Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
Co ostatnio obejrzałeś? strona 229 z 377
Dzieciaki bez granic wiele hałasu o szkołę - przewidywalny
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
My Dzieci Z Dworca ZOO - wstrzasajacy... domyslalam, sie, ze bedzie drastyczny, ale to, co zobaczylam przeszlo moje najsmielsze oczekiwania
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
zapowiada się całkiem dobrze,chyba się na niego wybiorę.... ;-)
Omen - kilka scen strasznych, jak na horror to za mało:P Koncówka rozczarowała bo byłem pewien że zabije dzieciaka:] 6/10
Na pierwszy ogień poszedł The Cabinet of Dr. Caligari i aby pozostać w tym klimacie grozy kina niemego właśnie skończyłem oglądać Nosferatu - Eine Symphonie des Grauens.
I jak Ci się podobało?
Ostatnio powtorzylam sobie pare staroci:
soundtrack
i cos nowszego (kolejny gniot XXI wieku)
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
link ktory nie wszedl to bylo P.S. I love you
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Świnki - film o chłopcach, którzy sprzedają się za pieniądze niemieckim pedofilom.
Przygody małego Nemo w krainie snów - bajka dzieciństwa :D
_________
Wciągnęłam się w serial The Mentalist. Obejrzałam pierwszy sezon, zaczynam drugi.
Zielona mila ....Genialny film i obsada,warto do niego wracać ;-) Tom Hanks mój ulubieniec
Królewstwo niebieskie / Kingdom of Heaven - dobra produkcja super się ogląda, akcja filmu toczy się w czasach wypraw krzyżowych. 6/10
taki typowy skandynawski klimat filmu
jest to jedna z części "przygód" dziennikarki Anniki Bengtzon
Głębia ( 1977) - pierwowzór nakręconego w 2005 roku Błękitnej Głębi z J.Albą
czyli para nurkuje sobie w wodach na Bermudach i natrafia na wrak statku z czasów wojny gdzie znajdują fiolki z morfiną , oraz ślady innego starszego statku za skarbami
oczywiście są tez xli ludzie itd. - ogólnie da się obejrzeć