Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
lista tematów
Co ostatnio obejrzałeś? strona 218 z 377
Nie śmiej się :C Stwory, które wchodzą przez usta, a później wychodzi to z człowieka przyprawiają mnie o dreszcze :X
Konto usunięte: Nie śmiej się :C Stwory, które wchodzą przez usta, a później wychodzi to z człowieka przyprawiają mnie o dreszcze :X
On się śmieje, bo Prometeusz jest właśnie o obcym, więc to tak jakbyś napisała, że Avengers kojarzy Ci się trochę z Thorem itp. : D
/Nie oglądałam ani Prometeusza ani Obcego (serio!) także nie wiem dokładnie o co tam chodzi, mam nadzieję, że porównanie w miarę dobre ;d/
Dobra trochę mi tamto porównanie nie siadło xD
_____
Anonymous. Historia haktywizmu - dokument o grupie Anonymous. Podobał mi się. O nich słyszałam, ale nie wiedziałam, że to wszystko tak się zrodziło a nie inaczej.
Mroczny Rycerz powstaje - ja za Batmanem to tak nie bardzo. Początek filmu był dla mnie strasznie nudny, ale ostatnia godzina była w sam raz, dużo się działo.

Film „Anonymous. Historia haktywizmu” to próba nadania ludzkiej twarzy globalnemu ruchowi hakerów, którego członkowie są widziani jedynie w masce Guy’a Fawkesa, jeśli w ogóle pokazują się na oczy. Grupa Anonymous to zdecentralizowany ruch hakerów, którzy sprzeciwiają się ograniczaniu wolności obywatelskich, cenzurze, korupcji, konsumpcjonizmowi, wpływom Kościoła na życie publiczne. Są bardzo zaangażowani politycznie, a globalne zainteresowanie mediów zyskali przy okazji Arabskiej Wiosny 2011, kiedy to Anonymous hakowali również strony internetowe reżimów, przeciwko którym wystąpiło społeczeństwo.
Ciekawy.

Fantastyczny film przygodowy w reżyserii Douga Limana ("Tożsamość Bourne'a", "Mr. and Mrs. Smith"). Młody chłopak odkrywa, że posiadł zdolność teleportacji, dzięki której może przenosić się z miejsca na miejsce i postanawia odnaleźć człowieka odpowiedzialnego za śmierć swego ojca. W rolach głównych: Hayden Christensen ("Gwiezdne wojny"), Samuel L. Jackson ("Pulp Fiction"), Diane Lane ("Niewierna"), Tom Hulce ("Amadeusz"), Jamie Bell ("King Kong") i Rachel Bilson (serial TV "Życie na fali").

Chained (2012)-Pewnego, sobotniego popołudnia, 8 letni Tim (Evan Bird) i jego matka Sarah (Julia Ormond) wsiadają do taksówki. Kierowcą okazuje się być seryjny morderca, Bob (Vincent D’Onofrio), który wybrał kolejne ofiary. Gdy chłopiec staje się świadkiem morderstwa swojej matki, jego koszmar dopiero się rozpoczyna. Przez kilka lat jest przetrzymywany i zmuszany do grzebania zwłok kolejnych ofiar Boba. Nastoletni Tim (Eamon Farren), będzie musiał dokonać makabrycznego wyboru, aby uwolnić się od swojego prześladowcy.
10/10
Nieodebrane połączenie - horror o tym, że ludzie dostają wiadomości nagrywane na ich skrzynki głosowe przez zmarłych, a gdy te wiadomości odsłuchują okazuje się, że słyszą samych siebie jak umierają. Dla mnie trochę słabe.
Gniew tytanów - druga część historii o bogach i półbogach.
Gniew tytanów - druga część historii o bogach i półbogach.

Kronika / Chronicle (2012)-Film fantastyczno-przygodowy. Trzech przyjaciół nieoczekiwanie zyskuje niezwykłe moce, stawiające przed nimi możliwości, o których zwykli ludzie mogą tylko marzyć. Czy są przygotowani, by z nich skorzystać? W rolach głównych: Dane DeHaan (serial TV ”Czysta krew”) i Michael Kelly (”Władcy umysłów”). Reżyseria: Josh Trank (serial TV ”Punkt krytyczny”).