Basia
Basia
  6 dubna 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  13 ledna 2013
Kronika Opętania - tajemnicze pudełko, mała dziewczyna, rozbita rodzina to taki standardzik. Zaskoczeniem okazał się demon, mówiący po polsku:rotfl:. Tak mnie to rozbawiło, że już tylko głosne wrzaski, które mnie przebudziły to ciut wystarszyły. Średni 5/10.

Tajemnice austriackiej piwnicy - dokument o potworze zwącym sie Fritzl. Owszem historię się słyszało, nigdy nie wnikałam w szczegóły tragedii jego rodziny. Ten dokument ją przybliżył, jednak czuję niedosyt, wywiady z 'bohaterami' by się przydały. No ale wiadomo, nie można tego wymagać, od nikogo. Warto zobaczyć w każdym razie 8/10.
:ziober2:
Letal
Letal
  13 ledna 2013
Czas Surferów (2005)PL :

3 kolesi za namową starszego kolegi Dżokera, postanawia zrealizować plan, w którym do zdobycia są łatwe pieniądze. Postanawia namierzyć byłego szefa i porwać go przy pomocy swoich kolegów, a następnie wymusić na nim pieniądze. Oglądane etny raz... Zajebiście polecam. 10/10
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  13 ledna 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: 3 kolesi za namową starszego kolegi Dżokera, postanawia zrealizować plan, w którym do zdobycia są łatwe pieniądze. Postanawia namierzyć byłego szefa i porwać go przy pomocy swoich kolegów, a następnie wymusić na nim pieniądze. Oglądane etny raz... Zajebiście polecam. 10/10

od momentu jak odklejają taśmę - film mocno traci

----------------------

Rzeź - historia o dwóch małżeństwach - raczej z wyższych klas społecznych które się spotykają by omówic - przeprosić załagodzić sytuacje spowodowaną bójką ich dzieci w szkole - wszystko jednak wymyka się z pod kontroli i oba małżeństwa zaczynają się obrzucać błotem
taki sobie - jak ktoś nie lubi filmów dziejących się w jednym miejscu - pewnie nie spodoba się

The Doors - Oliver Stone opowiada historię Jima Morrisona od momentu założenia The Doors do jego przedwczesnej śmierci. Całkiem dobre kino kręcone na haju :lol:

Yuma - Popeerelowska bieda w Polsce zmusza Zygę do jumy – szabrowania wyrobów luksusowych za zachodnią granicą.
pewnie jak większość myślałem że to będzie jakas komedia - jak słuchałem że dobre teksty itd. ( bo wiadomko - wystarczy kilka ku:cenzura: pier:cenzura: - by gimbaza już uznała to za komedie ) i słyszałem opinie ze rozczarowani filmem
obejrzałem i .. całkiem znośny i nie , nie jest to komedia

Czarnobyl. Reaktor strachu - wycieczka do Czarnobylu - oczywiście zamieszkanego przez jakies mutanty - jedyny fajna scena była z Niedźwiedziem

Seksualni, niebezpieczni - brytyjska komedia w stylu - jesteśmy prawiczkami w te wakacje musimi stracić cnotę - brytyjski humor ale momentami całkiem zabawny

Jad kapłanka voodoo ginie w wypadku okazauje się że wiozła węże w któych były uwięzione dusze złych ludzi - te węże gryzą pasażera tej kapłanki w aucie - ciało ożywa i zaczyna oczywiście mordować co się rusza - takie tam 5/10

Zamiana ciał - dwóch przyjaciół ( jeden ambitny , pracoholik , zona + dzieci oraz kawaler imprezowicz ) sikają do fontanny po pijaku życząc sobie zamienić się ciałami - co się oczywiście dzieje - od tego momentu obaj w skórze drugiego muszą sprostać życiu przyjeciela ale też sami tak naprawdę poznają swoje życie - taki standardzik ale do obejrzenia

Lincoln - film zdecydowanie na jedno obejrzenie i według mnie zdecydowanie nie na 12 nominacji do Oscara - jednak jest to kawał historii USA więc wiadomko
film skupia się na walce Lincolna o 13 poprawkę do konstytucji ( zniesienie niewolnictwa )
trochę jestem rozczarowany ( już lepszy był J.Edgar - z tego co pamiętam zero nominacji )

Django - Tarantino uwielbiam więc film kupuję od pierwszej sekundy do ostatniej
+
Wściekłe Psy - zylionowy raz
...Ignorance is bliss...
Letal
Letal
  13 ledna 2013
RexMundi
RexMundi: od momentu jak odklejają taśmę - film mocno traci

przesadzasz...

Jesteś Bogiem: 10.
Strobista
Strobista
  13 ledna 2013

American Psycho - 6/10

RexMundi
RexMundi
  14 ledna 2013

bohaterem filmu jest pewien "kujon" z trudnej rodziny który z wiekiem "przegrywa" swoje życie dostosowując się do realiów w których dane jest mu żyć
...Ignorance is bliss...
MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  14 ledna 2013
Atlas Chmur - zanim obejrzałam film poczytałam troche opinii na jego temat. Moi znajomi również się nim zachwycali, co u mnie daje odwrotny skutek niż zachęcenie, więc dlatego tak długo zwlekałam z seansem. W każdym razie opinia, że film jest arcydziełem i że zrozumią i pokochają go tylko Ci, ktorzy są mega inteligentni powtarzała się bardzo często. Jeżeli zawierzyć temu zdaniu, to należę do osób glupich i płytkich. Film dobry owszem, arcydziełem bym nie nazwała. I się zastanawiam, czy faktycznie aż tak wiele trzeba tam rozszyfrować, by zrozumieć sens ? Chyba nie. Czy zmusił mnie do refleksji ? Też nie. Wzruszył ? Nie. 7/10.
:ziober2:
Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  14 ledna 2013

SINISTER - hmm ogólnie film bardziej na plus niż na minus, rewelacyjna muzyka dzięki której klimat ma coś w sobie , ale nie do końca wykorzystany potencjał filmu, pozostał niedosyt, film był ...za krótki ;D i czegoś zabrakło w jego dalszej części, mogło być ciekawiej, ale i tak dam z 7/10 bo coś urzekającego w tym filmie jest.

agoosiaaa
agoosiaaa
  14 ledna 2013

Pitch Perfect - myślałam, że będzie dużo zabawniejszy. chociaż ta cała didzejka i jej '' didzejowanie'' to faktycznie śmiech na sali. grubaska najlepsza, ratuje ten cały film.

Wiertlo92
Reputacja: 10 | BluzgometrTM: 0
Wiertlo92
  14 ledna 2013
Taken 2 (Uprowadzona 2)- dobre kino akcji, lecz nie rewelacyjne jak pierwsza część, troszkę początek nudny lecz od scenki gdy Bryan zostaje porwany robi się ciekawie, niby robione na siłę film i z tego co wiem będzie 3 część :and: wtedy wyginie cała Albania :mrgreen:

J. Edgar- oj długo do tego filmu się szykowałem, gdyż nie lubię filmów biograficznych ale po obejrzeniu trzeba stwierdzić, że ciekawie nakręcony film, historia przełomowego dyrektora FBI i jego nietypowe życie. I bym zapomniał rewelacyjna gra Leonarda który u mnie jest w ścisłej czołówce aktorów. i również trza pochwalić Clinta za reżyserkę. Dla niektórych może nudzić ale mi się podobał.Na pewno do niego kiedyś wrócę.

Blitz- wiadomo Jason Statham i mój dobry "kumpel" Aidan Gillen :D Typowy film z Jasonem, troszkę mniej pokazów i dobra gra Aidana. Troszkę liczyłem na coś więcej z tymi zabójstwami policjantów lecz do obejrzenia.

"I dream I'm floating on the surface of my own life, watching it unfold."

Gutek909
Gutek909
  14 ledna 2013

October Baby - osobiście nie przepadam za dramatami, ale ten film polecany przez koleżankę naprawdę był dla mnie niezły :)

Dzejuuu
Dzejuuu
  14 ledna 2013

Druga Twarz - polecam ;]
http://www.filmweb.pl/film/Druga+twarz-2011-568195

Letal
Letal
  14 ledna 2013
Prostytutki PL :

Dobry film, może trochę przejaskrawiony,nie tak nakręcony jak powinien ale daje do myślenia. Rzecz biorąc prostytutka wychowująca samotnie dziecko mieszkając ze starą matką i ojcem. Brak perspektyw na normalne życie... Seks za pieniądze alkohol narkotyki. Jej marzeniem i jej synka jest własny dom...

6/10
RexMundi
RexMundi
  15 ledna 2013
Niemożliwe - historia rodziny, która wyjechała na święta do Tajlandii w czasie gdy uderza tsunami w 2004 roku – jeden z największych kataklizmów naszych czasów. , Film inspirowany prawdziwymi wydarzeniami
całkiem ciekawy
...Ignorance is bliss...
Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  15 ledna 2013

1 sezon american horror story, najbardziej podobała mi się gra Jessici Lange, a dawno jej nie widziałam na ekranach :)