Basia
Basia
  6 dubna 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

Strobista
Strobista
  24 ledna 2013

azyl- moze byc

JFC
JFC
  24 ledna 2013
Władcy wojny (2007) - 7/10 - Dramat historyczny z dobrymi scenami walk. Jet Li trochę się nawymachiwał łapskami.

Dead Season (2012) - 4/10 - Taki tam film o ludziach walczących z zombie na wyspie.

Nienarodzony (2009) - 5/10 - Nie pamiętam za bardzo, coś o jakiejś klątwie i duchach.

Fertile Ground (2011) - 6/10 - W miarę klimatyczny horror o nawiedzonym domu. Całkiem, całkiem. Przypominał AmicośtamVile. :D

Wyborcze jaja (2012) - 6/10 - Film jajcarski, ale pokazujący przerysowaną prawdę o polityce nie tylko w stanach. Zaśmiałem się kilka razy.

Django (2012) - 9/10 - Jakoś strasznie się nigdy nie jarałem Tarantino, ale tym razem naprawdę się postarał. Zajebiste kreacje postaci, dialogi, akcja. Zajebistość, mimo, że długi.

Underground (2011) - 3/10 - Słaby horrorek o grupce ludzi uwięzionych w bunkrze. Jak się okazuje, nie są tam sami i bezpieczni.

Straż sąsiedzka (2012) - 6/10 - Niezła komedyjka o małym miasteczku, które jest oblegane przez obcych, a do walki z nimi staje kilku mieszkańców zrzeszonych pod dowództwem Bena Stillera. Mnie się podobał humor, poza tym lubię tego murzyna z ITC. :lol:

Yuma (2012) - 7/10 - Dobry dramat o przygranicznym miasteczku i jego mieszkańcach. Aktorzy znani głównie z seriali, ale dają radę, naprawdę. Szczególnie mi się podobała rola kota.

Deadheads (2011) - 4/10 - Zombie w trochę innej formie. Pomysł ciekawy, ale nie mogło z tego wyjść nic innego jak przeciętna komedyjka z wątkiem miłosnym. Całość Ok.

Ojezu nie chce mi się więcej..
Earth
Earth
  24 ledna 2013

Jaceh już mi nie poleca filmów. ;_;

Ja oglądałam Godfather, drugi raz, ocenia wiadomo. +
Anna Karenina (2012). Czyli Keira Knightley, Jude Law i Matthew Macfadyen, z tych co znam i oceniam ich grę bardzo dobrze. Choć Jude Law jakoś ogólnie nie wzbudza mojej sympatii to myślę, że zagrał bardzo fajnie. Ciekawy pomysł na scenografię, czy jak to określić, bo zmieniała się ona na oczach widzów jakby, nagle wjeżdżała inna, albo bohater przechodził przez drzwi do innej :D Taśma taka Burtonowska trochę, mi bardzo odpowiada. Ogólnie bardzo mi się film podobał, zachęcił do przeczytania 1000 stron książki : D

JFC
JFC
  24 ledna 2013
Earth
Earth: Jaceh już mi nie poleca filmów. ;_;

No akurat nic z tego nie podchodziło mi pod "Polecić Patryszji". :P
Znaczy Django, ale to polecam wszystkim.
Earth
Earth
  24 ledna 2013
JFC
JFC: No akurat nic z tego nie podchodziło mi pod "Polecić Patryszji". :P Znaczy Django, ale to polecam wszystkim.

Przestałeś oglądać filmy o ludziach z problemami społecznymi, rozumiem. :ziober2: Ale powiem Ci, że polecony przez Ciebie Kimssi pyoryugi (o tym gościu na wyspie i tej dziwnej dziewczynie co spała w szafie) zdziałał dużo pozytywnego u mnie. : D

A Django obejrzę na pewno, już go mam na liście. :D
JFC
JFC
  24 ledna 2013
Earth
Earth: Przestałeś oglądać filmy o ludziach z problemami społecznymi, rozumiem.

No ostatnio oglądam lekkie rzeczy.
JFC
JFC
  25 ledna 2013
Syberia, Monamour(2011) - 9/10 (dałbym więcej ale jestem zjarany więc muszę odjąć punkt z tego względu xD) - Brudny i smutny, ale też piękny i momentami rozgrzewający serducho jednak. Ciekawy i wciągający mimo swojej surowości. Zdjęcia i wydarzenia są na tyle mocne, że do większości scen nie podłożono muzyki. Muzyka swoją drogą, mimo że występuje rzadko, to tyle jej wystarczy, bardzo pasuje i nastraja.Całość toczy się dosyć wolno, ale nie zanudza i jest dobrze wyważone pod tym względem. Nie będę więcej pisał bo Julka śpi i wkurza ją jak klepie na klawiaturze, a to się zapowiada na wypracowanie więc..
Poletzam Patryszji na wolny weiczór.

Spadaj, tato(2012) - 7/10 - Dobra komedia z A.Sandlerem, którego rola jednak nie należała do najciekawszych w dorobku. Humor dobry, dialogi niezłe,wzkaźnik losowości w granicach normalnych ludzie, ale i tak dobrze. Mnie tam się podobało. :P
SzaryChlopaczek
SzaryChlopaczek
  25 ledna 2013

3 metry nad niebiem
5/10 typowy szit dla naatolatek

Earth
Earth
  25 ledna 2013
JFC
JFC: Poletzam Patryszji na wolny weiczór.

Hahah. :D 2764
Nawet już chyba wiem jaki wieczór. Dzięki.

JFC
JFC: Mnie tam się podobało

Ale tu... przecież ten film był skretyniały do reszty. ;p Chyba, że początek był tylko taki ciężki i jakbym się wkręciła to by mi bardziej podszedł..
JFC
JFC
  25 ledna 2013
Earth
Earth: Ale tu... przecież ten film był skretyniały do reszty. ;p Chyba, że początek był tylko taki ciężki i jakbym się wkręciła to by mi bardziej podszedł.

Ja lubię takie losowe filmy, lubię też tego typa z De Ląli Ajlend i Salndlera, soł. Poza tym, czytaj wyżej bo oglądałem go jeszcze przed Syberią. xD
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  25 ledna 2013

MoniKa - jakis koles ma wizje babki która zginęła , póxniej wraca zza światów później jescze cos... ogólnie popaprane
film tam o tym jak dwie laski ukradły kase gangsterom a \ci teraz strzelaja i zabijaja wszystko by ja odzyskac
szkoda czasu --- no może na pierwsze 10 min można sie skusić - sceny łózkowe :D

Jesteś Bogiem - takie sobie , chociaż od strony muzycznej znośne , trochę inaczej wyobrażałem sobie postać Magika

Mnich -- droga krzyżowa :D - na jedno obejrzenie

...Ignorance is bliss...
LadyDomi
LadyDomi
  25 ledna 2013
12 godzin - miało chyba powstać coś w stylu "Uprowadzonej" czy jakośtak. Nicolas Cage szuka swojej córki, która gdzieś tam krąży zamknięta w bagażniku. 6/10

Les Miserables - 10/10

Kowboje i obcy - Craig d83ddc97 5/10

Lot - 6,5/10
Earth
Earth
  25 ledna 2013
JFC
JFC: Ja lubię takie losowe filmy, lubię też tego typa z De Ląli Ajlend i Salndlera, soł. Poza tym, czytaj wyżej bo oglądałem go jeszcze przed Syberią. xD

Jak zjarany to wszystko wyjaśnia. Mnie też największe kretynizmy potrafią wtedy bawić. ;) Sprobuję zatem obejrzeć to też w ten sposób.
JFC
JFC
  25 ledna 2013
Earth
Earth: wtedy

Patryszja co Ty piszesz. Ćpunka :O
Earth
Earth
  25 ledna 2013
JFC
JFC: Patryszja co Ty piszesz. Ćpunka :O

Warszawa... :D