Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
Co ostatnio obejrzałeś? strona 221 z 377

Historia trojga ludzi, których połączył pewien dom. Massoud Amir Behrani (Ben Kingsley) jest byłym członkiem elitarnego otoczenia szacha Iranu. Po rewolucji wraz z rodziną uciekł z kraju do USA. Behrani stara się, by jego rodzina nadal sprawiała wrażenie zamożnej, by znaleźć dla córki męża z szanowanej rodziny, choć za dnia pracuje na autostradzie, a nocą w sklepie spożywczym. Chcąc przywrócić rodzinie godny status i wysłać syna na studia, postanawia zainwestować resztki skromnych oszczędności w kupno małego domu na państwowej aukcji, który planuje z zyskiem odsprzedać. Dom jest własnością Kathy Nicolo (Jennifer Connelly), wychodzącej z nałogu kokainistki i alkoholiczki, a trafił na aukcję w wyniku biurokratycznej pomyłki. Dla walczącej o powrót do normalnego życia po rozpadzie małżeństwa Kathy dom jest jedyną szansą stabilizacji. Desperacko walcząc o odzyskanie go Kathy zwraca się o pomoc do zastępcy szeryfa Lestera Burdona. Tkwiący w nieudanym małżeństwie Burdon, poruszony wrażliwością Kathy, zakochuje się w niej i angażuje w jej sprawę. Chcąc za wszelką cenę zwrócić jej dom sam egzekwuje nakazy prawa, stając się katalizatorem katastrofy. Skazana na tragiczną niemożność wzajemnego porozumienia trójka bohaterów pogrąża się w niszczącym konflikcie.
Obejrzałem, nie nudziłem się daję 7/10. Jak ktoś miętki to może się nawet wzruszyć na końcówce.
Pamięć absolutna - gościu ma dziwne sny, a następnie dowiaduje się, że nie jest tym kim myślał, że jest. Próbuje poznać prawdę i uratować świat xd
Kac Wawa - myślałam, że będzie gorszy. Niektóre sceny były tragiczne, ale widziałam gorsze filmy.
Gra Geriego - krótkometrażówka o staruszku, który gra w szachy w parku.
No cóż, Green Arrow sie przewijał w Tajemnicach Smallville, które oglądałam swego czasu, więc bohater nie jest mi obcy, historia jego jest trochę za to zmieniona ( nie mam pojęcia jak było w komiksie). W każdym razie może się podobać, obejrzałam dwa odcinki i będę oglądać dalej. Zachęta dla kobiet: Oliver nawet całkiem, całkiem

Sprzeciw, Oliver jest mocno fuuu
a tak co do serialu to brechtam bo SPOJLER [color=white] gostek lata sobie z łukiem i wszyscy '' zli'' osobnicy mają zeza, nikt nie jest w stanie go postrzelic i w ogóle absurdalne jest to, że po 5? czy tam ilu latach na wyspie jest nagle mistrzem we wszystkich sztukach walki. ma też lek który się pije i od razu rany się goja, ale po co dzielić się ze światem, on ma przecież misję. a w ogóle już to, jak on cały czas nawija o tym, jaki to jego ojciec był prawy... no brechta ostra, wynosi go na pedestal i jest na misji bo jego ojciec przed śmiercią miał moment słabości i się wypowiadał. co z tego ze wcześniej robił dokładnie to samo co ci, których sprzedał. + do tego zastrzelił gostka, który był z nimi w tej lodce ratunkowej, wtf.
napisalabym więcej, ale mi nie wygodnie na fonie, ten serial to śmiech na sali

No ale jak możesz ?! :D.
Wiesz, gdybym miała się doczepiać do każdych absurdalnych momentów w serialach i filmach, to pewnie nic bym nie ogladała, tylko dokumenty ;D. Akurat ten jest bardzo lekki, i w sumie umila mi czas kiedy czekam na nowe odcinki ulubionych seriali ;D. Nie napisałam, że bardzo mi się podoba, jest okej ;D.

Thale - dwóch gości sprzątających miejsca zbrodni przyjeżdża do pewnego domu, w którym znajdują sekretne pomieszczenia. W jednym z nich znaleźli dziwną dziewczynę. Nie chcę spojlerować co z nią jest nie tak, ale film według mnie 7/10.
Resident Evil - film fajny, ale do mnie jakoś zombiaki to tak nie bardzo przemawiają. Historia jest dobra, więc pewnie skuszę się na pozostałe części.