Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
lista tematów
Co ostatnio obejrzałeś? strona 194 z 377
JezdzeMalymFiatem: Mnie bardziej boli to, że film, którego fabułę znam aż za dobrze, jest tak dobry w swoim gatunku, że aż nudny.
Ja tak mam z Prawo zemsty. Dla mnie ten film też jest genialny i nie potrafię znaleźć niczego, co mogłoby mnie tak zaskoczyć.
JezdzeMalymFiatem: Kiedyś oglądałem Władcę Pierścieni tak często, że założyłem się z kumplem, że będę mu tłumaczył co w danym momencie mówią bohaterowie i powiedział, że jestem porypany :D
Jak poszło? xD
Władca Pierścieni - ponad 1000 stron - 3 tomy - 3 filmy.
Hobbit - 400 stron - 3 filmy.
Podbijam. Ale zobaczę ^^
Tolkien stworzył tak rozległy szczegółowo świat, że gdyby jego syn miał kontynuować dzieło, nie powstałby żaden film. Mielibyśmy serial, który przerósłby odcinkami Dynastię, Klan i Modę na sukces razem wzięte.

Reszty nie widziałam. :-)Podbijam. Ale zobaczę ^^
Nosferatu z 1922 roku
Jest pełnometrażowy dostępny na YouTube. Polecam też resztę filmów dostępnych na kanale LuckyStrike502
Jest pełnometrażowy dostępny na YouTube. Polecam też resztę filmów dostępnych na kanale LuckyStrike502
Tysiąc słów - całkiem przyjemna komedia, no i Eddie nie robi z siebie aż tak wielkiego błazna jak to ostatnio ma w nawyku
...Ignorance is bliss...
Muoi (2007) - Taki sobie skośny horrorek, w którym jednak więcej dramatu. Laska chce napisać książkę o jakiejś wietnamskiej klątwie, pomaga jej w tym jej dawna znajoma i podczas pracy odkrywają dziwne rzeczy.
Iggi (2010) Dobry skośny kryminał, dużo niewiadomych i sranie cegłami na koniec. Uprzedzam, że długi jest...
Instynkt Wilka - Mord w Bergen - Dobry skandynawski kryminał z Vargiem W roli głownej. Jedna z lepszych części serii moim zdaniem.
Instynkt wilka - Twój aż do śmierci - Słabszy niż ten wyżej.
Iggi (2010) Dobry skośny kryminał, dużo niewiadomych i sranie cegłami na koniec. Uprzedzam, że długi jest...
Instynkt Wilka - Mord w Bergen - Dobry skandynawski kryminał z Vargiem W roli głownej. Jedna z lepszych części serii moim zdaniem.
Instynkt wilka - Twój aż do śmierci - Słabszy niż ten wyżej.
Helikopter w ogniu
Nie będę opisywał, bo kobiety nie zrozumieją - to po pierwsze, a po drugie - tu chodzi o kolegę.
Oscarowa klasyka gatunku. Cieszę się że dawno nie widziałem tego filmu i znowu mogę obejrzeć go ponownie.
"Tylko martwi widzieli koniec wojny"
Nie będę opisywał, bo kobiety nie zrozumieją - to po pierwsze, a po drugie - tu chodzi o kolegę.
Oscarowa klasyka gatunku. Cieszę się że dawno nie widziałem tego filmu i znowu mogę obejrzeć go ponownie.
"Tylko martwi widzieli koniec wojny"
Wyjazd integracyjny Forma będąca kopią produkcji To nie tak jak myślisz kotku. Mieszanka aktorsko-kabaretowa, zbieg fatalnych okoliczności, plątanina wątków trudnych do przewidzenia. Momentami wydawał mi się średnio dobry, ale pod koniec filmu fabuła dodała gazu. Niekiedy reżyserka siada i film przypomina trochę amatorski, jednakże jak dla mnie to przejdzie. Zwłaszcza ostatnia scena z Grzegorzem Halamą. Gatunkowo 7/10
Święta krew (1989) - Mocno surrealistyczny dramat, jak dla mnie jeden z najlepszych filmów Jodorowskiego i ostatni według jego scenariusza.
Tras el cristal - Mocny dramat psychologiczny o byłym naziście pedofilu, który z racji choroby jest unieruchomiony. Pewnego dnia pojawia się w jego domu koleś, którego jest zmuszony zatrudnić jako pielęgniarza. To co potem ten dzieciak odwala jest chore nawet dla mnie.
Tras el cristal - Mocny dramat psychologiczny o byłym naziście pedofilu, który z racji choroby jest unieruchomiony. Pewnego dnia pojawia się w jego domu koleś, którego jest zmuszony zatrudnić jako pielęgniarza. To co potem ten dzieciak odwala jest chore nawet dla mnie.

Pół żartem, pół serio - fajna komedia z 1959 roku opowiadająca o dwóch muzykach, którzy mają problem z jednym gangiem i z forsą. Żeby jakoś przeżyć przebierają się za dwie kobitki i wyruszają z grupą dziewczyn na koncert. A ciężko dwóm facetom wśród takiego grona, ale radzą sobie jak mogą:D 7/10
Nosferatu - symfonia grozy - oglądając ten film dopadła mnie refleksja jak zmieniło się kino przez te 90 lat - masakra! A sam film fajny, aczkolwiek pod koniec trochę się pogubiłam.
This Is It - leciał wieczorem na Polsacie
Dla mnie ten film jest rewelacyjny. Widać jak MJ profesjonalnie przygotowywał swój występ i szkoda, że żaden w końcu nie doszedł do skutku, z wiadomych przyczyn, bo myślę, że byłoby niesamowite widowisko.
Nosferatu - symfonia grozy - oglądając ten film dopadła mnie refleksja jak zmieniło się kino przez te 90 lat - masakra! A sam film fajny, aczkolwiek pod koniec trochę się pogubiłam.
This Is It - leciał wieczorem na Polsacie