Basia
Basia
  6 dubna 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  24 října 2012

Union Square - taki sobie...

niewierni - kilka fajnych scen, ale ogolnie nie powala...

Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
Strobista
Strobista
  25 října 2012

Bóg, którego nie było - spoko dokument, opierający się na konkretach i podważający rózne teorie nt zycia i istnienia jezusów/bogów, duzo odwolań do cytatów z biblii i innych. Ciekawe wywiady z wierzącymi oraz pytania na które nie potrafia odpowiedziec. 10/10

SladKrwi
SladKrwi
  26 října 2012

Donnie Darko - Po tym filmie zaczelam bac sie o swoj stan psychiczny. Nie radze ogladac filmu po wspomagaczach, bo moze sie bardzoo zla bania wlaczyc. Ogolnie dziwny , nie wiem co to mialo przedstawiac, podejrzewam ze umysl schizofremika, ale chlopaka bralabym :D nawet z ta schizofremia

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  26 října 2012
Dom w głębi lasu - grupka osób wybiera sie na weekend do pewnego domku w lesie , który okazuje się krwawym Reality Show. kilka motywów zaczerpniętych z innych filmów i ogólnie hmmm nie nazwałbym to horrorem

SPOJLER

[color=white]może źle myślę lub przeoczyłem coś w filmie ale motyw - ofiary lub "końca świata" jest to kompletnie bezsensu :woot: , w filmie mowa - że jak nie oddadzą w ofierze ich to zbudza się bogowie i nastąpi zagłada ludzkości - ALE dlaczego podobne "reality" pokazywali w Japonii i w kilku innych krajach ? - i skoro tam było pokazane ze "zło" przegrało - nie nadszedł żaden bóg ?czy po prostu na wzór seriali - to co pokazywali w asa była tak kół że inne raje podkupili pomysł tylko ?

SPOJLER

=======

Safe House - Denzel i Ryan w filmie akcji - szpiegowskim , strzelanka , rajdy samochodami , naparzanko a la Jason Burne - ale dla zabicia czasu da się obejrzac na spokojnie

i dwa dokumenty

Michael Jackson: Życie ikony - pokazanie jego kariery z dzieciństwa a później kilka wątków z zycia juz jako solisty - o jego chorobach oraz sprawach o molestowanie

Anonymous. Historia haktywizmu - ogólnie o internautach, którzy z kółka wzajemnej adoracji przekształcili się dla jednych w cyber = terrorystów a dla drugich wojowników o wolność w internecie - dość ciekawe
...Ignorance is bliss...
JFC
JFC
  26 října 2012
RexMundi
RexMundi: Dom w głębi lasu

SPOJLER[color=white]Wszystkie kraje łączyły siły. Mogłoby się zdarzyć, że u Japońców zginie tylko jedna osoba, gdzieś tam jedna, ale suma sumarum daliby radę. Wszystkie inne kraje zawiodły dlatego cała nadzieja w amerykańcach. :PAlso, ten motyw z końcem świata był " z dupy" tak samo jak inne motywy, bo to był jeden wielki pastisz./SPOJLER
Nefertari79
Nefertari79
  26 října 2012

V For Vendetta-jeden z najlepszych filmów ...

Earth
Earth
  27 října 2012
L: Change the World. Czyli pożyczenie sobie L'a z Death Note. Cóż, oglądało się miło, bardzo przyjemnie się patrzy na samego L'a jak i ogólnie historia mimo, że oklepana i przewidywalna to oglądało się ją dobrze. Czas chyba dokończyć anime.. :)
LadyDomi
LadyDomi
  27 října 2012
Pana Magorium Cudowne Emporium - taki bajkowo-magiczny sklep z zabawkami. Właścicielem jest p. Magorium, ale ma już ponad 100 lat i twierdzi, że musi odejść. Sklep ma przejąć jego pracownica i tu zaczynają się pewne problemy...

Starcie tytanów - wczoraj w tv leciało :D Historia mitycznych bogów, półbogów, mitów.

Zaklinacz deszczu - młody student prawa podejmuje się sprawy młodego chłopaka cierpiącego na białaczkę, który nie mógł się leczyć, ponieważ nie dostał odszkodowania od ubezpieczyciela. Typowy film o walce jednego, młodego człowieka z gigantyczną firmą.
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  27 října 2012

Lista klientow - warto obejrzec

Nefertari79
Nefertari79
  27 října 2012

GOTHIKA -Historia zajmującej się kryminalistami pani psycholog (Halle Berry), która pewnego dnia budzi się jako pacjentka własnego szpitala...dobry film
Twój na zawsze-romantyczna opowieść...
Przypadek 39 -nawet niezły horror

Nefertari79
Nefertari79
  27 října 2012
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: Lista klientow - warto obejrzec

To na pewno obejrze
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  27 října 2012

Malena - historia kobiety opowiedziana z perspektywy 13lateniego chlopca... ciekawy film

Kameleon
Kameleon
  27 října 2012

oglądać! Dobry filmacz. Prawo zemsty.
http://www.justin.tv/shaagy__#/w/4059657808/2

LadyDomi
LadyDomi
  27 října 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: oglądać! Dobry filmacz. Prawo zemsty.

Właśnie leci na tvp2 d83ddc9a
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  28 října 2012
Stop Loss 2008r. Stan spoczynku (tak to przetłumaczyli) - po spotkaniu z amerykańskimi żołnierzami, którzy polecili mi ten film powiem, że nie mają oni tam różowo :ninja: Film opowiada o Amerykanach w Iraku, ich misji i powrocie do rzeczywistości, opisuje losy młodego Teksańczyka, który po powrocie z Iraku chce odejść do cywila a tymczasem musi poddać się procedurze stop loss i wrócić na front. Ciekawy film polecam !!

--
A drugie przypomniałem sobie American Pie: Zjazd Absolwentów, tym razem z dubbingiem PL. Teksty te same, ubaw jak w kinie :)

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka: