Basia
Basia
  6 dubna 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

Earth
Earth
  1 prosince 2012
JuIia
JuIia: I czemu gniot - jeżeli to ten film

Bo on ma bardzo.. alternatywny gust. Bardzo. Bardzo.
Strobista
Strobista
  1 prosince 2012

cytowanie mi nie działa

w pliku mam napisane 'jabłka' - czemu gniot? no raczej dlatego ze jesli to ma byc komedia a mnie nic tam nie rozsmieszylo to nie nazwę tego udana produkcją?

kolejny stary gniot to czarna komedia tytułem 'Sobota Czternastego'. 0/10
powód takiej oceny- jak wyzej.

Jeśli Ciebie Earth coś tam smieszyło to gratuluję poczucia humoru.

Strobista
Strobista
  2 prosince 2012

11:14 - czarna komedia o losach mieszkancow malego miasteczka gdzie o godzinie 11;14 ma miejsce fala nieszczęść. Przyjemnie się oglada ale dupy nie urywa.
5/10

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  2 prosince 2012
Prometeusz - film da się obejrzeć ale nie jest to wielkie kino , raczej na tym samym poziomie co masa innych filmów w podobnych klimatach ( Misja na Marsa, Czerwona Planeta itd.) jedyny plus za nawiązanie do Obcego

Gangster - dobra kino , ciekawa historia - która oczywiście wydarzyła się na prawdę
plus klimaty czasów prohibicji
...Ignorance is bliss...
JuIia
JuIia
  2 prosince 2012
Earth
Earth: Bo on ma bardzo.. alternatywny gust. Bardzo. Bardzo.

Zauwazyłam.
Konto usunięte
Konto usunięte: w pliku mam napisane 'jabłka' - czemu gniot? no raczej dlatego ze jesli to ma byc komedia a mnie nic tam nie rozsmieszylo to nie nazwę tego udana produkcją?

To nie jest typowa komedia tylko CZARNA komedia, troszeczke różni się od zwykłej. :nielapie:
Czarna komedia – odmiana komedii, w której przedmiotem żartu są sprawy zwykle traktowane poważnie, np. śmierć, choroba, cierpienie, ułomność, wojna czy zbrodnia. Czarna komedia operuje elementami groteski oraz ironią słowną i sytuacyjną, często odwołując się do poetyki absurdu i surrealizmu.

Komedie cechuje pogodny nastrój, komizm, najczęściej żywa akcja i szczęśliwe dla bohaterów zakończenie. Komedia rozwijała się już w starożytnej Grecji i Rzymie. Przedstawia komicznie sytuacje i wady bohaterów.

Pozdrawiam i nawołuję do uważnego czytania gatunków :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: kolejny stary gniot to czarna komedia tytułem 'Sobota Czternastego'. 0/10 powód takiej oceny- jak wyzej.

O-M-G. Ty tak serio :szok2: Dla Ciebie zarówno komedia jak i cz. komedia to to samo. Nic dziwnego że oceniasz jak oceniasz, no ale.. każdy ma swój gust iks de.
styka51
styka51
  2 prosince 2012

Remember Me - Niby nudny, taki nijaki, ale przy zakończeniu się poryczałam.I teraz rozkminy prowadzę sama ze sobą.

Earth
Earth
  2 prosince 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Jeśli Ciebie Earth coś tam smieszyło to gratuluję poczucia humoru.

Nie znam tego filmu, piszę na podstawie tego jak oceniałeś inne filmy jakie widziałam (Już pomijając tego nieszczęsnego Death Note'a, którego nazwałeś gniotem, bo miał napisane, że to horror). :)
MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  2 prosince 2012
Dziewczyna z tatuażem - jakoś nie mogłam się za niego zabrać, a jak wczoraj włączyłam o 2.00 w nocy, tak oglądałam do 4.30 :D. Podobał mi się.
:ziober2:
JFC
JFC
  2 prosince 2012
Earth
Earth: Nie znam tego filmu

Poznaj. Tobie się spodoba. :P

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 2(2012) - Ciężko mi to przyznać, ale to nie było takie strasznie złe. Spoko umiejętności wampajerów i walka na końcu. :rotfl:

Cherry Tree Lane(2010) - Taki film trochę w stylu Funny Games, ale mniej psychologiczny i Hanekowy. Przez co słabszy moim zdaniem ale jak kto chce. Nie nastawiać się na horror, to jest bardziej dramat/thriler.
styka51
styka51
  2 prosince 2012
Earth
Earth: E, nie będą razem, to nie oglądam. .

Oglądaj:D 3 częśc mają kręcić, to trza na bieżąco być ;)
dont0say0anything
dont0say0anything
  2 prosince 2012
styka51
styka51: Oglądaj:D 3 częśc mają kręcić, to trza na bieżąco być ;)

O jak słodko, może wreszcie będą tugeder

Zaczęłam 2 sezon American horror story i się strasznie boję :C
Strobista
Strobista
  2 prosince 2012

@Julia:
Nie musisz mi uswiadamiac roznic miedzy czarną komedią a komedią.... myslisz że czemu akurat padło na te tytuły filmów? Bo m.in. one były jako pierwsze na liscie najwyzej ocenianych wlasnie czarnych komedii:and:
Rzecz w tym że nie wyczulem w w/w filmach zartu jaki chciał widzowi przekazac reżyser i na sile doszukiwalem sie w/w scen...

@Earth:
Co do Death Note - powtarzam zasysając go z torrenty.org w opisie widniało, że ma byc to horror - fabula była ciekawa wykonanie- zerowe, plus pełno pozytywnych komentarzy. Pomyśl, czy gdyby było napisane ze film zrbiony na podstawie (czy tam w oparciu) o mange to bym tracił na niego czas? Zasysałem go z nastawieniem na horror oraz myslą że bedzie to dobre kino na wieczór a okazała się jakas żółta utopia.

Kiniowska
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 485
Kiniowska
  3 prosince 2012

"Kochanie, poznaj moich kumpli" - zmiażdżyło. :rotfl: 10/10
"Jak urodzić i nie zwariować" - średniawe, myślałam że będzie lepsze. 7,5/10

styka51
styka51
  3 prosince 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: O jak słodko, może wreszcie będą tugeder

Pewnie nie będą, ale co tam;p
IVillemoI
IVillemoI
  3 prosince 2012

Revolver

Akcja dzieje się w Las Vegas - przybytku ciemnych interesów. Głównym bohaterem jest Jake Green (w tej roli ulubiony poniekąd aktor Ritchie'ego - Jason Statham) - szuler i kanciarz - który pragnie zemścić się na właścicielu wielkiego kasyna, mafiosie Dorothy Macha, za 7 lat spędzonych w więzieniu. Zemsta będzie słodka i wysublimowana, jako że Jake znacznie rozwinął swe "kanciarskie" zdolności dzięki siedmioletniej interakcji z kolegami z sąsiednich izolatek. Genialni współwięźniowie, wprowadzając determinizm i psychologię do matematyki, wykryli wzór na "wszechkant", który Green poznał na razie jedynie powierzchownie... Wkrótce po wyjściu z więzienia i oskubaniu Machy z niemałych pieniędzy w życiu Jake'a pojawiają się dwaj tajemniczy lichwiarze. Green staje się częścią dziwnej gry, której celu ani zasad nie jest w stanie pojąć. W jednej chwili zapada na rzadką chorobę krwi, w następnej budzi się ozdrowiały; co rusz dziwne przypadki ratują go od śmierci. Z biegiem czasu Jake pojmuje zasady gry i sam zaczyna ją prowadzić w zmaganiach ze swoim przeciwnikiem... A zasady te nie są zbieżne z regułami przyjętymi przez Machę. Jake nie liczy się nawet z enigmatycznym Mr Goldem - szefem szefów mafii, którego nikt nigdy nie widział, a samo wypowiedzenie nazwiska którego budzi strach bandytów. Oto zaczyna się nierówna rozgrywka, jakiej jeszcze nie widzieliśmy na ekranach.

Podobał mi się, wczoraj oglądałam w nocy z mężem :mrgreen: