Basia
Basia
  6 dubna 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

Earth
Earth
  4 září 2012
RexMundi
RexMundi: kurde zazdroszczę ja jedynie w domu takie maraton

Fakt, miałam szczęście z tym, do tego bilet za free. :ninja:

Ale jak by się miało dobry sprzęt to i w domu fajnie. Projektor i nagłośnienie i jak w kinie, do tego brak denerwujących ludzi i kolejek przy łazience. :-)
LadyDomi
LadyDomi
  4 září 2012
Wyrok śmierci - film o gościu, któremu gang zabija syna, a on zaczyna się mścić i rozpoczyna się 'wojna'. Fajny, myślałam że będzie bardziej w stylu 'Prawa zemsty', ale no niestety.
Nieznani - film o tym jak w jednym magazynie budzi się 5 gości i żaden nie pamięta nawet jak się nazywa, a dwóch z nich jest porywaczami. Wyłączyłam w połowie, zanudziło mnie to.

Ted - przyznam nie oglądałam całego filmu, ale misiek naprawdę wymiata xd Szkoda, że bardziej rozwinięty został później wątek kryzysu miłosnego niż miśka, ale i tak uważam, że to dobry film :D
PanHeisenberg
PanHeisenberg
  5 září 2012

Raid

Przegięte sceny akcji, wrzaski, walki, krew, strzelaniny od początku do końca, czyli to co lubię najbardziej.

Film zbiera dużo pozytywnych recenzji i słusznie. Nie jest to majstersztyk scenariuszowy, ale na nudę nie można się skarżyć.
Polecam fanom sensacji i kina kopanego.

ichabod
ichabod
  6 září 2012
Il silenzio dei prosciutti - fajna parodia Milczenia Owiec i Psycho, w sumie klasyk
Men in Black 3 - najlepsza część moim zdaniem, film nie jest taki jednowymiarowy jak poprzednie i nie liczy się w nim jedynie akcja
JezdzeMalymFiatem
JezdzeMalymFiatem
  6 září 2012
Earth
Earth: LOTR
12 godzin materiału bez przerwy. Z kumplami siadaliśmy w piwnicy i z projektorem, kartonem chipsów, skrzynką piwa i kilkoma butlami coli siedzieliśmy i ogladalismy calosc bez zmrozenia oka, do konca. I to zeby tylko raz? :D
RexMundi
RexMundi: 12 Małp
Kino postapokaliptyczne kocham, ale nie w tych klimatach. Niemniej jednak ciekawe zamieszanie z fabułą. Dla mnie 7/10
Konto usunięte
Konto usunięte: Raid glupi obrazek Przegięte sceny akcji, wrzaski, walki, krew ...
Juz myslalem ze chodzi o lowce komarow :D Jak mowisz, ze dobry to juz sciagam ;)
Kiniowska
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 485
Kiniowska
  6 září 2012

"Pan Popper i jego pingwiny". 7/10. :rotfl:

BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  6 září 2012

zakochani w Rzymie - szczerze mowiac spodziewalam sie czegos innego... Film niby fajny, ale jakos do konca do mnie nie trafil... scena spiewu pod prysznicem zdecydowanie najzabawniejsza w moim odczuciu...

Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
JezdzeMalymFiatem
JezdzeMalymFiatem
  6 září 2012
JFC
JFC: Poughkeepsie Tapes, The (2007) - Thriller zrobiony na dokument, o seryjnym mordercy, który wszystko nagrywał na video. Historia bardzo dobra i same taśmy mocno klimatyczne.
Wygrzebałem Jackową recenzję i skojarzyło mi się z Człowiek pogryzł psa. Czyli filmem zakazanym w projekcji w całej Europie. Można go obejrzeć na YouTube. Film dla ludzi o mocnych nerwach - gatunkowo daję 10/10.
JFC
JFC
  6 září 2012
JezdzeMalymFiatem
JezdzeMalymFiatem: Człowiek pogryzł psa

Zabieram się za ten film od bardzo dawna. :P
JFC
JFC
  6 září 2012

Oglądałem tego w cholerę, więc tylko wymienię te ciekawsze i godne polecenia.

Persepolis (2007)

Escargots, Les (1965)

Chûgoku no chôjin (1998)

Brazil (1985)

Tetro (2009)

Azyl (2002)

Animatrix (2003)

Strings (2004)

Kimyô na sâkasu (2005)

Enter the Void (2009)

American Astronaut, The (2001)

Grønne slagtere, De (2003)

Sconosciuta, La (2006)

Tank Girl (1995)

True Grit (2010)

JezdzeMalymFiatem
JezdzeMalymFiatem
  6 září 2012

Kojarzę tylko tytuł Tank Girl, ponieważ to ponoć klasyka gatunku. Sam go jeszcze nie oglądałem, ale jest na liście do zrealizowania. Chcesz Jacku ciekawy link do filmów z gatunku postapokaliptycznego?

Btw. Ściągam sobie film Selekcja naturalna. Tytuł trochę niby odchodzący od recenzji jaką przeczytałem na torrentach, ale ona sama brzmi obiecująco:

Konto usunięte
Konto usunięte: Linda White, bezpłodna bogobojna gospodyni domowa żyje na jednym z przedmieść w Teksasie. Jej świat przewraca się do góry nogami, kiedy odkrywa, że umierający mąż ma na Florydzie 23-letniego nieślubnego syna Raymonda. Na granicy poczucia winy i nieuchronnej samotności Linda spełnia ostatnie życzenie męża i wyrusza w dziwaczną podróż. Ma znaleźć Raymonda i przywieźć go do łoża umierającego. Po drodze niesamowita relacja z Raymondem pozwoli Lindzie nauczyć się o sobie samej więcej, niż kiedykolwiek sobie wyobrażała.
JFC
JFC
  6 září 2012
JezdzeMalymFiatem
JezdzeMalymFiatem: Kojarzę tylko tytuł Tank Girl, ponieważ to ponoć klasyka gatunku. Sam go jeszcze nie oglądałem

Przyjemna komedia w klimacie post-apo. Głowna bohaterka mocno przypomina punkową Gwen Stefani i ma dobre teksty. :P
JezdzeMalymFiatem
JezdzeMalymFiatem: Chcesz Jacku ciekawy link do filmów z gatunku postapokaliptycznego?

Pewnie większość oglądałem, ale daj. :>

Ja sobie dzisiaj obejrzę Hydrozagadkę albo którąś z części Instynktu Instynktu Wilkaa.
LadyDomi
LadyDomi
  7 září 2012

WRESZCIE!
Ojciec chrzestny - teraz żałuję, że obejrzałam to tak późno... Film genialny.

Ojciec chrzestny 2 - według mnie ciut gorszy niż 1.

Do 3 się jeszcze nie zabrałam, ale to kwestia kilku dni :)

Emergo - niby horror o tym, że w jakimś domu straszy. Przyjechali naukowcy, dzieją się różne rzeczy, ale oni twierdzą, że to nie duchy. Były momenty, że można się było przestraszyć, ale jakoś nie powalił - 6/10.

JezdzeMalymFiatem
JezdzeMalymFiatem
  7 září 2012
LINKPostkultura > Filmy i seriale

Konto usunięte
Konto usunięte: teraz żałuję, że obejrzałam to tak późno... Film genialny.
Nigdy nie jest za późno. Mnie bardziej boli to, że film, którego fabułę znam aż za dobrze, jest tak dobry w swoim gatunku, że aż nudny. Kiedyś oglądałem Władcę Pierścieni tak często, że założyłem się z kumplem, że będę mu tłumaczył co w danym momencie mówią bohaterowie i powiedział, że jestem porypany :D Matrixa, Pulp Fiction tyle nie oglądałem ani kilku innych filmów, ale dobry film jest jak dobra książka. Hobbita np. czytałem kilkanaście razy. Naprawdę ciężko jest kiedy w roku na ekrany trafia tylko kilka naprawdę zajebistych filmów.
Konto usunięte
Konto usunięte: horror
Nie jest żadną tajemnicą, że najlepszy horror to ten, w którym nie ma ani kropli krwi. No może takiej symbolicznej. Polecam Pokój 1408, Wind Hill, Death Silence i przede wszystkim Nosferatu z 1922 roku.
Earth
Earth
  7 září 2012
JezdzeMalymFiatem
JezdzeMalymFiatem: Pokój 1408

:zakochany:
Reszty nie widziałam. :-)

JezdzeMalymFiatem
JezdzeMalymFiatem: 12 godzin materiału bez przerwy. Z kumplami siadaliśmy w piwnicy i z projektorem, kartonem chipsów, skrzynką piwa i kilkoma butlami coli siedzieliśmy i ogladalismy calosc bez zmrozenia oka, do konca. I to zeby tylko raz? :D

Wiesz, gdyby nie to, że przez dwie ostatnie doby przed maratonem spałam ok 5 godzin to też dałabym radę, w sumie i tak nieźle się trzymałam, szturchałam jeszcze zasypiającego kolegę na pierwszej części :-D
Projektor to jest to 261d