Basia
Basia
  6 dubna 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

agoosiaaa
agoosiaaa
  3 prosince 2012

Resident Evil 5 - mi sie tam podobal, lubie ogladac Mille kopiaca dupe zombie, zwlaszcza temu masakrycznemu wielkiemu co wyglada jak ten potwor z Silent Hill.

It's my boy - nie wiem czy to wina butelki wina czy co, ale smialam sie przez caly film, wedlug mnie jest zarypisty, 9/10, warto poogladac. Ze sceny w kozie smialam sie przez 5 minut, lol. polecam. Note obnizylam bo mnie wkurza ten zrypany akcent Sandlera.

no i jeszcze raz Devil's Advocate, jest zarypisty.

LadyDomi
LadyDomi
  3 prosince 2012
Tangled Ever After - krótkometrażówka, w której przedstawiony jest ślub bohaterów z filmu "Zaplątani".

Silent Hill - podobał mi się, Muszę kiedyś się za tą najnowszą część zabrać. Adoptowana dziewczynka w snach ciągle mówi o Silent Hill. Matka postanawia ją tam zabrać. Jest to opustoszone miasteczko, w którym dzieją się dziwne rzeczy.

Smętarz dla zwierzaków - horror, że na pewnej ziemi jak zakopie się ciało to później ono 'ożywa' ale już nie jest tą samą osobą. Dobry, ale chyba nie pokuszę się na drugą część.

27 sukienek - panna jest wieczną druhną, która nie wierzy w instytucje małżeństwa. Ale spotyka na swojej drodze gościa, który może zmieni jej pogląd.

Jeden dzień - na filmwebie czytałam, że taaaki wyciskacz łez. Mnie tam jakoś nie ruszyło. Film opowiada o parze znajomych, którzy postanawiają widywać się przez jeden dzień każdego roku.

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2 - dobry. Typowy zmierzch poza sceną walki. Miałam lekkiego zonka jak się później wszystko okazało :D
BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  3 prosince 2012

Bracia Solomon zabawny

Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
Felka
Felka
  4 prosince 2012

sierota
Pluje na Twoj grob

agoosiaaa
agoosiaaa
  4 prosince 2012

Silent Night, niestraszny horror, z braku laku ujdzie, jakiś tragiczny nie był.

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  4 prosince 2012
ParaNorman - bajka o dzieciaku co widzi zmarłych - taka średnia
SkyFall - Bond - słabszy od CR, na poziomie QoS - ogólnie Bond znowu idzie w stronę starych Bondów gdzie spada , rozbija się itd itd,- po czym poprawia garnitur i idzie dalej plus motyw trochę zerżnięty z Mrocznego Rycerza , zakończenie fajnie wprowadza do klasycznego Bonda
...Ignorance is bliss...
PanHeisenberg
PanHeisenberg
  5 prosince 2012

Królowie ulicy - ogólnie film niezły, ostatnie 15 minut mocne.

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  5 prosince 2012
Deadfall - rodzeństwo po napadzie , próbuje uciec do kanady , ale mają kraksę gdzieś na jakiś zadupiach , mało tego śniegu po kolana ( co dodaje filmowi klimatu ) plus zabijają gliniarza - zaczyna się więc na nich obława , rozdzielają się - brat ( eryk Banan) bez skrupułów zabija wszystkich spotkanych po drodze , siostra ( Olivia "13" Wild ) łapie stopa - i zabiera się z naszym "pozytywnym" bohaterem - który po wyjściu z więzienia wraca do domu

takie se do obejrzenia , nie jest to wielkie kino ale tez nie żaden gniot + sceny łóżkowe z Olivią d83ddc4d
...Ignorance is bliss...
CorDeLaBryere
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
CorDeLaBryere
  6 prosince 2012

That's My Boy calkiem fajna komedia :)

NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  6 prosince 2012
Spaleni słońcem 2 - niektóre sceny dobre, ale 2 razy wciągał mnie fotel do snu. Okazuje się, że to była pierwsza część i trzeba obejrzeć dalej żeby dowiedzieć się, że i tak młoda odnajdzie ojca.
4/10

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

Wiertlo92
Reputacja: 10 | BluzgometrTM: 0
Wiertlo92
  6 prosince 2012
Nietykalni- akurat wczoraj miałem chrapkę na film a nie na seriale jak ostatnio :D
Nie powiem, film który ostatnio narobił szumu i był wychwalany przez większość- na mnie również zrobil dobre wrażenie. Mimo, że nie jestem miłośnikiem francuskiego kina to oglądało się z ciekawością i poruszeniem. Piękny film o przyjaźni mimo róznicy klasy społeczeństwa, do tego kalectwo miliardera. Spora dawka humoru momentami. I muzyka d83ddc4d
Film skłania do refleksji. Warty obejrzenia przez każdego.

"I dream I'm floating on the surface of my own life, watching it unfold."

MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  6 prosince 2012
Misfits s04e06 - tak jak dotychczasowe odcinki są średnie, tak ten mnie strasznie rozbawił. Morderczy Królik :zakochany:.

Primeval: New World - serial o grupie naukowców, ktorzy badają dziwne anomalia czasowe, przez które pojawiają się prehistoryczne stwory w dniu obecnym. Nudne, zasnęłam gdzieś w połowie pierwszego odcinka i nie sądzę bym kontynuowała dalej oglądanie.
:ziober2:
Wiertlo92
Reputacja: 10 | BluzgometrTM: 0
Wiertlo92
  6 prosince 2012
Wake Wood- obejrzałem ze względu sympatii do Aidana Gillen.

Czytając opis spodziewałem się czegoś lepszego lecz zawiodłem się. Jedynie raz poczułem jakieś napięcie w filmie reszta NUDA. Ani klimatu, ani napięcia lecz do przełknięcia z powodu gry Aidana! Robótka jego przy porodzie cielątka :zakochany:

"I dream I'm floating on the surface of my own life, watching it unfold."

BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  6 prosince 2012

Dwoje do poprawki - liczylam, ze bedzie bardziej zabawny... raczej przecietny...

Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  7 prosince 2012
Państwo młodzi: Chuck i Larry (2007) - film daje radę, dobre teksty i beka z przyszywanych strażaków - gejów :D
7/10

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka: