem dobre - n minus dla mnie - nie lubię K. Dunst Zagrywka Czarnego - islandzki dramat - kryminał - koleś wmieszany w bijatyke na dysce trafia w sam środek islandzkiej gangsterki narkotyki , napady , przemyt itd. - nie ma tu pozytywnych bohaterów , obraz dość zimny i mocny plus całkiem fajna dośc seksowna aktorka w jednej z ról

Ładna.

Pasztety są wśród nas- beznadziejny film i brzydcy aktorzy

Pasztetriszja- Kazaski film autobiograficzny o przegrywie internetowym nie mającym dystansu do siebie o niezbyt porywającej "urodzie". Trudno go znaleźć w internecie ale jak ktoś chce to na pw pokaże gdzie można go ogladnać.
"
TO tyle filmów na dzisiaj.
MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  22 února 2013
Memento - kolejny film, który mi się bardzo podobał, gdzie aż dziwne, że nie widziałam go wczesniej.
:ziober2:
Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  22 února 2013
"Niewierna", temat zdrady ukazany w najlepszym wydaniu.
MaqdaIena
MaqdaIena: Memento
akurat kiedyś oglądałam, Patryszja mi poleciła jak był w tv, mi też się podobał :)
Pure
Pure
  22 února 2013
Ostatnio edytowany: 1 ledna 1970
Gad
Gad: Pasztetriszja- Kazaski film autobiograficzny o przegrywie internetowym nie mającym dystansu do siebie o niezbyt porywającej "urodzie". Trudno go znaleźć w internecie ale jak ktoś chce to na pw pokaże gdzie można go ogladnać. " TO tyle filmów na dzisiaj.

Nie widzę w tym nic zabawnego.
Ośmieszasz się.

:and:

________
Wczoraj wieczorem obejrzałam film z 1947 roku: Jacques Tourneur - Out Of the Past.
Wciągający, przemyślany dramat dla fanów troszkę starszego kina i gry aktorskiej.
Nie brak w nim romantyzmu. :-)
LadyDomi
LadyDomi
  22 února 2013
Incredible Hulk - 8/10

Za wszelką cenę - 7,5/10

Sekretne okno - 7/10

Pokuta - 7/10