Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
Co ostatnio obejrzałeś? strona 110 z 377
sadystyczny? eee, to wszystko do czegoś prowadziło. jeden z moich ulubionych filmów :)
idę badać :D
do obejrzenia koniecznie :D

podobal mi sie
and:

sredniawe
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Czyżbyś się doczytała porównania do Millenium? :D Choć jak dla mnie to nie widzę podobieństwa, poza tym, że są skandynawskie, ale fajny, fajny, więc obadaj. ^^
No i gra tam książe z bajki ze Shreka, tak trochę mniej książęcy niż w GoT, co było ciekawe. :-P
Obejrzałem "Dziewczynę z tatuażem" i muszę stwierdzić, że nędza.
Owszem fabuła trzyma się kupy, nie jest prosta, ale film zwyczajnie nudzi. Brak mu jakiegoś polotu, nie potrafi złapać za jaja. Poza tym jakoś 30 minut przed końcem dowiadujemy się kto jest sprawcą tego wszystkiego, więc po tych 30 minutach spodziewam się, że jeszcze mnie czymś ten film zaskoczy, jakimś mocnym zakończeniem. Jednak nie. Ogólnie okroiłbym ten film o jakieś 20-30 minut niepotrzebnych scen. W sumie to już niemal na początku filmu domyślałem się kto jest mordercą i miałem rację. Zawiodłem się i spodziewałem się czegoś mocniejszego i ciekawszego. Nie polecam.
4/10.
Teraz czaję się na ten film. Mam nadzieję, że będzie przynajmniej niezły i z lekką dawką humoru. Poza tym lubię Wahlberga.

Ten in time miał świetny pomysł, ale gra aktorska to było okropieństwo. Wyłączyłam po 'niezwykle wzruszającej' scenie z jego matką, ale potem stwierdziłam, że dokończę :P Też w atutach filmu wspomniałam o dziewczynie.
Carnage. Film Polańskiego, na który poszłam wyłącznie ze względu na Christopha Waltza. Sam w sobie film mnie miejscami nudził i nie zachwycił, widocznie taka groteska do mnie nie przemawia, ale Waltz był oczywiście świetny i dlatego nie żałuję. :D
Podobno to doskonała komedia, ale oparta na absurdzie kłótni więc jak ktoś lubi te klimaty to polecam. :P Gra jeszcze Kate Winslet, Judi Foster i jakiś gość, który potem się rozkręca.
Arena - na tytułowej arenie ludzie walczą na śmierć i życie a ludzie oglądają te walki w Internecie. No i trafia tam główny bohater niby przez przypadek, a później okazuje się, że jednak nie do końca :D
Kot w butach - i Humpty Dumpty

Super 8 - niby coś się dzieje, ale z początku nie wiadomo o co chodzi. W małym miasteczku pojawia się wojsko, dzieją się różne dziwne rzeczy i nie wiadomo co się dzieje.
Cyrk motyli - dla mnie to jest mistrzostwo. Trwa 20 minut, wersję z napisami można spokojnie znaleźć na YT.
zastanawiam się na co wybrać się do kina:
Na krawędzi czy Dziewczyna z tatuażem
Chyba wybiorę ten 2 film, ale jeśli ktoś był niech się wypowie.
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek