Basia
Basia
  6 dubna 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

Strobista
Strobista
  9 ledna 2013

Obecność - gówniany... początek zapowiada sie obiecująco jednak z czasem jest coraz nudniej. Odradzam.

MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  9 ledna 2013
Królewna Śnieżka i Łowca - szkoda, że nie wiedziałam, że Śnieżkę gra zmierzchowa wampirzyca, która jest totalnie bezpłciowa, ktora nie posiada większej mimiki, na której twarzy panuje jedna wielka nuda. Mimo to film mi się podobał, lubię takie klimaty.
:ziober2:
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  9 ledna 2013
MaqdaIena
MaqdaIena: Królewna Śnieżka i Łowca - szkoda, że nie wiedziałam, że Śnieżkę gra zmierzchowa wampirzyca, która jest totalnie bezpłciowa, ktora nie posiada większej mimiki, na której twarzy panuje jedna wielka nuda. Mimo to film mi się podobał, lubię takie klimaty.

ale gra najpięknijesza królowa :zakochany:

a dziś mega maraton 261d
Django
Lincoln
4 sezon Pamiętników :lol:
...Ignorance is bliss...
Earth
Earth
  10 ledna 2013
Hobbit. Na początek - osobiście zupełnie nie widzę sensu dopłacania na 3d, bo efekt widziałam chyba tylko jak podleciał motylek. :D Następnie - niestety części filmu nie bardzo pamiętam, bo siedziałam pod wpływem dekstrometorfanu, który zadziałał znacznie silniej chyba przez to, że byłam zmęczona i jadłam wiele godzin wcześniej, więc miałam efekty specjalne i seans muszę powtórzyć w domowym zaciszu, ale... reszta mi się nawet podobała, mimo, że liczyłam na coś więcej i podkreślając, że reżyser sobie trochę poleciał z fantazją wobec książki i jak ktoś liczy na wierne odtworzenie, to się może trochę zdziwić i pogubić. ;d Widoki bardzo bardzo na plus, muzyka też, "młody" Bilbo też i Kili też ;3 Myślę, że warto było zapłacić za seans, mimo braku ochów i achów. :)
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  10 ledna 2013
Zycie PI - ciekawa historia, rzekłbym że piękny film , z chęcią bym obejrzał efekty w kinie 3D
jednak to co najważniejsze to sama fabuła
...Ignorance is bliss...
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  10 ledna 2013
Skyfall - no i ja nadrobiłem Bonda, po dobrym początku filmu dalej wieje nudą i tyle. Słaby, przereklamowany, piosenka leci na wstępie i tyle z dobrego :-)

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

LadyDomi
LadyDomi
  10 ledna 2013
Królowa - jak rodzina królewska i premier radzili sobie ze śmiercią Diany. Zasłużone nagrody dla Helen Mirren261d 8/10.

Underworld: Evolution - 6/10

Merida Waleczna - 6/10

A Therapy - krótkometrażówka Polańskiego z Heleną Bonham Carter i Benem Kingsleyem. 5/10
kasey00
kasey00
  10 ledna 2013
Nie opuszczaj mnie na który trafiłam przez Keire Knightley. Tytuł kojarzy się z jakąś banalną komedią romantyczną ale to zupełnie nie to. Dramat, Sci-Fi. Nie od razu wiadomo o co tak naprawdę chodzi. Trochę o miłości, trochę o problemie etycznym. Nie dla tych co lubią akcję :) dla mnie 7/10
agoosiaaa
agoosiaaa
  11 ledna 2013

Seven Psychopats, Archer.

Archer jest zayebisty.

MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  11 ledna 2013
Szepty - w sumie dość nudny. Można obejrzeć, jak już naprawdę nie ma się nic lepszego na oku.

Gra - z Michaelem Douglasem. Lubię tego aktora bardzo, de facto stoi piętro niżej niż De Niro, albo Al Pacino, ale wrzucam go do tego samego wora dobrych aktorów. Film również mi sie bardzo podobał, aż dziwne, że nigdy go nie widziałam, bo z podobnej serii - W sieci, czy też Morderstwo Doskonałe oglądałam kilka razy, ale pewnie to jest spowodowane tym, ze w tv na niego nie trafiłam.
:ziober2:
LadyDomi
LadyDomi
  12 ledna 2013
Dziewczyna w czerwonej pelerynie - 6,5/10

Idy marcowe - 7/10

Hotel Transylwania - 8/10
ichabod
ichabod
  12 ledna 2013
Silver Linings Playbook (Poradnik pozytywnego myślenia) - ciekawy dramat, który dorównuje książkowemu pierwowzorowi z bardzo dobrą rolą Bradleya Coopera - w sumie kolejną już w ostatnim czasie, dość spory talent ma ten aktor.
Myer
Myer
  12 ledna 2013
The Raid Redemption super Azjatycki film! kto lubi dużo akcji a mniej gadaniny gorąco polecam ten film ;), z fabuły jest podobny do gier akcji, strzelanek :).

Opis filmu:

Elitarna jednostka SWAT wkracza do siedziby kartelu narkotykowego. Komandosi nie wiedzą, że wieżowiec zamieniono w twierdzę pełną bezwzględnych, brutalnych i świetnie przygotowanych do ataku przestępców. Oddział wpada w pułapkę. Jedyną szansą na ucieczkę jest przedarcie się przez trzydzieści pięter wieżowca.

źródło filmweb
Letal
Letal
  12 ledna 2013
Symetria :

Ci którzy uważają, że w więzieniach jest za dobrze, może w końcu przekonają się jak to miejsce wygląda naprawdę.Film może być także przestrogą, gdyż pokazuje, jak ciężko jest przetrwać w więziennym świecie i jak bardzo można tam się zmienić i to wcale nie na lepsze. Godne uwagi 9/10. POLECAM
Strobista
Strobista
  13 ledna 2013

Potworna (Atrocious) - horror, hiszpanski o ile pamiętam.w filmie zaczyna sie cos dziac powazniejszego gdzies w okolicach 40 minuty choc i tak nie wiadomo o co tam chodzi. Wiekszośc akcji to bladzenie z kamerą w jakims wielkim ogrodzie posrod krzaków...
najpierw tajemniczo znika i ginie pies, potem znika matka a dzieci zaczynają jej szukać za co przyplacaja zyciem. Wszystko sie wyjaśnia na samym koncu filmu...
taki sobie, więcej trzyma w niepewności niż jest on straszny.
4/10