Basia
Basia
  6 dubna 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

TheWitch
TheWitch
  30 prosince 2012

Dredd, całkiem dobry.

Gad
Gad
  31 prosince 2012
Hostel III
MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  31 prosince 2012
Death Race 2 - wiem, że jedynka mi się podobała, pewnie najbardziej ze względu na Stathama ;D. Dwójka spoko, spoko, po czym 15 minut przed końcem wtf i wtf się utrzymuje do końca niemal, więc kurdę sama nie wiem jak mam ten film ocenić. A i 1 muszę koniecznie sobie przypomnieć, bo za cholerę nie pamiętam szczegółów, jakiś Frankenstein też tam był ?:ninja:.

American Pie: Naga Mila - o matko, nie sądziłam że tak bardzo głupie sceny potrafią mnie nadal rozbawić. Akcja w suszarce wywołała u mnie niesamowity rechot, w ogole nie wiem czy powinnam się do tego przyznawać ahahah. Ogólnie w połowie filmu zasnęłam, i nie zamierzam go oglądać do końca ;D.
:ziober2:
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  31 prosince 2012

3 sezon Pamiętników Wampirów

...Ignorance is bliss...
LadyDomi
LadyDomi
  1 ledna 2013
Buntownik z wyboru - Robin Williams d83ddc97 8/10

007 Quantum of Solace - Daniel Craig d83ddc97 8/10

Full Metal Jacket - pierwsza część - szkolenie - zajebiste. Ale już jak to szkolenie się kończy i historia przenosi się do Wietnamu... No ta część filmu nie przypadła mi do gustu, ale pewnie tylko dlatego, że nie lubię takich filmów.

I właśnie oglądam Wall-e. Wstyd się przyznać - pierwszy raz. Ale podobuje mi się ;)
MaqdaIena
MaqdaIena
  2 ledna 2013
Dollhouse ( tłumaczenie : Wlamanie z imprezą ahahahah) - grupa nastolatków włamuje się do domu i robią ogólnie syf dewastując dom i korzystając z jego uciech. Jeden z chłopców znajduje zdjecia, na których jest ich towarzyszka, wszyscy próbują się dowiedzieć co jest grane, gdyż dziewczyna milczy... nudne, dotrwalam do końca tylko dlatego by się dowiedzieć co jest grane, jednak i tak wiele trzeba sobie dopowiedzieć. Nie polecam.

The Frozen - czytając opis zaleciało mi trochę Eden Lejkiem. Para wyrusza na wyprawę w zaśniezone gory, psuje im sie skuter snieżny, mają swój hiper namiocik i hiper śpiwory. Pojawia się 'łowca', a mężczyzna znika. Kobieta musi sama sobie poradzić. Cóż miałam nadzieje, że się rozkręci, niestety tak nie było. Końcówka zaskakująca może i trochę, pewnie by była bardziej gdybym nie przeczytałam gdzieś komentarza jaki inny finał filmowy przypomina ten. Mocno średni.

Rezydent - młoda lekarka po rozstaniu z facetem szuka mieszkania. Oczywiście znajduję przestrzenny aparatament w kamienicy za grosze, której właścicielem jest brodacz ;D. Ogólnie lubię strzelistą Hilary, ktora gra głowną bohaterkę, więc się nawet podobał, aczkolwiek szalu nie robi.
LadyDomi
LadyDomi
  3 ledna 2013
60 sekund - w jedną noc ekipa musi ukraść 50 luksusowych samochodów. Film totalnie w moim guście, więc 8/10.

O dziewczynie skaczącej przez czas - anime. Tytuł mówi o czym jest :P Ogólnie taki średni, ale końcówka nadrabia. 6,5/10

Underworld - leciał wczoraj w tv. Wampiry kontra lykanie. 6/10

Co nas kręci, co nas podnieca - lubię filmy Allena. Starszy gościu, który uważa się za geniusza, przygarnia młodą dziewczynę, która uciekła z domu. I tak to się w sumie zaczyna. 7/10
dziwnycien
dziwnycien
  4 ledna 2013

Tres metros Sobre el Cielo- 3MSC ..3 m nad niebem....Polecam:)

MaqdaIena
MaqdaIena
  4 ledna 2013
House at the End of the Street - zapowiadał się dość klasyczny thriller. Matka z córką wprowadzają się do domu, który sąsiaduje z innym, w którym popelniono straszną zbrodnię (uuuu), w którym mieszka jedyny ocalały nastolatek. Standardowo nastolatkowie zaczynają się poznawać bla bla... no i dalej już tak standardowo nie jest. Jakieś elementy zaskakujące się pojawiły i fajnie się oglądało.

AHS - najnowszy odcinek i cóż :zakochany::mrgreen:.
Earth
Earth
  4 ledna 2013
MaqdaIena
MaqdaIena: AHS - najnowszy odcinek i cóż .

Oja, wreeeszcie!
:leci oglądać:.
LadyDomi
LadyDomi
  4 ledna 2013
Marzyciel - podobno true story o tym jak powstał Piotruś Pan. 10/10

Zabity na śmierć - 5 najlepszych detektywów na świecie dostaje zaproszenie 'na kolację i morderstwo'. Podczas kolacji zostanie popełniona zbrodnia, a oni muszą odgadnąć kto jej dokonał. Dałabym 8/10, ale według mnie fabuła już po zbrodni za szybko się skończyła, mogła zostać bardziej rozbudowana. Także takie 7,5/10.
Wiertlo92
Reputacja: 10 | BluzgometrTM: 0
Wiertlo92
  4 ledna 2013
Robin Hood (2010)- film pokazuje początki Robina (Russell Crowe), zupełnie inny niż dotychczasowe ekranizacje np. z Kevinem Costnerem! w moim odczuciu brak tego klimatu niż wczesniejsze filmy lecz trzeba uznać, ze film dobry. Ponad 2 godziny i ogląda się go szybko :) Świetna gra Crowe a także Cate Blanchett :zakochany: Warty obejrzenia.

John Carter- kompletne dno, nie doszłem nawet do połówki i wyłączyłem :and: NUDA.

The Vow "I że cię nie opuszczę" - obejrzany z mamusią bo chciała! dla mnie nie zrobił wrażenia, typowy wyciskasz łez, dla bab uwielbiające miłosne treści do obejrzenia. Kompletnie nie rozumiem tego talentu "aktorstwa" Tatuma :wtf: ani przystojny ani ponadprzeciętny :nie: idol nastolatek dzięki temu Step Up :and:

Spartacus "Zemsta" - wreszcie skończyłem, początek troszkę nudził lecz od 5 odcinka wszystko się rozkręca! nadal serial mocny, brutalny choć powoli te scenki erotyczne robią się nudne i na siłę robione :and: Lecz bardziej się skupiałem na Spartacusie i jego paczce. Z pewnością obejrzę kolejny ostatni sezon.

a dziś na TVN WP :zakochany:

"I dream I'm floating on the surface of my own life, watching it unfold."

Kiniowska
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 485
Kiniowska
  4 ledna 2013

"Ted" - w ogóle dobry misiek, fajnie mówił "zaj***ście", sama chciałabym mieć takiego. :rotfl: 8/10

Strobista
Strobista
  4 ledna 2013

Hard Candy -6/10

NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  5 ledna 2013
Kiniowska
Kiniowska: "Ted" - w ogóle dobry misiek, fajnie mówił "zaj***ście", sama chciałabym mieć takiego. 8/10

Też miałem ubaw, z resztą jak całe kino :]

--
7 sekund - nie było nic lepszego to sobie przypomniałem.

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka: