Basia
Basia
  6 dubna 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

LadyDomi
LadyDomi
  28 ledna 2013
Twierdza - 7,5/10

The Social Network - 7,5/10

Turysta - 7,5/10

Labirynt fauna - 6/10

Nie opuszczaj mnie - 6,5/10
BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  28 ledna 2013

Now Is Good - wzruszajacy

Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  29 ledna 2013

"Kronika opętania " (2012) ot taki średniak, dałabym z 6/10
"Excision" (2012) miał być horror, ale jest to zdecydowanie dramat psychologiczny, film troszku surrealistyczny i faktycznie jak ktoś gdzieś napisał pewne scenki przypominają mi American Beauty, film autentycznie mi się spodobał, pare razy nawet się uśmiałam, chociaż generalnie to smutny film.Oceniam na 7,5 /10.
Jeśli ktoś to oglądał i ma do polecenia coś w podobnym klimacie to poproszę :ziober2:

MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  29 ledna 2013

Mr.Brooks - świetny.
American Psycho - trochę mniej niż świetny.

:ziober2:
Ela995
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 1
Ela995
  29 ledna 2013

Niemożliwe, film tak jak w zwiastunie.... Naprawdę wciąga i to na maxa ;] wielki +

Kiniowska
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 485
Kiniowska
  29 ledna 2013

"August Rush" (tak, był w niedzielę na TVP1 :rotfl:) - świetny, mimo że nie lubię takich ckliwości. Kiedyś już go widziałam, ale niedokładnie. Jedynym minusem jest to, że miałam wrażenie, jakby zdarzenia następowały na "łapu-capu", wszystko szybko i nie wiadomo kiedy przejście między jednym a drugim. 8/10

"Twister" - stary, obejrzany pierdyliard razy, mój ulubiony. :ziober2: 10/10

LadyDomi
LadyDomi
  29 ledna 2013
Zła kobieta - 5/10

Kolekcjoner - 2/10

Vicky Cristina Barcelona - 7/10

Diabeł ubiera się u Prady - 6/10
SzaryChlopaczek
SzaryChlopaczek
  30 ledna 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Kolekcjoner - 2/10

ten nowy?
ja go sciagnalem i nie wiem co teraz po twojej ocenie
LadyDomi
LadyDomi
  30 ledna 2013

No ten nowy. Może tylko mi ten film nie przypadł do gustu, także nie bierz sobie mojej oceny bardzo do serca :) [chociaż na filmwebie też nie ma dobrej średniej].
Film bardzo prosty, nic się tam za bardzo nie dzieje, dlatego taka niska średnia. Nawet nie ma co go porównywać do Piły, która ma niby podobną fabułę, a w moim odczuciu jest o wiele, wiele lepsza.

Strobista
Strobista
  30 ledna 2013

The Raid - swat wbija do siedziby kartelu narkotykowego w jakims wielkim budynku cos jak hotel w mnostwem mieszkań, jednak nikt z nich nie wie ze budynek zamieniono w siedzibe dobrze przygotowanych do ataku przestępców, policjanci wpadają w pulapkę i cisną po kazdym pietrze az do najwyzszego na ktorym znajduje sie lider tego calego burdelu, nawet mieszkańcy tego budynku są wrogo nastawieni do policjantów. ogolnie film spoko, przesadzili z walkami gdzie jeden policjant czasem daje rade na 3 czy 4 typkow.

7/10

Strobista
Strobista
  30 ledna 2013

Trzynasty - zajebisty thriller 10/10

Strobista
Strobista
  31 ledna 2013

Endure (przetrwać) - thriller,kryminał - dupy nie urywa, 5/10

LadyDomi
LadyDomi
  31 ledna 2013
Duma i uprzedzenie - 8/10

Z piekła rodem - 7/10

Skończyłam wreszcie oglądać serial Magia kłamstwa. Fajny pomysł, ale w ostatnim sezonie główny bohater zaczął mnie najzwyczajniej w świecie drażnić. Ogólnie 6/10.
Obejrzałam dwa odcinki Sherlocka i już mi się podoba d83ddc4d Szkoda, że do tej pory wyszło tak mało odcinków i następna seria podobno dopiero za rok :C
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  31 ledna 2013

Jesteś Bogiem - e takie se, trochę inaczej wyobrażałem sobie Magika
Idy Marcowe - kulisy prawyborów na kandydatów na prezydenta USA , wojny sztabów wyborczych , szantaże , przekupstwa itd. ogólnie całkiem dobry film

Uprowadzona 2 - z lekka odcinanie kuponów od dobrej pierwszej części , dla samej akcji można obejrzeć

Zabić Bono - luźna historia ( luźno oparta na faktach ) o zespole który powstawał w tym samym czasie co U2 ( osobiście znających się "od dziecka " ) z lekkim kompleksem bycie lepszym od Bono i U2 co ostatecznie prowadzi do .... targnięcie się na życie Bono
da się obejrzeć - z przymrużeniem oka

maraton z Władcą Pierścieni ( wersja rozszerzona - każda część po 3.5 h )

Transporter - serial oparty na Transporterze ze Stathamem - momentami dość uproszczony ale nie aż taki zły

...Ignorance is bliss...
Earth
Earth
  31 ledna 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Duma i uprzedzenie - 8/10

:zakochany:
Konto usunięte
Konto usunięte: Magia kłamstwa

Konto usunięte
Konto usunięte: Sherlock

Same hity! ;d

A nad Lie to me chyba do tej pory ubolewam, byłam ciekawa rozwoju relacji Lightmana i Gillian i fajnie się ogólnie to oglądało, człek aż sam obserwował mimikę i gesty otaczających ludzi. :D

A Sherlock ma długie odcinki, więc nie jest tak źle. Ale czekam na kolejną serię. :D