Basia
Basia
  6 dubna 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

agoosiaaa
agoosiaaa
  11 října 2012
NuTiiiiii
NuTiiiiii: Seksualni, niebezpieczni (The Inbetweeners) 2011 - dobra komedia z 4 kolesiami, którzy po liceum udają się na Kretę w celu melanżowania, flirtowania i podrywania lachonów. Przy tym niezła muza przeplatana humorem i ciętym językiem

jak Ci sie podobalo to zassij The Inbetweeners serie - sa chyba 2 czy trzy, zakochasz sie :mrgreen:
tylko wersje brytyjska, bo teraz wychodzi tez scierwo amerykanskie, brrr.
Strobista
Strobista
  11 října 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Jak płatne jak darmowe :C Masz tam niby dwa filmy i trzeba nacisnąć ten drugi. Później "Close ad and watch as free user" a później "Start Video Now" i tyle :D Bez limitów. Tyle że ten film jest po angielsku, bez polskich napisów ani lektora...

a no racja:ziober2: nie ogarnełem strony:]
Strobista
Strobista
  11 října 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: LadyDomi

obczailem ten film po kawalkach i zasadniczo nie rózni sie niczym od jedynki - no ale w zasadzie piszą ze to sequel...
poczekam az bedzie na torrenty.org i go zassam na dysk:)
LadyDomi
LadyDomi
  11 října 2012

No bo w tym filmie niby ekipa chce sprawdzić, czy historia z 1 części była prawdziwa. Film przypomina 1 bardzo, ale są silniejsze te ataki tych duchów. Dwie rzeczy mi się nie podobały, mianowicie: SPOJLER [color=white]gościu z jedynki zrobiony na jaskiniowca i oko, które ich wsysało.

Strobista
Strobista
  11 října 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: No bo w tym filmie niby ekipa chce sprawdzić, czy historia z 1 części była prawdziwa.

aha...
mimo ze pewnie bedzie podobnie to i tak go obczaje bo lubie pustostany i psychiatryki:]
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  12 října 2012

The Big Year

ogólnie to komedia , aktorzy dość znani i dobrzy, a historia... przedstawia trójkę bohaterów którzy walczą o tytuł w zawodach polegających na tym kto w ciągu roku zobaczy najwięcej gatunków ptaków w Ameryce. Są zabawne momenty a sa tez momentami refleksyjne
ogólnie film pokazuje pozytywne i negatywne skutki - posiadania hobby :)

Obywatel Milk

tu chyba nie ma co opisywać
oparta na faktach historia Harveya Milka - geja który walczył o prawa homoseksualistów w USA
i jego politycznej karierze

The Tall Men

Hmm.. film zapowiadał się na początku na przynajmniej dobry thriller ale później nagle.. :wtf: co to ma być.. za parę minut nagle.. :wtf: co tu się dzieje... by pod koniec :wtf: a to ci numer.. by na samym końcu :wtf: -- pokręcony film :D
ogólnie mam mieszane uczucia ..ale oglądało się dobrze
...Ignorance is bliss...
RexMundi
RexMundi
  12 října 2012

a kurde nie dodałem :D
film o tym jak w pewnym zadupiu gdzie psy szczekaja dupami pada ciągle deszcze i gdzie nie spojrzeć las, jest miasteczko z którego co jakiś czas znika małe dziecko i rodzi się legenda Tall Mena kradnącego dzieci, legenda staje się rzeczywistością gdy o to głownej bohaterce Tall Men wykrada dziecko..

...Ignorance is bliss...
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  13 října 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: jak Ci sie podobalo to zassij The Inbetweeners serie - sa chyba 2 czy trzy, zakochasz sie tylko wersje brytyjska, bo teraz wychodzi tez scierwo amerykanskie, brrr.

Ooo zapamiętuję 261d

Zamiana Ciał Change-Up, The (2011) - niezła komedia idzie się pośmiać.

Duże dzieci Grown Ups (2010) - komedia, spotkanie przyjaciół po 30 latach nad jeziorkiem pełne wygłupów ;]

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

RexMundi
RexMundi
  13 října 2012

Historia Earla "Kozła" Manigaulta

Historia życia jednej z największych gwiazd amerykańskiego streetballa - Earlowi Manigault.
Osiągnąwszy szczyty w potyczkach szkół średnich, Earl stacza się, oddając imprezom, kobietom i narkotykom.
Według Kareem Abdul-Jabbara najlepszy gracz z jakimkolwiek zdarzyło mu się zmierzyć 261d
...Ignorance is bliss...
JuIia
JuIia
  13 října 2012
Czarnobyl. Reaktor strachu (2012) Chernobyl Diaries - Sześcioro młodych ludzi szukających ekstremalnych wrażeń wynajmuje przewodnika, który, mimo surowych zakazów, zabiera ich do owianego tajemnicą miasta-widmo. Tu mieszkali niegdyś pracownicy reaktora w Czarnobylu. filmweb
ogólnie jeden wielki śmiech, chciałam do obejrzeć baaardzo a moja ocena nie wychodzi poza 3/10, to jest jakies dno i trochę mułu :wtf: Tak to jest jak amerykańce nie znając historii miejsca (a może i znając ale nie do końca) robią tam film. spoiler [color=white]Kto normalny wchodzi do napromieniowanego metalowego autobusu, wpadają sobie do wody i wszystko jest spoko. A na koniec łażąc po podziemiach wchodzą do samego środka reaktora i dopiero w ostatnich 5 min widać oparzenia, no wtf spoiler.
W ogóle - 'Czarnobyl reaktor starchu' = pamiętniki czarnobyla xd

Prometeusz (2012) Prometheus - Oczekiwany z ogromnym zainteresowaniem najnowszy film Ridleya Scotta ("Robin Hood", "Królestwo niebieskie"), jego pierwszy film science fiction od czasu legendarnego "Łowcy androidów", którego akcja nawiązywać będzie do wątków słynnej serii o Obcym. W rolach głównych: niezapomniana Lisbeth Salander z trylogii "Millennium" Noomi Rapace i Michael Fassbender ("Bękarty wojny", "X-Men: Pierwsza klasa").filmweb

Fakt, oczekiwałam go ale prócz zdjęc niczym mnie nie zaskoczył :nielapie: Moja ocena waha się 6.5-7 i tylko i wyłącznie za zdjęcia :nielapie: Plus strasznie dużo niezrozumiałych scen.
LadyDomi
LadyDomi
  13 října 2012
Ostatni bastion - świetny film! Generał trafia do więzienia dla żołnierzy, w którym, jak to zwykle bywa w takich filmach, władzę sprawuje dyrektor, którego wszyscy mają dość. Więźniowie pod dowództwem generała planują przejąć więzienie. 8,5/10
Tenacious D: Kostka przeznaczenia - dla mnie średni nawet jako komedia czy cośkolwiek takiego.. O zespole Tenacious D, któremu nie wychodzi robienie kariery, a zauważyli na plakatach, że wszystkie znane zespoły rockowe mają jakąś tam kostkę. Oni ruszają na jej poszukiwania, bo mają nadzieję, że dzięki niej będą wielkimi gwiazdami. 4/10
RexMundi
RexMundi
  13 října 2012

a tera leci Maverick na TVN7

uwielbiam ten film

...Ignorance is bliss...
Strobista
Strobista
  14 října 2012

Wścieklizna (Kalevet;Rabies) - horror izraelski, trzyma w napięciu i miejscami brutalny.
Reżyser skupił uwagę bardziej na emocjach bohaterów niż działaniach głównego sprawcy.
Ogląda się z ciekawością. w filmie jest kilku bohaterów i do kazdej grupki przypisany inny wątek!
10/10

LuznyGosc
LuznyGosc
  15 října 2012

Z dystansu - Zajebisty film.Z dystansu

LuznyGosc
LuznyGosc
  15 října 2012

Male double.