Basia
Basia
  6 dubna 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

Strobista
Strobista
  14 srpna 2012
Gothiclady
Gothiclady: nie podobał mi się,. ale ta scena to była masakra

trudno zeby takie cos sie podobalo:ziober2:

Gothiclady
Gothiclady: oglądaj kurde! widziałam 2x :D

nie chcial mi sie sciagnac...kilka dni trzymalem go w torrencie i nic...kiedys tam jeszcze go obczaje, ale musze odpocząc jak narazie:)

a reGOREgitated ogladałaś?
Strobista
Strobista
  15 srpna 2012

Porwanie (2011) - swietny thriller, 10/10

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  15 srpna 2012
Gniew Tytanów - można obejrzeć, dobre efekty specjalne - sam film dla czystej rozgrywki
Nietykalni - świetny , bardzo mi sie podobał d83ddc4d
...Ignorance is bliss...
Kiniowska
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 485
Kiniowska
  15 srpna 2012

"Zemsta cieciów" (z Murphry'm, Stiller'em, Sidibe) - odmóżdża, ale zaśmiałam się kilka razy. Wart polecenia. ;)

"Holiday" (z Diaz, Law'em) - tutaj ryczałam, ale miałam zły dzień i ogólnie może być. :rotfl:

"Boski Chillout" (nie wiem co grało...) - dziwne, po pół godzinie wyłączyłam.

Ambitne kino. :rock:

Earth
Earth
  15 srpna 2012
Iron Man. Od jakiegoś czasu nabrałam nawyku oglądania filmów dla aktorów. Po kreacji R. Downey Jr w Sherlocku zapałałam do niego uczuciem tak ciepłym, że jego postać w Avengersach tylko to spotęgowała. Zatem i sam Iron Man w dużej mierze swoją "fajność" zawdzięcza właśnie jemu. Tak czy inaczej polecam. :)

Senność. Polski, dość refleksyjny film. Bez żadnych romantyczno-komediowych wstawek, ot o trudach życia kilkorga ludzi. :)
Wukashi1990
Wukashi1990
  15 srpna 2012

Igrzyska Śmierci - jeśli czytales/as książkę to nie muszę nic więcej dodawać. Ogólnie pozytywnie :)

Colonel
Colonel
  17 srpna 2012

Wczoraj oglądałam dwa filmy
- Egzorcyzmy Emily Rose - nie był jakoś powalająco straszny ale oglądało się go z zainteresowaniem ; )
- Niezniszczalni - baaardzo mi się podobał :D wprost genialny, nie mam mu kompletnie nic do zarzucenia i z niecierpliwością czekam na kolejną część która wyjdzie niebawem :)

agoosiaaa
agoosiaaa
  18 srpna 2012

Nowego Spider Mana (badziew), Dyktatora.

Earth
Earth
  18 srpna 2012
Iron Man 2. Też mi się podobał.

A dzisiaj na TVP1 o 23, Pokój 1408, który bardzo lubię. :-)
Strobista
Strobista
  18 srpna 2012

cannibal holocaust (1980) - 4/10
nuda, zasypialem przy nim,
zdarzaly sie sceny drastyczne, bez rewelacji...

ichabod
ichabod
  19 srpna 2012

Niedziela z Aronofowskym - mistrza thrillera psychologicznego.

Pi 8/10
Requiem for a Dream 7/10
The Fountain 10/10 - ten film to mistrzostwo świata pod każdym względem

http://www.youtube.com/watch?v=7FDAkpQSJVA :zakochany:

Informacjonistka
Informacjonistka
  19 srpna 2012

Wczoraj obejrzałam "Marzyciela" z Johnnym Deppem i Kate Winslet. W zasadzie zdecydowałam się go obejrzeć właśnie ze względu na przyciągających aktorów. Film spełnia wszystkie założenia dramatu, aczkolwiek jest dosyć przewidywalny. Na pierwszy rzut oka wydaje się opowiadać zwykłą historię, jednak tak naprawdę jest magiczny, czemu w większości przysłużyła się przytoczona opowieść o Piotrusiu Panu. Rzecz jasna płakałam jak bóbr - zwykle tak mam na wzruszających momentach, naprawdę - wiele mi nie trzeba do łez.
Godny polecenia, gdy ma się ochotę obejrzeć w zamyśle prostą, wzruszającą historię, która potrafi poruszyć serce.

A na dzisiaj zaplanowałam "Adwokata Diabła".

Earth
Earth
  19 srpna 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Rzecz jasna płakałam jak bóbr - zwykle tak mam na wzruszających momentach, naprawdę - wiele mi nie trzeba do łez.

Mam odwrotnie, naprawdę wiele trzeba, by mnie doprowadzić do łez a przy filmach wymiękam, przy tym najpewniej tak było również. :-D

Obejrzałam coś w temacie powyższego, mianowicie miniserial Neverland, głównie ze względu na to, że szukałam czegoś stricte brytyjskiego. Nie znam prawdziwej historii o Piotrusiu Panie, ale ta w serialu była dość naciągana i dał się we znaki niski budżet, bo kraina wyglądała jak z gry Modi i Nanna, dosłownie, ale fajny akcent, więc okej. :-P

Coś jeszcze obejrzałam i nie pamiętam. :ninja:
Informacjonistka
Informacjonistka
  19 srpna 2012
Earth
Earth: Mam odwrotnie, naprawdę wiele trzeba, by mnie doprowadzić do łez a przy filmach wymiękam, przy tym najpewniej tak było również.

W zasadzie chodziło mi o to, że jeśli chodzi o filmowe historie to jestem miękka jak żelki haribo. Jednak wydarzenia z życia wzięte, szczególnie mojego, jakoś nie robią na mnie większego wrażenia. ;>
Earth
Earth: mianowicie miniserial Neverland

Coś o tym słyszałam, ale chyba nie miałam zbyt wiele do czynienia.
Earth
Earth
  19 srpna 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: W zasadzie chodziło mi o to, że jeśli chodzi o filmowe historie to jestem miękka jak żelki haribo. Jednak wydarzenia z życia wzięte, szczególnie mojego, jakoś nie robią na mnie większego wrażenia. ;>

Rozumiem, czyli najwyraźniej podobnie.

Konto usunięte
Konto usunięte: Coś o tym słyszałam, ale chyba nie miałam zbyt wiele do czynienia.

Tych filmów i seriali było od cholery, napisałam to do tematu "co ostatnio oglądałaś" , tylko zapomniałam zaznaczyć po swojemu na czerwono ;)