Basia
Basia
  6 dubna 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

Reputacja: 2 | BluzgometrTM: 212
Kename
  20 ledna 2012

Dieslowi to chyba lepiej z łysą głową .. :)

Co do filmów:

Battle Royale (cudo)
Pandorum (ambitny s-f, spore wrażenie na mnie zrobił a końcówka mnie dosłownie zmiażdżyła, polecam)

JFC
JFC
  20 ledna 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Pandorum (ambitny s-f, spore wrażenie na mnie zrobił a końcówka mnie dosłownie zmiażdżyła, polecam)

Mam na BR, zajebiste.
RandallFlagg
RandallFlagg
  20 ledna 2012
Skóra, w której żyję Dobrze zagrany, ciekawa historia, dobra muzyka..
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  20 ledna 2012
Johnny English Reaktywacja - albo się lubi Atkinsona albo nie - mi się podobał
...Ignorance is bliss...
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  20 ledna 2012

Ostatnio w TV

spoko filmik, mnostwo w nim jeszcze trendow uzywanych w produkcjach lat 90-tych. Teraz to pewnie glowna aktorka by umarla...
I cos disneyowskiego dla uspokojenia umyslu:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Zadziora
Zadziora
  20 ledna 2012

Byłam wczoraj w kinie na

Powiem szczerze, że nie byłam do niego przekonana, ale akurat nic innego prócz tego i Listów do M. nie grali. Film ukazuje życie Żydów w kanałach Lwowa. Jest niekiedy drastyczny, dużo w nim scen erotycznych- nie wiem w jakim celu. Nigdy nie słyszałam o tej historii i w sumie ciesze się, że go obejrzałam. Jeżeli ktoś nie lubi tego typu dramatów, to nie idźcie. Zawsze lubiłam oglądać filmy, które działy się w czasach wojny i takim ludziom mogę go polecić ;)

BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  20 ledna 2012
Zadziora
Zadziora: Powiem szczerze, że nie byłam do niego przekonana, ale akurat nic innego prócz tego i Listów do M. nie grali. Film ukazuje życie Żydów w kanałach Lwowa. Jest niekiedy drastyczny, dużo w nim scen erotycznych- nie wiem w jakim celu. Nigdy nie słyszałam o tej historii i w sumie ciesze się, że go obejrzałam. Jeżeli ktoś nie lubi tego typu dramatów, to nie idźcie. Zawsze lubiłam oglądać filmy, które działy się w czasach wojny i takim ludziom mogę go polecić ;)

Ja sie własnie zastanawiam nad wybraniem na to...
Może się skuszę...

Czas wojny - warto zoabczyc :)
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
ichabod
ichabod
  20 ledna 2012

Konto usunięte
Konto usunięte: "Anonimus" podejmuje temat od lat zaprzątający umysły zarówno naukowców jak i najznamienitszych twórców m.in. Marka Twaina, Charlesa Dickensa czy Zygmunta Freuda. Kto tak naprawdę stworzył dzieła przypisywane Williamowi Szekspirowi? Napisano na ten temat mnóstwo książek, a naukowcy poświęcili lata broniąc lub sprzeciwiając się teoriom dotyczącym autorstwa najsłynniejszych dzieł angielskiej literatury. Film "Anonimus" przedstawia jedną z możliwych odpowiedzi, skupiając się na czasach, kiedy to skandaliczne intrygi polityczne, zakazane romanse na królewskim dworze oraz knowania chciwej szlachty żądnej władzy były tematem dramatów prezentowanych w jednym z najbardziej nieoczekiwanych miejsc: na londyńskich deskach teatralnych.

Genialny.
PanHeisenberg
PanHeisenberg
  20 ledna 2012

Po raz czwarty obejrzany. Dobry. Dużo akcji, brutalności, dość zaskakująca fabuła. To co w hitmanie być powinno.
Zadziora
Zadziora
  20 ledna 2012
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: Ja sie własnie zastanawiam nad wybraniem na to... Może się skuszę..

Można śmiało iść, jeżeli interesują Cię te tematy:)
BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  20 ledna 2012

Miss Bala - warty zoabczenia :)

Zadziora
Zadziora: jeżeli interesują Cię te tematy:)

Lubie tego typu filmy :)
Glownie pod tym katem sie zastanawiam..
Sam film tez dosc naglosniony, wiec tym abrdziej biore pod uwage ;D
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
JFC
JFC
  20 ledna 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Po raz czwarty obejrzany.

Ja oglądałem 3 razy. Kocham Hitmana. :zakochany:
PanHeisenberg
PanHeisenberg
  20 ledna 2012
JFC
JFC: Ja oglądałem 3 razy. Kocham Hitmana.

Wielu fanatyków twierdzi, że spieprzyli film. Ja myślę, że to jedna z lepszych ekranizacji na podstawie gry.
JFC
JFC
  20 ledna 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja myślę, że to jedna z lepszych ekranizacji na podstawie gry.

Mam takie samo zdanie na ten temat. :tak:
PanHeisenberg
PanHeisenberg
  20 ledna 2012
JFC
JFC: Mam takie samo zdanie na ten temat.

No i jeszcze Residenta jedynkę bym do tego podłączył.