Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
lista tematów
Co ostatnio obejrzałeś? strona 258 z 377
Kiedy Świnie Mają Skrzydła - taki sobie
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
Konto usunięte: Ksiądz ,
Królewna Śnieżka i Łowca,
Hobbit: Niezwykła podróż,
Sherlock Holmes: Gra cieni.

Prestige - po raz enty, film po prostu genialny, wysoko na liście moich ulubionych 10/10
Prestige - po raz enty, film po prostu genialny, wysoko na liście moich ulubionych 10/10
Here Comes the Boom - nawet, nawet...
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
Hobbit - powiedziałbym że mi się nie podobał ( ale jakoś nie mogę, chyba z racji że po prostu lubię twórczość Tolkiena )
oczywiście nie jest to LotR no ale i ksiązki były pisane pod różnych czytelników , to co mnie najbardziej razi w tym filmie to jednak efekty specjalne - momentami sceny są tak nierealne że czuje się jakbym oglądał kreskówkę ( podobnie było z 4 częścią Indiany Jonesa )
film jako całość daje radę i oczywiście czekam na kolejne części
oczywiście nie jest to LotR no ale i ksiązki były pisane pod różnych czytelników , to co mnie najbardziej razi w tym filmie to jednak efekty specjalne - momentami sceny są tak nierealne że czuje się jakbym oglądał kreskówkę ( podobnie było z 4 częścią Indiany Jonesa )
film jako całość daje radę i oczywiście czekam na kolejne części
...Ignorance is bliss...
Zaczęłam oglądać Camelot-a, ale ma tylko jeden sezon, także - szukam serialu, póki nie wróci GoT, AHS i Sherlock, ktoś coś poleciłby ciekawego? ^^
Najlepiej brytyjskiego! :)

Niepokonani
dokument sportowy który otrzymał rok temu Oscara
opowiada on o jednym sezonie licealnej drużyny footballu amerykańskiego , która składa się z młodzieży z ubogich rejonów Memphis , finansują ja i trenuję lokalny "bogacz" , który po przez stworzenia fundacji tworzy owy zespół
dokument nie tylko o sporcie , ale głównie o aspekcie społecznym , biedzie, konfliktach , rozbitych rodzinach i braku perspektyw na przyszłość - trochę przypomina film Blind Side ( który tez oparty jest na podobnej historii z życia )
był moment że poleciały łzy

...Ignorance is bliss...
Atlas Chmur --------Tematyka filmu bardzo mi odpowiada,uwielbiam takie filmy10/10...........W filmie śledzimy losy postaci z różnych epok i zakątków świata, których najbardziej błahe decyzje i czyny mają daleko idący wpływ na teraźniejszość i przyszłość.........
Wojownicy tęczy: Seediq Bale- 8/10
Odwróceni zakochani 9/10 również wart polecenia
Sinister - mało mi trzeba by mnie przestraszyć , film daje radę, fajnie zrobiony , dobra narracja 7/10
Dredd 3d - fajnie sceny "zgonów", dla zabawy można obejrzeć 6/10
Madagaskar 3 - ja pedole jaka porażka , od poczatku do końća tak mnie irytowała ta bajka że szkoda gadać - znacznie obniżono poziom tej serii która teraz jest już tylko dla najmłodszych max 3/10
Dredd 3d - fajnie sceny "zgonów", dla zabawy można obejrzeć 6/10
Madagaskar 3 - ja pedole jaka porażka , od poczatku do końća tak mnie irytowała ta bajka że szkoda gadać - znacznie obniżono poziom tej serii która teraz jest już tylko dla najmłodszych max 3/10
...Ignorance is bliss...