Basia
Basia
  6 dubna 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  6 ledna 2013
Vicky Cristina Barcelona - skąd ten film ma takie dobre recenzje :rotfl:
Dla mnie nuda i w skali 1-10 daję 3 wyłącznie za Katalonię :D

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

MamKozackiNick
MamKozackiNick
  6 ledna 2013

Mgła - świetny film z przerażającym zakonczeniem, polecam :D naprawde warto.

agoosiaaa
agoosiaaa
  6 ledna 2013

Skyfall - za malo Jamesa Bonda w Jamesie Bondzie, bieda z gadzetami.
Spodziewalam sie czegos wiecej, za to utwor tytulowy by Adelle genialny :zakochany:

Blair Witch Project - tak, nigdy wczesniej go nie widzialam (mimo ze widzialam jego inne czesci). Calkiem spoko.

VHS - ta sama metoda nagrywania co Blair, moim zdaniem ciekawszy, podobal mi sie.

MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  6 ledna 2013
Celda 211 (Cela 211) - hiszpański film o : ''Początkujący strażnik więzienny podczas wybuchu buntu zostaje zamknięty w celi. By przetrwać wśród więźniów, musi udawać jednego z nich.'' Cóż mogę powiedzieć...dawno nie widziałam tak świetnego filmu. Dla mnie REWELACYJNY. Lokuję go wysoko, wysoko na mojej liście ulubionych. 10/10 !
:ziober2:
LadyDomi
LadyDomi
  6 ledna 2013
Trop - coś podobnego jak "Zabity na śmierć". Tyle, że tutaj więcej się dzieje, film ma 3 zakończenia. 7/10

Paranormal Activity 4 - 6/10

Asterix i Obelix: W służbie Jej Królewskiej Mości - to już nie ten sam Asterix i Obelix co z Misji Kleopatry np. Trochę mniej humoru. 6/10
Sylvinka
Reputacja: -13 | BluzgometrTM: 4
Sylvinka
  6 ledna 2013
Annapolis- jak to w akademii wojskowej bywa-ciężka praca i chęć spełnienia swoich ambicji, co nie tak łatwo dokonać. Lubię takie filmy. 7/10
RRRrrrr!- hahahaha, film o Adamach i Ewach czyli tysiące lat do tyłu-gorszego gówna nie oglądałam, początek śmieszny ale to wszystko. 2/10
Blitz- o człowieku zabijającym policjantów z jednego posterunku, którzy wcześniej go zatrzymywali, chce być gwiazdą ale taką rolę odgrywa Statham. Wszystkie filmy z jego udziałem są dla mnie bardzo dobre. 9/10
mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  6 ledna 2013

Mi Casa, Su Casa - taki sobie

Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
PanHeisenberg
PanHeisenberg
  6 ledna 2013

Looper - pętla czasu.
Podobał mi się. Mimo pewnych nielogiczności ma swój klimat i oryginalną fabułę.

MaqdaIena
MaqdaIena
  7 ledna 2013
Interview with a Hitman - historia Victora, który się wychował w rumuńskich slumsach. Gdy jako dorosły człowiek zostaje zdradzony przez swojego stwórcę ucieka do Londynu, gdzie pracuje dla innej mafijnej rodziny i poznaje kobietę. Początek filmu mega nudny, reszta już tylko nudna, zakończenie spoko. Reasumując szkoda czasu na ten film. 3/10.

Thale - ''opowiada o mitycznej postaci z norweskich wierzeń ludowych o nazwie 'Huldra'. Według mitu była to piękna niewiasta mieszkająca w głębi norweskich lasów i na pozór niczym się nie różniła od zwykłej dziewczyny. Jedyną częścią ciała, która oszpecała mitycznego stwora, był krowi ogon wystający spod spódnicy. Za pomocą pięknej piosenki zwabiała do lasu młodzieńców, którzy ulegając jej nie wracali już nigdy do swoich domostw.'' Czytałam niemal same negatywne opinie o tym norweskim filmie, jednak sam jego opis mnie zaciekawił. Już kiedyś widziałam jakiś skandynawski film o mitycznych, czy też basniowych stworzeniach i nawet mi się podobał, więc ten również postanowiłam przebrnąć, jak sądziłam. Jednak ku mojej uciesze, podobał mi się i o przebrnięciu mowy nie było, bo ogladało się go okej. Jeden z głównych bohaterów, który stale coś memlał mnie strasznie bawił. Ciekawa historia. 6/10.
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  7 ledna 2013

Trylogia Blade'a dla przypomnienia.

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

agoosiaaa
agoosiaaa
  7 ledna 2013

dwie serie ''Alphas''

JednaWielkaOrgia
JednaWielkaOrgia
  7 ledna 2013

Życie Pi-Podobał mi się. Na pewno zajrzę do książki.

MaqdaIena
MaqdaIena
  8 ledna 2013
Harjunpää ja pahan pappi - fiński film o policjancie, który musi rozwiązać zagadkę morderstw w metrze, jednocześnie borykającym się ze śmiercią córki. Ciężkie klimaty, ale podobało się. 8/10.

Chained - opowiada historię chłopca, którego matka zostaje zamordowana niemal na jego oczach, a on sam zostaje ''króliczkiem'' oprawcy. Po fińskim filmie dowaliłam sobie kolejną ciężką produkcją i głupoty mi się potem śniły ;D. Mocne kino, przytłaczające, w pewnym momencie nie mogłam się doczekać końca filmu, który jest zaskakujący. Sama nie wiem jak mam ocenić, naprawdę.
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  8 ledna 2013

Ksiezna - warty obejrzenia...

BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  8 ledna 2013

Dollhouse nic specjalnego