Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
Co ostatnio obejrzałeś? strona 253 z 377
The Social Network - 7,5/10
Turysta - 7,5/10
Labirynt fauna - 6/10
Nie opuszczaj mnie - 6,5/10
Now Is Good - wzruszajacy
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
"Kronika opętania " (2012) ot taki średniak, dałabym z 6/10
"Excision" (2012) miał być horror, ale jest to zdecydowanie dramat psychologiczny, film troszku surrealistyczny i faktycznie jak ktoś gdzieś napisał pewne scenki przypominają mi American Beauty, film autentycznie mi się spodobał, pare razy nawet się uśmiałam, chociaż generalnie to smutny film.Oceniam na 7,5 /10.
Jeśli ktoś to oglądał i ma do polecenia coś w podobnym klimacie to poproszę
"August Rush" (tak, był w niedzielę na TVP1 ) - świetny, mimo że nie lubię takich ckliwości. Kiedyś już go widziałam, ale niedokładnie. Jedynym minusem jest to, że miałam wrażenie, jakby zdarzenia następowały na "łapu-capu", wszystko szybko i nie wiadomo kiedy przejście między jednym a drugim. 8/10
"Twister" - stary, obejrzany pierdyliard razy, mój ulubiony. 10/10
No ten nowy. Może tylko mi ten film nie przypadł do gustu, także nie bierz sobie mojej oceny bardzo do serca :) [chociaż na filmwebie też nie ma dobrej średniej].
Film bardzo prosty, nic się tam za bardzo nie dzieje, dlatego taka niska średnia. Nawet nie ma co go porównywać do Piły, która ma niby podobną fabułę, a w moim odczuciu jest o wiele, wiele lepsza.
The Raid - swat wbija do siedziby kartelu narkotykowego w jakims wielkim budynku cos jak hotel w mnostwem mieszkań, jednak nikt z nich nie wie ze budynek zamieniono w siedzibe dobrze przygotowanych do ataku przestępców, policjanci wpadają w pulapkę i cisną po kazdym pietrze az do najwyzszego na ktorym znajduje sie lider tego calego burdelu, nawet mieszkańcy tego budynku są wrogo nastawieni do policjantów. ogolnie film spoko, przesadzili z walkami gdzie jeden policjant czasem daje rade na 3 czy 4 typkow.
7/10
Z piekła rodem - 7/10
Skończyłam wreszcie oglądać serial Magia kłamstwa. Fajny pomysł, ale w ostatnim sezonie główny bohater zaczął mnie najzwyczajniej w świecie drażnić. Ogólnie 6/10.
Obejrzałam dwa odcinki Sherlocka i już mi się podoba

Jesteś Bogiem - e takie se, trochę inaczej wyobrażałem sobie Magika
Idy Marcowe - kulisy prawyborów na kandydatów na prezydenta USA , wojny sztabów wyborczych , szantaże , przekupstwa itd. ogólnie całkiem dobry film
Uprowadzona 2 - z lekka odcinanie kuponów od dobrej pierwszej części , dla samej akcji można obejrzeć
Zabić Bono - luźna historia ( luźno oparta na faktach ) o zespole który powstawał w tym samym czasie co U2 ( osobiście znających się "od dziecka " ) z lekkim kompleksem bycie lepszym od Bono i U2 co ostatecznie prowadzi do .... targnięcie się na życie Bono
da się obejrzeć - z przymrużeniem oka
maraton z Władcą Pierścieni ( wersja rozszerzona - każda część po 3.5 h )
Transporter - serial oparty na Transporterze ze Stathamem - momentami dość uproszczony ale nie aż taki zły