Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
lista tematów
Co ostatnio obejrzałeś? strona 199 z 377
Konto usunięte: Nagroda Nobla – wyróżnienie przyznawane za wybitne osiągnięcia naukowe, literackie lub zasługi dla społeczeństw i ludzkości,
jesli ktos sie znajdzie ktory wykorzysta te sceny z filmu na zwyrodnialcach ktorzy nie powinni chodzic po ulicy to zasluguje na taka nagrode

JFC: roops (1998) - Pamiętacie ten serial amerykański "gliny" czy coś? Co chodzili z kamerą za patrolem? To jest to samo, tylko osadzone w świecie gwiezdnych wojen. Fajna krótkometrażówka. :P
Ja widzialem i zdania nie zmienie. Mowisz tak tylko ze wzgledu na nutke feminizmu ;)
Ja rowniez. I nie zamierzam powtarzac. To nie film klasy pulp fiction, american beauty czy skazanych na shawshank, czy tez symetrii o ktorej nizej w cytacie mowa.
Kino jest jak wino. To ze pierdyknie w glowe to zadna sztuka. Liczy sie i forma i tresc. Nie jedno z nich jako jedyne.
Mroczne Cienie - a mi tam się podobało
musiało w końcu to - Burton + Depp + Carter
oraz sliczna w tym filmie Bella Heathcote

musiało w końcu to - Burton + Depp + Carter
oraz sliczna w tym filmie Bella Heathcote

...Ignorance is bliss...
prawo ojca - jak mi moglo sie to podobac tego nie wiem. Produkcja pl a mimo to .. Dobry film, na szczescie bez karolaka
Racja, racja. Nie chciałem na pewno żadnej negatywnej polemiki poruszać. A że nie ma reguł bez wyjątków, powiem że czekam na kolejną część Piły. Nie dlatego, że jarałbym się widokiem ofiar umierających w konwulsjach, ale strasznie kocham produkcje zawiłe, zagadkowe. Tak, że po filmie przez tydzień rozkminiam co i jak po kolei :D
Podbijam

nie o to chodzi. Rzecz w tym ze nienawidze gwalcicieli i pedofilow. Wisi mi czy wykorzystujacy jest facetem czy kobieta tak jak ofiara.
Ostatnio odkrylam znakomicie wygladajacy serial :
Goscie V - obejrzalam jeden odcinek i bardzo mi sie podobalo czekam na reszte a to potrwa ;/
JezdzeMalymFiatem: Kino jest jak wino. To ze pierdyknie w glowe to zadna sztuka. Liczy sie i forma i tresc. Nie jedno z nich jako jedyne.
To oczywiste, ale każdy ma swój gust, a mi się ten film spodobał.
Konto usunięte: prawo ojca - jak mi moglo sie to podobac tego nie wiem. Produkcja pl a mimo to .. Dobry film, na szczescie bez karolaka
Ostatnia scena była jak dla mnie przesadzona- ta ze strzelaniną. Karolaka nie mogło być, bo jeszcze chyba pod stołem na stojąco przechodził.
Pogrzeb kartofla (1990)- motywem przewodnim filmu był powrót rymarza z obozu koncentracyjnego, w którym udało mu się przetrwać. Chciał zacząć normalnie żyć, niestety mieszkańcy wsi nie pałali do niego większym entuzjazmem.
Chyba jeszcze nie trafia do mnie taki rodzaj kina- mało dialogów, więcej obrazów.
Niesamowity Spider-Man - po wczesniejszej trylogii Spidermana, postanowiono odświeżyć Pająka i pokazanie go w nowej odsłonie ( podobnie jak to miało miejsce z Batmanem czy Bondem) , znowu widzimy jak Pitera gryzie pająk , jak poznaje swoje moce no i nowego przeciwnika Jaszczura oraz pierwsza miłość. W sumie po oswojeniu się z nowa postacią Spider-Mena i jego zachowania film wciąga
...Ignorance is bliss...