Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
lista tematów
Co ostatnio obejrzałeś? strona 226 z 377
aha, jeszcze wczoraj batmana tez nowego oigladalam :D

MaqdaIena: No ale co Ty mi robisz ? . Weź mnie nie namawiaj na seriale, które mają już tyle serii, bo zacznę oglądać i kto będzie za mnie pracował czy coś ? .

zawsze sa wieczory do ogladania takich rzeczy

MaqdaIena: Co do tego Psych, to kojarzy mi się z Mentalistą trochę ;D, z tym, ze Patrick już nie udaje wizjonera, jasnowidza, zwał jak zwał ;D.
to tak troche, ale w tym glowny bohater jest wlasnie taki spostrzegawczy i ma pamiec ta, fotograficzna czy jak, i chcial pomoc policji rozwiazac jakies tam cos (kurcze, nie pamietam dokladnie co) i go oskarzyli, ze nie moglby takich rzeczy wiedziec, jesli sam nie maczalby w tym palcow i on wtedy wymyslil ze jest jasnowidzem i dlatego niby to wszystko wie i od tego czasu sie ciagnie :D cos jak mentalista, ale bardziej z humorem, duzo zabawniejszy jest, mentalista chce dorwac red johna a tu jest tak bardziej na luzie, pomaga policji bo chce :D
no wlasnie SPOILER [color=white]tez lalam z tego jak on probowal ja wyleczyc

Rubber (Opona) - horror o oponie samochodowej posiadającej zdolności parapsychologiczne, zabijającej ludzi poprzez wysadzanie im głów
Film sam w sobie wykonany ciekawie
Jest to film durny, glupi i bez sensu - co powiedział policjant na początku tylko innymi slowami:]
W obecnych czasach shitu i tandety rodem z hollywood, rezyser chcial wysmiac wszystkich tworcow filmowych za serwowanie widzom najwiekszych kretynizmow i debilizmow w swoich produkcjach(mozna tu wspomniec o polskich komediach dla kretynów z szycami, Adamczykami i innymi. "Opona" to taki "hołd" w ich strone, ktory pokazuje im dobitnie jakie filmy tworzą i jak odbiera je widz
beka z filmu:D
V/H/S - horror. Czasem przynudza czasem ciekawy. kilku typow zostaje wynajetych zeby zabrac kilka kaset video w jakims domu. wbijaja do pokoju z kasetami, spotykają w nim trupa ktory je uprzednio ogladał i w koncu sami przeglądaja kilka nagran na ktorych są jakieś chore historyjki nagrane. Ujdzie bo pojawia sie kilka watków w filmie:]
6/10
Chained(2012) - Pewnego, sobotniego popołudnia, 8 letni Tim (Evan Bird) i jego matka Sarah (Julia Ormond) wsiadają do taksówki. Kierowcą okazuje się być seryjny morderca, Bob (Vincent D’Onofrio), który wybrał kolejne ofiary. Gdy chłopiec staje się świadkiem morderstwa swojej matki, jego koszmar dopiero się rozpoczyna. Przez kilka lat jest przetrzymywany i zmuszany do grzebania zwłok kolejnych ofiar Boba. Nastoletni Tim (Eamon Farren), będzie musiał dokonać makabrycznego wyboru, aby uwolnić się od swojego prześladowcy. filmweb.
Taka średniawka powiem szczerze, środek filmu miał być 'chyba' ciekawy a ciągnął się straaasznie. Jedyne co, to koniec zaskakuje i to chyba na tyle z tych plusów
5/10
Run! Bitch Run!(2009) - Catherine i Rebecca są uczennicami katolickiej szkoły. Chodząc od drzwi do drzwi zarabiają na książki i naukę sprzedając dewocjonalia. Ich sytuacja staje się tragiczna po tym jak zapukały do niewłaściwych drzwi w niewłaściwej okolicy. Run! Bitch Run! zrealizowany został w stylistyce lat 70. spod znaku 'gwałt i mord'. filmweb.
Strasznie nierówny film pod względem ujęć - raz ma bardzo dobre a raz w ogóle że tak się wyrażę 'z dupy'
No i przewidywalny, bardzo.
4/10
Diabelski pył(1992) Dust Devil - Dust Devil to postać której boją się ludzie zamieszkujący gorącą Afrykę. Zgodnie z ich wierzeniami, gdy zrywają się silne podmuchy wiatru pustynnego to oznaka, że działa tytułowy Dust. Spędza on upojne noce z napotkanymi kobietami, po czym zabija je... filmweb.
Film dokładnie o tym jak facet rżnie laski a potem je zarzyna + tajemnicze znaki i trochę jakichś legend oraz wierzeń na temat demonów, jak to Afryka
Bardzo dużo przejść między wątkami miało powodować suspens ale wyszedł burdel i chaos. Na plus jedynie całkiem spoko afrykańskie panoramy i muzyka.
Waham się między 4 a 5/10
Taka średniawka powiem szczerze, środek filmu miał być 'chyba' ciekawy a ciągnął się straaasznie. Jedyne co, to koniec zaskakuje i to chyba na tyle z tych plusów

5/10
Run! Bitch Run!(2009) - Catherine i Rebecca są uczennicami katolickiej szkoły. Chodząc od drzwi do drzwi zarabiają na książki i naukę sprzedając dewocjonalia. Ich sytuacja staje się tragiczna po tym jak zapukały do niewłaściwych drzwi w niewłaściwej okolicy. Run! Bitch Run! zrealizowany został w stylistyce lat 70. spod znaku 'gwałt i mord'. filmweb.
Strasznie nierówny film pod względem ujęć - raz ma bardzo dobre a raz w ogóle że tak się wyrażę 'z dupy'

4/10
Diabelski pył(1992) Dust Devil - Dust Devil to postać której boją się ludzie zamieszkujący gorącą Afrykę. Zgodnie z ich wierzeniami, gdy zrywają się silne podmuchy wiatru pustynnego to oznaka, że działa tytułowy Dust. Spędza on upojne noce z napotkanymi kobietami, po czym zabija je... filmweb.
Film dokładnie o tym jak facet rżnie laski a potem je zarzyna + tajemnicze znaki i trochę jakichś legend oraz wierzeń na temat demonów, jak to Afryka

Waham się między 4 a 5/10
American Horror Story. Na razie cały pierwszy sezon. Po kilku pierwszych odcinkach już nie straszy wcale, ot wciąga. Przyznam nawet, że wciągnęłam się w relację młodych i przeklinam swoją słabość do dziwnych facetów takich jak Tate. :D Swoją drogą zdziwiło mnie, że doktorek ma już 50tkę, wygląda mi na góra 40 lat. :)