Basia
Basia
  6 dubna 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

JezdzeMalymFiatem
JezdzeMalymFiatem
  7 září 2012

Te wyrafinowane są dość drogie, ale można też nabyć tańsze, które też dają radę;)

Earth
Earth
  7 září 2012
JezdzeMalymFiatem
JezdzeMalymFiatem: Te wyrafinowane są dość drogie, ale można też nabyć tańsze, które też dają radę;)

Otwarcie przyznaję, że nie posiadam wystarczających dodatkowych funduszy na takie atrakcje. Oczywiście jeśli chodzi o projektor w tym momencie. :-D
LadyDomi
LadyDomi
  7 září 2012
JezdzeMalymFiatem
JezdzeMalymFiatem: Mnie bardziej boli to, że film, którego fabułę znam aż za dobrze, jest tak dobry w swoim gatunku, że aż nudny.

Ja tak mam z Prawo zemsty. Dla mnie ten film też jest genialny i nie potrafię znaleźć niczego, co mogłoby mnie tak zaskoczyć.

JezdzeMalymFiatem
JezdzeMalymFiatem: Kiedyś oglądałem Władcę Pierścieni tak często, że założyłem się z kumplem, że będę mu tłumaczył co w danym momencie mówią bohaterowie i powiedział, że jestem porypany :D

Jak poszło? xD

JezdzeMalymFiatem
JezdzeMalymFiatem: Hobbita

Władca Pierścieni - ponad 1000 stron - 3 tomy - 3 filmy.
Hobbit - 400 stron - 3 filmy.

Earth
Earth: JezdzeMalymFiatem:Pokój 1408 Reszty nie widziałam. :-)

Podbijam. Ale zobaczę ^^
JezdzeMalymFiatem
JezdzeMalymFiatem
  7 září 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Władca Pierścieni - ponad 1000 stron - 3 tomy - 3 filmy. Hobbit - 400 stron - 3 filmy.
Tolkien stworzył tak rozległy szczegółowo świat, że gdyby jego syn miał kontynuować dzieło, nie powstałby żaden film. Mielibyśmy serial, który przerósłby odcinkami Dynastię, Klan i Modę na sukces razem wzięte.
JezdzeMalymFiatem
JezdzeMalymFiatem
  7 září 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Earth:
:zakochany:
Reszty nie widziałam. :-)Podbijam. Ale zobaczę ^^
Nosferatu z 1922 roku
Jest pełnometrażowy dostępny na YouTube. Polecam też resztę filmów dostępnych na kanale LuckyStrike502
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  7 září 2012
Tysiąc słów - całkiem przyjemna komedia, no i Eddie nie robi z siebie aż tak wielkiego błazna jak to ostatnio ma w nawyku
...Ignorance is bliss...
JFC
JFC
  8 září 2012
Muoi (2007) - Taki sobie skośny horrorek, w którym jednak więcej dramatu. Laska chce napisać książkę o jakiejś wietnamskiej klątwie, pomaga jej w tym jej dawna znajoma i podczas pracy odkrywają dziwne rzeczy.

Iggi (2010) Dobry skośny kryminał, dużo niewiadomych i sranie cegłami na koniec. Uprzedzam, że długi jest...

Instynkt Wilka - Mord w Bergen - Dobry skandynawski kryminał z Vargiem W roli głownej. Jedna z lepszych części serii moim zdaniem.

Instynkt wilka - Twój aż do śmierci - Słabszy niż ten wyżej.
JezdzeMalymFiatem
JezdzeMalymFiatem
  8 září 2012
Helikopter w ogniu
Nie będę opisywał, bo kobiety nie zrozumieją - to po pierwsze, a po drugie - tu chodzi o kolegę.
Oscarowa klasyka gatunku. Cieszę się że dawno nie widziałem tego filmu i znowu mogę obejrzeć go ponownie.

"Tylko martwi widzieli koniec wojny"
JezdzeMalymFiatem
JezdzeMalymFiatem
  9 září 2012
Wyjazd integracyjny Forma będąca kopią produkcji To nie tak jak myślisz kotku. Mieszanka aktorsko-kabaretowa, zbieg fatalnych okoliczności, plątanina wątków trudnych do przewidzenia. Momentami wydawał mi się średnio dobry, ale pod koniec filmu fabuła dodała gazu. Niekiedy reżyserka siada i film przypomina trochę amatorski, jednakże jak dla mnie to przejdzie. Zwłaszcza ostatnia scena z Grzegorzem Halamą. Gatunkowo 7/10
JFC
JFC
  9 září 2012
Święta krew (1989) - Mocno surrealistyczny dramat, jak dla mnie jeden z najlepszych filmów Jodorowskiego i ostatni według jego scenariusza.

Tras el cristal - Mocny dramat psychologiczny o byłym naziście pedofilu, który z racji choroby jest unieruchomiony. Pewnego dnia pojawia się w jego domu koleś, którego jest zmuszony zatrudnić jako pielęgniarza. To co potem ten dzieciak odwala jest chore nawet dla mnie. :ninja:
LadyDomi
LadyDomi
  9 září 2012
Pół żartem, pół serio - fajna komedia z 1959 roku opowiadająca o dwóch muzykach, którzy mają problem z jednym gangiem i z forsą. Żeby jakoś przeżyć przebierają się za dwie kobitki i wyruszają z grupą dziewczyn na koncert. A ciężko dwóm facetom wśród takiego grona, ale radzą sobie jak mogą:D 7/10
Nosferatu - symfonia grozy - oglądając ten film dopadła mnie refleksja jak zmieniło się kino przez te 90 lat - masakra! A sam film fajny, aczkolwiek pod koniec trochę się pogubiłam.

This Is It - leciał wieczorem na Polsacie :mrgreen: Dla mnie ten film jest rewelacyjny. Widać jak MJ profesjonalnie przygotowywał swój występ i szkoda, że żaden w końcu nie doszedł do skutku, z wiadomych przyczyn, bo myślę, że byłoby niesamowite widowisko.
JezdzeMalymFiatem
JezdzeMalymFiatem
  9 září 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Nosferatu - symfonia grozy - oglądając ten film dopadła mnie refleksja jak zmieniło się kino przez te 90 lat - masakra! A sam film fajny, aczkolwiek pod koniec trochę się pogubiłam.

Oglądałaś na YouTube?
LadyDomi
LadyDomi
  9 září 2012

Nie, bo zanim napisałeś post, że ten film jest na yt, ja już miałam to na kompie :)

JezdzeMalymFiatem
JezdzeMalymFiatem
  9 září 2012

A bo na liście tego kanału jest sporo kina sprzed dziesięciu dekad. Mnie najbardziej do gustu przypadł Ghost Train. Można było się uśmiać do łez :D

JFC
JFC
  9 září 2012
JezdzeMalymFiatem
JezdzeMalymFiatem: JezdzeMalymFiatem

Oglądałem wszystko z tej listy i wiele wiele więcej. To raczej ja powinienem Ci dawać linki. :rotfl: