Basia
Basia
  6 dubna 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

Gothiclady
Gothiclady
  30 ledna 2012
TruSkaffkax333
TruSkaffkax333: Martyrs . To miał być horror . Ale po obejrzeniu mogę stwierdzić że to jakiś film sadystyczny . ;/ Z deka obrzydliwy ... Ale ogólnie fajny ;d

sadystyczny? eee, to wszystko do czegoś prowadziło. jeden z moich ulubionych filmów :)

Patrishia
Patrishia: Hodejegerne/Headhunters. Dokończyłam na yt z telefonu z napisami po angielsku, z pewnością nie ma to związku z tym, że się ucze Fajny, bardzo mi się podobał. Nie wiem jak go opisać, żeby nie sypnąć spoilerem, odsyłam więc na własną odpowiedzialność na filmweb. :-P

idę badać :D

do obejrzenia koniecznie :D
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  30 ledna 2012

podobal mi sie
and:

sredniawe

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Patrishia
Patrishia
  30 ledna 2012
Gothiclady
Gothiclady: idę badać :D do obejrzenia koniecznie :D

Czyżbyś się doczytała porównania do Millenium? :D Choć jak dla mnie to nie widzę podobieństwa, poza tym, że są skandynawskie, ale fajny, fajny, więc obadaj. ^^
No i gra tam książe z bajki ze Shreka, tak trochę mniej książęcy niż w GoT, co było ciekawe. :-P
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  30 ledna 2012
Conan Barbarzyńca 3D - take se
Jestem Numerem Cztery - lubie ten film
...Ignorance is bliss...
PanHeisenberg
PanHeisenberg
  30 ledna 2012
massacre
massacre: sredniawe

Lepsze od Top Guns'a? :mrgreen:
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  30 ledna 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Lepsze od Top Guns'a?

Jak dla mnie slabsze. Nie obejrzalam do konca w sumie :and:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Gothiclady
Gothiclady
  31 ledna 2012
Patrishia
Patrishia: Czyżbyś się doczytała porównania do Millenium? :D

nie. ponoć lepszy od Varg Venum a ten bardzo mi się podobał :)
Gothiclady
PanHeisenberg
PanHeisenberg
  31 ledna 2012

Obejrzałem "Dziewczynę z tatuażem" i muszę stwierdzić, że nędza.
Owszem fabuła trzyma się kupy, nie jest prosta, ale film zwyczajnie nudzi. Brak mu jakiegoś polotu, nie potrafi złapać za jaja. Poza tym jakoś 30 minut przed końcem dowiadujemy się kto jest sprawcą tego wszystkiego, więc po tych 30 minutach spodziewam się, że jeszcze mnie czymś ten film zaskoczy, jakimś mocnym zakończeniem. Jednak nie. Ogólnie okroiłbym ten film o jakieś 20-30 minut niepotrzebnych scen. W sumie to już niemal na początku filmu domyślałem się kto jest mordercą i miałem rację. Zawiodłem się i spodziewałem się czegoś mocniejszego i ciekawszego. Nie polecam.
4/10.

PanHeisenberg
PanHeisenberg
  31 ledna 2012
http://www.youtube.com/watch?v=ATaVPkgGW3M
Teraz czaję się na ten film. Mam nadzieję, że będzie przynajmniej niezły i z lekką dawką humoru. Poza tym lubię Wahlberga.
JFC
JFC
  31 ledna 2012
In Time - Pomysł niezły chociaż dziurawy, nawet bardzo, ale kij z tym. Fajne fury, fajna dupa (chociaż z deka chuda, ale i tak bym kochał za tą buźkę :3), chłodny strażnik czasu... nie było złe. :ziober2:
Patrishia
Patrishia
  1 února 2012

Ten in time miał świetny pomysł, ale gra aktorska to było okropieństwo. Wyłączyłam po 'niezwykle wzruszającej' scenie z jego matką, ale potem stwierdziłam, że dokończę :P Też w atutach filmu wspomniałam o dziewczynie. :ninja:

Carnage. Film Polańskiego, na który poszłam wyłącznie ze względu na Christopha Waltza. Sam w sobie film mnie miejscami nudził i nie zachwycił, widocznie taka groteska do mnie nie przemawia, ale Waltz był oczywiście świetny i dlatego nie żałuję. :D
Podobno to doskonała komedia, ale oparta na absurdzie kłótni więc jak ktoś lubi te klimaty to polecam. :P Gra jeszcze Kate Winslet, Judi Foster i jakiś gość, który potem się rozkręca. :ziober2:

LadyDomi
LadyDomi
  1 února 2012
Studentki - film o studentce, która nie mając pieniędzy na życie zaczyna umawiać się ze starszymi mężczyznami. Średni.
Arena - na tytułowej arenie ludzie walczą na śmierć i życie a ludzie oglądają te walki w Internecie. No i trafia tam główny bohater niby przez przypadek, a później okazuje się, że jednak nie do końca :D
Kot w butach - i Humpty Dumpty :crylol: jak ktoś lubi bajki to polecam :D
Super 8 - niby coś się dzieje, ale z początku nie wiadomo o co chodzi. W małym miasteczku pojawia się wojsko, dzieją się różne dziwne rzeczy i nie wiadomo co się dzieje.
Cyrk motyli - dla mnie to jest mistrzostwo. Trwa 20 minut, wersję z napisami można spokojnie znaleźć na YT.
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  1 února 2012

zastanawiam się na co wybrać się do kina:
Na krawędzi czy Dziewczyna z tatuażem
Chyba wybiorę ten 2 film, ale jeśli ktoś był niech się wypowie.

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

Alucard
Alucard
  1 února 2012

The Network z 1976 genialny film.
Konto usunięte
Konto usunięte: Podstarzały prezenter TV oznajmia, że popełni samobójstwo w programie prezentowanym „na żywo”. Jego popularność gwałtownie rośnie, a szefowie stacji dają mu własny program. Howard zyskuje uznanie, ale jego popularność nie może trwać wiecznie