Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
Co ostatnio obejrzałeś? strona 247 z 377
Obecność - gówniany... początek zapowiada sie obiecująco jednak z czasem jest coraz nudniej. Odradzam.

ale gra najpięknijesza królowa

a dziś mega maraton

Django
Lincoln
4 sezon Pamiętników

jednak to co najważniejsze to sama fabuła
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek

Underworld: Evolution - 6/10
Merida Waleczna - 6/10
A Therapy - krótkometrażówka Polańskiego z Heleną Bonham Carter i Benem Kingsleyem. 5/10
Gra - z Michaelem Douglasem. Lubię tego aktora bardzo, de facto stoi piętro niżej niż De Niro, albo Al Pacino, ale wrzucam go do tego samego wora dobrych aktorów. Film również mi sie bardzo podobał, aż dziwne, że nigdy go nie widziałam, bo z podobnej serii - W sieci, czy też Morderstwo Doskonałe oglądałam kilka razy, ale pewnie to jest spowodowane tym, ze w tv na niego nie trafiłam.

Opis filmu:
Elitarna jednostka SWAT wkracza do siedziby kartelu narkotykowego. Komandosi nie wiedzą, że wieżowiec zamieniono w twierdzę pełną bezwzględnych, brutalnych i świetnie przygotowanych do ataku przestępców. Oddział wpada w pułapkę. Jedyną szansą na ucieczkę jest przedarcie się przez trzydzieści pięter wieżowca.
źródło filmweb
Ci którzy uważają, że w więzieniach jest za dobrze, może w końcu przekonają się jak to miejsce wygląda naprawdę.Film może być także przestrogą, gdyż pokazuje, jak ciężko jest przetrwać w więziennym świecie i jak bardzo można tam się zmienić i to wcale nie na lepsze. Godne uwagi 9/10. POLECAM
Potworna (Atrocious) - horror, hiszpanski o ile pamiętam.w filmie zaczyna sie cos dziac powazniejszego gdzies w okolicach 40 minuty choc i tak nie wiadomo o co tam chodzi. Wiekszośc akcji to bladzenie z kamerą w jakims wielkim ogrodzie posrod krzaków...
najpierw tajemniczo znika i ginie pies, potem znika matka a dzieci zaczynają jej szukać za co przyplacaja zyciem. Wszystko sie wyjaśnia na samym koncu filmu...
taki sobie, więcej trzyma w niepewności niż jest on straszny.
4/10