Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
lista tematów
Co ostatnio obejrzałeś? strona 256 z 377
Chloe - do pewnego momentu mi się podobał, potem zaczął mnie irytować, więc średni.
Tylko Jeden - ciekawy dość, ale nie porywa.
Abraham Lincoln: Łowca wampirów - oglądałam go przez 3 dni, bo stale na nim zasypiałam, nudnawy.
12 Małp - po raz kolejny, lubię.
Tylko Jeden - ciekawy dość, ale nie porywa.
Abraham Lincoln: Łowca wampirów - oglądałam go przez 3 dni, bo stale na nim zasypiałam, nudnawy.
12 Małp - po raz kolejny, lubię.

Made in Poland - Dwa dni z życia chorego z nienawiści chłopaka o imieniu Boguś, który porzuca ministranturę i z napisem "fuck off” wytatuowanym na czole rusza przez osiedle, nawołując do buntu. Nikt jednak nie jest zainteresowany rewolucją, a demolowanie budek telefonicznych i samochodów nie przynosi ulgi, tylko kłopoty. Na swojej drodze konfrontuje się ze swoimi dawnymi mistrzami: księdzem, którego do pracy na blokowisku zesłał podczas widzenia sam Jezus Chrystus, kolegą buntownikiem Zenkiem , – dawnym nauczycielem polskiego, alkoholikiem, komunistą, miłośnikiem poezji Władysława Broniewskiego i kochającą go matką, ekshipiską, która żyje miłością do Krzysztofa Krawczyka
takie kurde momentami bez ładu i składu - ale dobrze przegadany
świetna rola Janusza Chabiora jako Nauczyciela pijaka
takie kurde momentami bez ładu i składu - ale dobrze przegadany
świetna rola Janusza Chabiora jako Nauczyciela pijaka
...Ignorance is bliss...
RexMundi: Dwa dni z życia chorego z nienawiści chłopaka o imieniu Boguś, który porzuca ministranturę i z napisem "fuck off” wytatuowanym na czole rusza przez osiedle, nawołując do buntu. Nikt jednak nie jest zainteresowany rewolucją, a demolowanie budek telefonicznych i samochodów nie przynosi ulgi, tylko kłopoty.
Co ten Boguś wyprawia.

Helikopter w ogniu na polszmacie. Po raz bodajże trzeci...świetnie zrealizowany film. Realistyczny, dopracowany. Choćby takie szczegóły jak zmiany magazynków, a nie strzelanie na jednym przez 5 minut. Ma klimat, ma moc. 10/10.
Pani Bovary. Zaczynam się martwić o siebie, utożsamiając się z tymi nieszczęśliwymi kobietami z filmów kostiumowych, gdy samej mi dobrze aktualnie niby. Taki ciekawe, choć dziwne zakończenie.
Adam.Historia o gościu z syndromem aspergera i jego relacji z dziewczyną, która wprowadza się obok. Ciekawie się oglądało.
Adam.Historia o gościu z syndromem aspergera i jego relacji z dziewczyną, która wprowadza się obok. Ciekawie się oglądało.

Astronauta leci na stację kosmiczną - rutynowa misja - aż do czasu jak traci łączność i zostaje pozostawiony sam sobie , dalej to już jakieś schizy , retrospekcje itd az do finału ... i... hmmm musiałbym jeszcze raz obejrzeć bo nie wszystko kumam
...Ignorance is bliss...
Cockneys vs Zombies - brytyjska parodia filmów o zombie, trochę w stylu Shaun of The Dead 6/10
The Revenant - i kolejny film o zombie, mniej komediowy tym razem, jednak naprawdę dobry 7/10
The Revenant - i kolejny film o zombie, mniej komediowy tym razem, jednak naprawdę dobry 7/10