Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
lista tematów
Co ostatnio obejrzałeś? strona 204 z 377
Bo co! :D
To już napisałeś chyba z łaski dla meritum tematu :P
Twoja stara. Baśń Niskobudżetowa polska komedia garstki przedstawicieli polskiej sceny kabaretowej. Średniowieczna przygodowa opowieść o rybaku który znajduje w lesie pistolet i pragnie poznać do czego ten przedmiot służy. Po drodze napotyka czerwonego kapturka, toczy walkę ze smokiem wawelskim i takie tam...
Ogólnie to myślałem, że nie będzie sceny przy której będę umierał ze śmiechu, ale za mocno się nastawiłem (podobnie ma się efekt upojenia alkoholem, jeśli się chce mocno wstawić). Niemniej jednak cały urok filmu opiera się na jego prostocie. Każdy może nakręcić coś podobnego - jeśli jak w tym przypadku - zmontuje dobrą fabułę. W gatunku dałbym naciągane 8-/10
A właśnie, zapomniałbym o najważniejszym.
Nigdy wcześniej nie śmiałem się tak przy napisach. Jedyna końcówka za której nieskończoność wcale bym się nie obraził :D
Edwin Boyd[/b. Dramat biograficzny pojawiający się obecnie na ejdż bi oł. Z racji tego, że film oparty na faktach, nie będę smarował wad produkcji, bo fabuła zawiera bardzo wiele treści moralnych. Film kontrastu samotności i poświęcenia dla przyjaciół, rodziny. Wzruszająca końcówka. Bardziej ambitne kino.
Ex Drummer (2007) - Trzech upośledzonych muzyków (wokalista z wadą wymowy, basista ze sztywną ręka i głuchy gitarzysta) szukają perkusisty do swojej kapeli. Natrafiają na znanego pisarza Drie, który zdecydowanie nie pasuje do tej grupy, gdyż prowadzi idealne życie, o którym inni członkowie zespołu mogą tylko pomarzyć. Zgadza się on jednak na jeden koncert (jego ułomnością jest to, że nie potrafi grać na perkusji). Ma on jednak w tym swój podstępny plan, manipuluje resztą muzyków prowadząc do licznych kłótni, sprzeczek, konfliktów. - filmweb.
Od siebie dodam tylko tyle że ma u mnie 10/10 i zdecydowanie jeden z najbardziej porąbanych filmów XXI w. jaki kiedykolwiek oglądałam i obejrzę jeszcze raz. Polecam

Kroniki mutantów (2008) Mutant Chronicles - Jest rok 2707. Zasoby naturalne ziemi wyczerpują się, a świat pogrążony jest w wojnie pomiędzy czterema Korporacjami: Kapitolem, Bahaus, Mishimą i Imperialem. Mitch Hunter i Nathan Rooker to żołnierze Kapitolu. Trwa bitwa przeciwko wojskom Bahaus; jeden z pocisków artyleryjskich rozbija ukrytą przed wiekami w ziemi pieczęć, umożliwiając wyjście na powierzchnię głodnym krwi mutantom. Grupa ludzi wybranych z pośród różnych Korporacji, z Hunterem na czele, wyrusza by zniszczyć źródło plagi... filmweb.
Cóż, gdyby reżyserka była inna, gdyby nie grali tam Malkovich, Perlman.. to moznaby uznać ten film za dosyć zjadliwy ale dodanie takich gwiazd do takiej 'niskobudżetówki' (tak nazwę film gdzie [color=white]sa statki kosmiczne napędzane węglem i parą IKS DE)
Jak dla mnie za dużo efekciarstwa - wszędzie widoczna krew (nawet nie koloru krwi), pościgi wybuchy itp. Plus za scenografię i to, że się ubawiłam :D 4/10
Showgirls (1995) - historia o lasce która marzy o karierze tancerki i poprzez swoją 'dupę' pnie się po szczeblach kariery
5/10
Od siebie dodam tylko tyle że ma u mnie 10/10 i zdecydowanie jeden z najbardziej porąbanych filmów XXI w. jaki kiedykolwiek oglądałam i obejrzę jeszcze raz. Polecam

Kroniki mutantów (2008) Mutant Chronicles - Jest rok 2707. Zasoby naturalne ziemi wyczerpują się, a świat pogrążony jest w wojnie pomiędzy czterema Korporacjami: Kapitolem, Bahaus, Mishimą i Imperialem. Mitch Hunter i Nathan Rooker to żołnierze Kapitolu. Trwa bitwa przeciwko wojskom Bahaus; jeden z pocisków artyleryjskich rozbija ukrytą przed wiekami w ziemi pieczęć, umożliwiając wyjście na powierzchnię głodnym krwi mutantom. Grupa ludzi wybranych z pośród różnych Korporacji, z Hunterem na czele, wyrusza by zniszczyć źródło plagi... filmweb.
Cóż, gdyby reżyserka była inna, gdyby nie grali tam Malkovich, Perlman.. to moznaby uznać ten film za dosyć zjadliwy ale dodanie takich gwiazd do takiej 'niskobudżetówki' (tak nazwę film gdzie [color=white]sa statki kosmiczne napędzane węglem i parą IKS DE)

Showgirls (1995) - historia o lasce która marzy o karierze tancerki i poprzez swoją 'dupę' pnie się po szczeblach kariery

Być jak Stanley Kubrick (2005) Colour Me Kubrick: A True... ish Story - Prawdziwa historia mężczyzny, który podawał się za Stanleya Kubricka, kiedy ten pracował nad swoim ostatnim filmem "Oczy szeroko zamknięte". Człowiek ten uczestniczył w wielu ekskluzywnych przyjęciach i bez większych problemów wchodził do najdroższych londyńskich restauracji. Jednak najciekawsze jest to, że nie był w ogóle do Kubricka podobny. filmweb Bardzo fajny film 8/10 i polecam.
Diabeł - film opowiadający o grupie ludzi, którzy zostają zamknięci w windzie i zaczynają powoli umierać. 6/10
O północy w Paryżu - świetny film 8/10
Karla - żona gwałciciela, która mu pomagała i tolerowała to co on wyczynia, po 8 latach odsiadki w więzieniu opowiada o ich wspólnym życiu. Stara się dzięki temu wyjść wcześniej na wolność. 6/10
W pogoni za złem - do nawiedzonego domu przyjeżdża 'łowca duchów' i towarzyszy jej kilka osób. Na końcu ciekawe jest to jak do tej całej historii doszło. Szkoda jednak, że na początku filmu wspomniane jest to jak film się kończy... Mimo to 6/10.
Genesis (1998) - krótkometrażówka opowiadająca o tym, jak gościu rzeźbi swoją zmarłą żonę (?), a ta rzeźba nagle zaczyna krwawić... 7/10
O północy w Paryżu - świetny film 8/10
Karla - żona gwałciciela, która mu pomagała i tolerowała to co on wyczynia, po 8 latach odsiadki w więzieniu opowiada o ich wspólnym życiu. Stara się dzięki temu wyjść wcześniej na wolność. 6/10
W pogoni za złem - do nawiedzonego domu przyjeżdża 'łowca duchów' i towarzyszy jej kilka osób. Na końcu ciekawe jest to jak do tej całej historii doszło. Szkoda jednak, że na początku filmu wspomniane jest to jak film się kończy... Mimo to 6/10.
Genesis (1998) - krótkometrażówka opowiadająca o tym, jak gościu rzeźbi swoją zmarłą żonę (?), a ta rzeźba nagle zaczyna krwawić... 7/10
Zombieland (2009) , nie wiem skąd tyle pozytywnych 'recenzji' na filmweb na temat tego filmu. Niby jest to horror i komedia w jednym, a jednak słaby, nie śmieszny, nie straszny 
Wampiry i świry (2010), Myślałam, że będzie lepsze. Nawet parodią bym tego nie nazwała.
Blow (2001), jak dla mnie genialny film. Znalazł się w moich ulubionych, tak samo jak
Czekolada (2000), gdyby nie to, że oglądałam go w środku nocy, to pewnie zjadłabym całą tabliczkę :D

Wampiry i świry (2010), Myślałam, że będzie lepsze. Nawet parodią bym tego nie nazwała.
Blow (2001), jak dla mnie genialny film. Znalazł się w moich ulubionych, tak samo jak
Czekolada (2000), gdyby nie to, że oglądałam go w środku nocy, to pewnie zjadłabym całą tabliczkę :D
Konto usunięte: Patrycjo, napisałem obszerny wykład na temat tego film. Wystarczy kilka stron cofnąć.
Musiałam przeoczyć, ślepa, a już widzę, ładna recenzja, faktycznie szkoda kasy :) A na Jesteś Bogiem nie pójdę bo to kompletnie nie moje klimaty i jeśli już obejrzę to w komputerze, choć wierzę, że film może być ciekawy - szczególnie dla zainteresowanych. Ja znam Magika tylko z tego słynnego skoku i dwóch "piosenek" :)