Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
Co ostatnio obejrzałeś? strona 106 z 377
A, zapomniałem napisać, że ryje banie i ogólnie dobry film.

A teraz obejrzałem Rango i kurde, średnio dla dzieci, przynajmniej pierwsza część, bo potem robi się z deka disnejowsko, dobro zwycięża itd. Dobra animacja, fajne postacie, historia też całkiem w pytkę nie licząc końcówki, dobra muzyka (Hans Zimmer) no i zajebisty polski dubbing. Dodatkowo wyjątkowo dobrze wpasował się w moje poczucie humoru.

Debiut reżyserski starszego Affleck'a.
Najpierw obejrzałem jego drugie w kolejności dzieło "The Town", którego również był reżyserem i myślałem, że ten film też będzie przynajmniej tak w połowie dobry. Niestety nuda, choć wiele osób chwali ten film.
No i oczywiście po raz któryś:
Jedyny tak prawdziwy film o pracy w policji. Nie przedstawia tylko policjantów jako maszyny do strzeżenia litery prawa, ale pokazuje ich słabości do wódki, narkotyków i przejścia na drugą stronę barykady.
Harold i Kumar. Christmas. - fajniej byłoby obejrzeć przed świętami, ale i tak zajebista ta 3 część ;D
w niektórych momentach się uśmiałem ;D
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Przerwana lekcja muzyki - 7 na 10, chociaz nie porywal.
Sekretne okno - 8 na 10, zakonczenie mnie zaskoczylo, podobal mi sie.
Po raz trzeci:
Mimo, że nie przyjął się wśród krytyków i fanów gry, a Mark Wahlberg za tą rolę był nominowany do złotej maliny - mi się podobał. Rzeczywiście nie ma za dużo wspólnego z grą, ale film ma naprawdę dobry klimat.
I motyw z demonami Walkirii ciekawy. Muzyka też jest niezła. Polecam na luźny wieczór przy piwku kiedy za oknem chlapa.
No to ja ostatnio oglądałam:
Drive - fajny :) nie wiem nawet co więcej o nim napisać.
Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Złodziej Pioruna - jeśli ktoś lubi filmy tego typu to polecam :)
Evan Wszechmogący - podobała mi się ta komedia :D
Podziemny krąg - pokręcony [pozytywnie], bo dopiero pod koniec się wyjaśnia co tak w ogóle się dzieje. 8/10