Basia
Basia
  6 dubna 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  16 října 2012

syf , strata czasu
...Ignorance is bliss...
RexMundi
RexMundi
  16 října 2012

W szczękach rekina 3D

Fala tsunami zalewa supermarkiet i podziemny parking - kilka osób ocalałych zostało tam uwięzionych - próbując się wydostać odkrywają że wraz z falą do sklepu dostało się kilka d83ddc1f

film oczywiście absurdalny i jedynie do obejrzenia dla samej rozrywki + kilka naprawdę ciekawych scen
...Ignorance is bliss...
JuIia
JuIia
  16 října 2012
RexMundi
RexMundi: film o tym jak w pewnym zadupiu gdzie psy szczekaja dupami pada ciągle deszcze i gdzie nie spojrzeć las

Kręcili film u Ciebie? :rotfl:
RexMundi
RexMundi
  16 října 2012
JuIia
JuIia: Kręcili film u Ciebie?

nie
ale zadupie prawie takie same
ale nie pada tyle u mnie
...Ignorance is bliss...
ManipuIantka
ManipuIantka
  16 října 2012
Hugo. Bardzo przyjemny film, już po zapowiedzi chciałam go bardzo obejrzeć i się nie zawiodłam mimo - według mojej oceny - marnej grze aktorskiej głównego bohatera. Uwielbiam ten typ taśmy jaki był w tym filmie, pełna swoistej magii :D

Number 23. Obejrzane z rekomendacji kolegi i też się nie zawiodłam. Świetne. Widać, że Jim Carrey potrafi grać poważne role i to bardzo fajnie. Tylko aż mi przyszło na myśl ile razy wspominałam, że w liczbie 23 jest coś magicznego i to mój ulubiony wiek (każdy komu składałam życzenia na 23 urodziny o tym wie :x), obiecałam sobie poza oczkiem wyprawić właśnie 23 urodziny, zawsze w totka obstawiałam między innymi 23, ech. :D

Wiosna, lato, jesień, zima.. i wiosna. Oglądałam już kiedyś film tego reżysera o tytule Łuk, podobny magiczny klimat, kultura stylu mistrza i ucznia, bardzo mi przypadł do gustu. Ech, zawsze chciałam mieć swojego mistrza. :and:
Do tego obiecałam, że jeśli mi się spodoba to będę reklamować owego reżysera, także POLECAM GORĄCO, haha ;D

A teraz seria Gadzich filmów. :ninja:
Pierwszy to
The Crow/Kruk (1994). Początkowo nie ogarniałam klimatu filmu oglądając go z WTF-kiem, ale później się okazuje bardzo fajnym filmem, na swój sposób oryginalnym na tamte czasy. Mimo, że nie oglądałam Batmana, to ciągle w głównym bohaterze widziałam… Heatha Ledgera/Jokera. :D Warto obejrzeć. Do tego super muzyka i tajemnicza akcja na planie.

Impostor. Na podstawie powieści Philipa Dicka, futuryzm w czystej postaci, który uwielbiam. Bardzo miło się oglądało, nawet lekkie zaskoczenie było w pewnym momencie. :D

I Romansidła.
Duma i uprzedzenie, wersja indyjska. Po 20 minutach seansu, stwierdziłam – koszmar. Ale jakoś dobrnęłam do końca, bo sobie to obiecałam. Obejrzeć SIĘ DA. :rotfl:

Down to you (2000). Amerykańskie romansidło dla nastolatków typu „Zakochana Złośnica”, średnio przepadam, ale parę fragmentów mi się skojarzyło osobiście także pojawił się sentymentalny uśmiech.

----------------------------------

All about love. Oddzieliłam krechą, bo to nie romansidło. To dziwny film, dramat z elementem futuryzmu, myślę, że całkiem ciekawy. Trochę refleksyjnie mi po nim :-P
RexMundi
RexMundi
  17 října 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Number 23.

chyba zara w TV będzie
Konto usunięte
Konto usunięte: tajemnicza akcja na planie.

w sensie smierć aktora ;>
a wiesz ze w filmie gra inny koles a twarz Brandona Lee jest komputerowo dograna ?
...Ignorance is bliss...
ManipuIantka
ManipuIantka
  17 října 2012
RexMundi
RexMundi: chyba zara w TV będzie

Na moment obecny mam coś do zrobienia na komputerze, także obejdę się smakiem. Zresztą pewnie tu nie ma takiego kanału, gdzie to będzie lecieć, znając moje szczęście :D

RexMundi
RexMundi: w sensie smierć aktora ;>

No tak, ale nie chciałabym spoilerować, bo ktoś mógłby pomysleć, że śmierć aktora musi oznaczać śmierć bohatera. :)

RexMundi
RexMundi: a wiesz ze w filmie gra inny koles a twarz Brandona Lee jest komputerowo dograna ?

No jakoś to zrobić musieli później, jeśli o to chodzi. :) Czy przez cały film? :D
RexMundi
RexMundi
  17 října 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy przez cały film? :D

to by zatrudnili innego :lol:

no w scenach które zostały
Konto usunięte
Konto usunięte: Na moment obecny mam coś do zrobienia na komputerze, także obejdę się smakiem. Zresztą pewnie tu nie ma takiego kanału, gdzie to będzie lecieć, znając moje szczęście :D

to na jedynce o Papiezu dokument
najlpesze momenty
...Ignorance is bliss...
ManipuIantka
ManipuIantka
  17 října 2012
RexMundi
RexMundi: to by zatrudnili innego no w scenach które zostały

No właśnie bez sensu mi się to zdało. :D

RexMundi
RexMundi: to na jedynce o Papiezu dokument najlpesze momenty

Nie chce. Miałam na studiach KNS, wystarczy. I tak pewnie wiem więcej o Nim niż część Katolików :D
PanHeisenberg
PanHeisenberg
  17 října 2012

Hanna

Wciągający przez jakieś pierwsze pół godziny. Później słabnie, ale i tak dość oryginalny i klimatyczny.

BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  17 října 2012

spadaj tato - fajnie sie oglada

Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
PanHeisenberg
PanHeisenberg
  17 října 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Hanna

Jeszcze spraw kilka. Soundtrack swietny.
http://www.youtube.com/watch?v=XfPop-3kQXQ
i plus, za naszego Polskiego Poloneza roztrzaskanego na drzewie :D
RexMundi
RexMundi
  17 října 2012
Epoka Lodowcowa 4 - jak na baję oczywiście da się obejrzeć , można się pośmiać i w ogóle , ale razi mnie strasznie to w jakim kierunku poszła ta bajka w porównaniu do części pierwszej

mimo wszystko fajne
...Ignorance is bliss...
LadyDomi
LadyDomi
  17 října 2012
Trzy metry nad niebiem - przyjemny film, który opowiada o losach spokojnej dziewczyny i łobuza. Jest wielkie love story, a że są z zupełnie innych światów to nie jest tak kolorowo.

Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street - Tim Burton, więc i Johnny Depp i Helena Carter. Trochę przeszkadzało mi to, że jest to musical, bo za nimi nie przepadam, ale no co kto lubi. Film opowiada o Sweeney'u Todd'zie, który wrócił do miasteczka, aby zemścić się za to co mu kiedyś zrobiono.

Uprowadzona 2 - tym razem porywani są rodzice dziewczyny, więc w sumie jest już komplet :D Myślę, że jedynka była ciut lepsza, ale 2 trzyma poziom.
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  17 října 2012

Ted - haha, jednak kino to kino, polecam ale tylko z napisami261d
Zapowiedź Szczęk w 3D zajebiste plus oczywko Skyfall i noc horrorów.

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka: