Basia
Basia
  6 dubna 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

sol6
sol6
  5 listopadu 2012

Elita zabójców
Angielska robota

gumowy99
gumowy99
  6 listopadu 2012

Uprowadzona 2 ; ) polecam !

ichabod
ichabod
  6 listopadu 2012
Total Recall - ujdzie, jednak wolę oryginał z Szłorcenigerem.
JednaWielkaOrgia
JednaWielkaOrgia
  6 listopadu 2012

Historia trojga ludzi, których połączył pewien dom. Massoud Amir Behrani (Ben Kingsley) jest byłym członkiem elitarnego otoczenia szacha Iranu. Po rewolucji wraz z rodziną uciekł z kraju do USA. Behrani stara się, by jego rodzina nadal sprawiała wrażenie zamożnej, by znaleźć dla córki męża z szanowanej rodziny, choć za dnia pracuje na autostradzie, a nocą w sklepie spożywczym. Chcąc przywrócić rodzinie godny status i wysłać syna na studia, postanawia zainwestować resztki skromnych oszczędności w kupno małego domu na państwowej aukcji, który planuje z zyskiem odsprzedać. Dom jest własnością Kathy Nicolo (Jennifer Connelly), wychodzącej z nałogu kokainistki i alkoholiczki, a trafił na aukcję w wyniku biurokratycznej pomyłki. Dla walczącej o powrót do normalnego życia po rozpadzie małżeństwa Kathy dom jest jedyną szansą stabilizacji. Desperacko walcząc o odzyskanie go Kathy zwraca się o pomoc do zastępcy szeryfa Lestera Burdona. Tkwiący w nieudanym małżeństwie Burdon, poruszony wrażliwością Kathy, zakochuje się w niej i angażuje w jej sprawę. Chcąc za wszelką cenę zwrócić jej dom sam egzekwuje nakazy prawa, stając się katalizatorem katastrofy. Skazana na tragiczną niemożność wzajemnego porozumienia trójka bohaterów pogrąża się w niszczącym konflikcie.

Obejrzałem, nie nudziłem się daję 7/10. Jak ktoś miętki to może się nawet wzruszyć na końcówce.
Strobista
Strobista
  7 listopadu 2012

Nasza Klasa (polecony przez Martę666) -dobry film 10/10

Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  7 listopadu 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Obejrzałem, nie nudziłem się daję 7/10

Uwielbiam ten film :tak:
LadyDomi
LadyDomi
  7 listopadu 2012
Cinderella Stroy - kopciuszek we współczesnym wydaniu.

Pamięć absolutna - gościu ma dziwne sny, a następnie dowiaduje się, że nie jest tym kim myślał, że jest. Próbuje poznać prawdę i uratować świat xd

Kac Wawa - myślałam, że będzie gorszy. Niektóre sceny były tragiczne, ale widziałam gorsze filmy.

Gra Geriego - krótkometrażówka o staruszku, który gra w szachy w parku.
LadyDomi
LadyDomi
  7 listopadu 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Stroy

Story* oczywiście.
Strobista
Strobista
  8 listopadu 2012

Ucieczka z sekty - ciekawy dokument nt tego jak religia potrafi wyprać mózgi ludziom. 10/10

JFC
JFC
  8 listopadu 2012

kolejny odcinek Firefly.

agoosiaaa
agoosiaaa
  8 listopadu 2012

Forget Me Not
Rec
Rec 2
i zaczęłam pierwszy sezon Fresh Meat

MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  8 listopadu 2012
Arrow - nju serial : ''to współczesna historia Zielonej Strzały, superbohatera komiksów DC Comics. Po 5 latach od katastrofy morskiej miliarder Oliver Queen (Stephen Amell), jak dotąd uznawany za zmarłego, zostaje odnaleziony na bezludnej wyspie na Pacyfiku. Kiedy powraca do domu, rodzina zauważa, że pobyt na wyspie bardzo go odmienił...''

No cóż, Green Arrow sie przewijał w Tajemnicach Smallville, które oglądałam swego czasu, więc bohater nie jest mi obcy, historia jego jest trochę za to zmieniona ( nie mam pojęcia jak było w komiksie). W każdym razie może się podobać, obejrzałam dwa odcinki i będę oglądać dalej. Zachęta dla kobiet: Oliver nawet całkiem, całkiem :pavarotti:.
:ziober2:
agoosiaaa
agoosiaaa
  8 listopadu 2012

Sprzeciw, Oliver jest mocno fuuu
a tak co do serialu to brechtam bo SPOJLER [color=white] gostek lata sobie z łukiem i wszyscy '' zli'' osobnicy mają zeza, nikt nie jest w stanie go postrzelic i w ogóle absurdalne jest to, że po 5? czy tam ilu latach na wyspie jest nagle mistrzem we wszystkich sztukach walki. ma też lek który się pije i od razu rany się goja, ale po co dzielić się ze światem, on ma przecież misję. a w ogóle już to, jak on cały czas nawija o tym, jaki to jego ojciec był prawy... no brechta ostra, wynosi go na pedestal i jest na misji bo jego ojciec przed śmiercią miał moment słabości i się wypowiadał. co z tego ze wcześniej robił dokładnie to samo co ci, których sprzedał. + do tego zastrzelił gostka, który był z nimi w tej lodce ratunkowej, wtf.
napisalabym więcej, ale mi nie wygodnie na fonie, ten serial to śmiech na sali :nie:

MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  8 listopadu 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: napisalabym więcej, ale mi nie wygodnie na fonie, ten serial to śmiech na sali

:rotfl:.
No ale jak możesz ?! :D.
Wiesz, gdybym miała się doczepiać do każdych absurdalnych momentów w serialach i filmach, to pewnie nic bym nie ogladała, tylko dokumenty ;D. Akurat ten jest bardzo lekki, i w sumie umila mi czas kiedy czekam na nowe odcinki ulubionych seriali ;D. Nie napisałam, że bardzo mi się podoba, jest okej ;D.
:ziober2:
LadyDomi
LadyDomi
  8 listopadu 2012
The Magic of Belle Isle - bardzo dobry pisarz przyjeżdża na wakacje do Belle Isle, gdzie poznaje pewną rodzinę i zaczyna się ponownie otwierać na ludzi i pisanie. Morgan Freeman, dla mnie 9/10.

Thale - dwóch gości sprzątających miejsca zbrodni przyjeżdża do pewnego domu, w którym znajdują sekretne pomieszczenia. W jednym z nich znaleźli dziwną dziewczynę. Nie chcę spojlerować co z nią jest nie tak, ale film według mnie 7/10.

Resident Evil - film fajny, ale do mnie jakoś zombiaki to tak nie bardzo przemawiają. Historia jest dobra, więc pewnie skuszę się na pozostałe części.