Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
Co ostatnio obejrzałeś? strona 216 z 377
Union Square - taki sobie...
niewierni - kilka fajnych scen, ale ogolnie nie powala...
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
Bóg, którego nie było - spoko dokument, opierający się na konkretach i podważający rózne teorie nt zycia i istnienia jezusów/bogów, duzo odwolań do cytatów z biblii i innych. Ciekawe wywiady z wierzącymi oraz pytania na które nie potrafia odpowiedziec. 10/10
Donnie Darko - Po tym filmie zaczelam bac sie o swoj stan psychiczny. Nie radze ogladac filmu po wspomagaczach, bo moze sie bardzoo zla bania wlaczyc. Ogolnie dziwny , nie wiem co to mialo przedstawiac, podejrzewam ze umysl schizofremika, ale chlopaka bralabym :D nawet z ta schizofremia
SPOJLER
[color=white]może źle myślę lub przeoczyłem coś w filmie ale motyw - ofiary lub "końca świata" jest to kompletnie bezsensu

SPOJLER
=======
Safe House - Denzel i Ryan w filmie akcji - szpiegowskim , strzelanka , rajdy samochodami , naparzanko a la Jason Burne - ale dla zabicia czasu da się obejrzac na spokojnie
i dwa dokumenty
Michael Jackson: Życie ikony - pokazanie jego kariery z dzieciństwa a później kilka wątków z zycia juz jako solisty - o jego chorobach oraz sprawach o molestowanie
Anonymous. Historia haktywizmu - ogólnie o internautach, którzy z kółka wzajemnej adoracji przekształcili się dla jednych w cyber = terrorystów a dla drugich wojowników o wolność w internecie - dość ciekawe
SPOJLER[color=white]Wszystkie kraje łączyły siły. Mogłoby się zdarzyć, że u Japońców zginie tylko jedna osoba, gdzieś tam jedna, ale suma sumarum daliby radę. Wszystkie inne kraje zawiodły dlatego cała nadzieja w amerykańcach. :PAlso, ten motyw z końcem świata był " z dupy" tak samo jak inne motywy, bo to był jeden wielki pastisz./SPOJLER
Starcie tytanów - wczoraj w tv leciało :D Historia mitycznych bogów, półbogów, mitów.
Zaklinacz deszczu - młody student prawa podejmuje się sprawy młodego chłopaka cierpiącego na białaczkę, który nie mógł się leczyć, ponieważ nie dostał odszkodowania od ubezpieczyciela. Typowy film o walce jednego, młodego człowieka z gigantyczną firmą.
Lista klientow - warto obejrzec
GOTHIKA -Historia zajmującej się kryminalistami pani psycholog (Halle Berry), która pewnego dnia budzi się jako pacjentka własnego szpitala...dobry film
Twój na zawsze-romantyczna opowieść...
Przypadek 39 -nawet niezły horror
Malena - historia kobiety opowiedziana z perspektywy 13lateniego chlopca... ciekawy film

--
A drugie przypomniałem sobie American Pie: Zjazd Absolwentów, tym razem z dubbingiem PL. Teksty te same, ubaw jak w kinie :)
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek