Basia
Basia
  6 dubna 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

ogarniamtemat
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 10
ogarniamtemat
  28 září 2012

Sket (2011) z racji ze lubie angielskie kino ale sam film nie taki zly.

Wonder Boy (2010) ciekawy film.

?

Sylvinka
Reputacja: -13 | BluzgometrTM: 4
Sylvinka
  28 září 2012
trzy metry nad niebem-romans-dramat(?) okazał się świetny
mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
JFC
JFC
  29 září 2012
Sylvinka
Sylvinka: romans-dramat

Czyli melodramat. :D

Hunter Prey (2010) - Jeden z lepszych niskobudżetowych SF jakie oglądałem, naprawdę. Nie dość, że kasy mało, to jeszcze debiut pełnometrażowy, a wyszło zajebiście. Mało efektów, mało potworów, spora ilość dialogów i zwrotów akcji. Jak ktoś oglądał Enemy Mine, to ten film też mu podpadnie. ;)
JuIia
JuIia
  29 září 2012
Maria łaski pełna (2004) - Historia młodej Kolumbijki, Marii Alvarez. Ciężko pracująca dziewczyna z niezamożnej wielopokoleniowej rodziny, marzy o lepszym i barwniejszym życiu niż to, które jest udziałem większości kolumbijskich kobiet. Pewnego dnia pojawia się nieoczekiwana szansa na odmianę losu. Maria poznaje Franklina, który składa jej atrakcyjną, choć ryzykowną propozycję pracy. Miałaby przemycać do Stanów połknięte wcześniej woreczki z heroiną. filmweb

Więcej to raczej spojler spojler więc 7/20 ;)

Niezupełnie Hollywood (2008) Not Quite Hollywood: The Wild, Untold Story of Ozploitation! - Luźne igraszki łóżkowe! Przesiąknięte krwią opowieści grozy! Wysokooktanowe wielkie widowiska! Nabity do pełna skandalicznymi anegdotami, lekcjami niestereotypowego robienia filmów, międzynarodowymi nazwiskami (wliczając w to miłośnika australijskiej eksploatacji, Quentina Tarantino) oraz szczerą, zaraźliwą miłością do filmów z Krainy Oz, dokument stanowi szybką podróż przez tzw. australijskie kino gatunków lat 70-tych oraz wczesnych lat 80-tych - zapomnianego w kinematografii okresu, bezwstydnie wypełnionego włosami łonowymi, piersiami, dętkami opon... i odrobiną kung-fu. filmweb

Tu to samo, film zajebisty i warty obejrzenia 8/10 :ziober2:
Niby dokument ale perełka.
JuIia
JuIia
  29 září 2012

7/10 *

JuIia
JuIia
  29 září 2012
Avengers 3D (2012) Avengers, The - chyba wszyscy wiedzą o czym ten film jest bo zapewne czytali recenzje.

Ode mnie - całkiem dobry film, zabawne 'sprzeczki' między Iron Man'em a Thorem i zupełnie nie pasujący polski dubbing do osoby Scarlett J. 7/10
Earth
Earth
  29 září 2012
JuIia
JuIia: dubbing

d83dde33
JuIia
JuIia
  29 září 2012

? :nielapie:

LadyDomi
LadyDomi
  29 září 2012
Gran Torino - 8/10
Eurotrip - 7/10

Śmiertelna wyliczanka - nie dotrwałam do końca, taki badziew - 1/10

The Entity (1982) - 7/10
JezdzeMalymFiatem
JezdzeMalymFiatem
  29 září 2012
Baby są jakieś inne Kolejny dramat Koterskiego. Dosadna krytyka współczesnego modelu społeczeństwa. Idealnie wyjaśniony powód, przez który wolę być singlem. Można powiedzieć, że film jest powieloną sceną w pociągu z Dnia świra, tego samego reżysera. Gatunkowo 10/10.
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  30 září 2012
Ted - co ten miś zapodaje za teksty :rotfl:

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

Hoshiko
Hoshiko
  30 září 2012
JezdzeMalymFiatem
JezdzeMalymFiatem: Baby są jakieś inne

cały film jadą autem :ziew:
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  30 září 2012
Raven - Edgar Allan Poe pomaga w śledztwie w którym ktoś dokonuje makabrycznych morderstw - wzorując się na twórczości Poe - trwa zabawa w kotka i myszkę , zagadki, wskazówki plus XIX wieczna Ameryka

jak na kryminał całkiem dobry
...Ignorance is bliss...
Strobista
Strobista
  30 září 2012
RexMundi
RexMundi: Raven

3 razy podchodzilem do tego filmu i jeszcze go nie obejrzałem:] ciagle zasypiam
JezdzeMalymFiatem
JezdzeMalymFiatem
  30 září 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: cały film jadą autem

Nie przed każdym filmem należy krzyczeć z pomponami "czaduuuuu!!!"
Są też filmy, które mają niewidzialną powłokę i żeby go zrozumieć, trzeba zsumować wypadkowy wektor z wszystkich kwestii, gestów, symboli, schematu scenariusza i całej masy reszty. Rety... Najlepiej usiąść przed telewizorem i czekać na zajebisty film. Widocznie albo ja jestem za mądry, albo inni zbyt próżni żeby to zrozumieć. Ciężkie filmy też da się oglądać. Trzeba tylko do tego dojrzeć.