Basia
Basia
  6 dubna 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

JFC
JFC
  15 července 2012
Bunhongsin (2005) - Koreański horror o przeklętych, czerwonych pantofelkach. Wcale niestraszny, mało się dzieje, właściwie to tylko pod koniec.. musieli oczywiście wpakować jakąś pokraczną długowłosą dziewczynkę ze studni, która wydaje dziwne dźwięki..

Dla mnie lipa.

Exit Humanity (2011) - Zombie podczas wojny secesyjnej, mogło być ciekawie, ale było tylko nieźle. Jak dla mnie, jedynym minusem tego filmu, był scenariusz. Fajne są te animowane przerywniki, dobra muzyka, fajny pomysł.. ale to co się dzieje w filmie nie porywa.

Propozycja (2005) - Bardzo dobry dramat w konwencji westernu. Rzecz dzieje się w Australii co jeszcze dodało klimatu filmowi. Zajebista gra aktorska, muzyka, klimat... jeden z lepszych filmów tego typu jakie oglądałem. Mocny, brudny film. :tak:
JFC
JFC
  16 července 2012
¿Quién puede matar a un niño? (1976) - całkiem niezły thriller parze turystów, którzy trafiają na wyspę zawładniętą przez popieprzone dzieci.

Loved Ones, The (2009) - W sumie nie czytałem opisu, ani nie wiedziałem nic o tym filmie, dlatego jestem w cholerę pozytywnie zaskoczony. Pomieszanie czarnej komedii z thrillerem, a całość z deka ryje banie. Also, tą metalówę.. waliłbym na wylot. :zawik:
JFC
JFC
  16 července 2012
Piano Tuner of Earthquakes, The (2005) - Mimo, że lubię braci Quay to ten film nie podszedł mi za bardzo. Podobały mi się jedynie elementy animacji braci i muzyka. :and:

Gusha No Bindume (2004) - Całkiem fajny film sf. Horror z tego żaden, ale za to fajnie wykreowane postacie, zwłaszcza więźniów. Ogólnie strasznie specyficzny film, począwszy od sposobu kręcenia, przez tło fabularne, na tym co się dzieje kończąc..
BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  16 července 2012

Czarnobyl. Reaktor strachu - Grupka turystow wybiera sie na wycieczke, do opuszczonego miasta...
film nie rzuca na kolana... rozgrywajace sie wydarzenia sa raczej przewidywalne... bac tez za specjalnnie nie ma sie czego...

Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
Gothiclady
Gothiclady
  16 července 2012
JFC
JFC: Loved Ones, The (2009) - W sumie nie czytałem opisu, ani nie wiedziałem nic o tym filmie, dlatego jestem w cholerę pozytywnie zaskoczony. Pomieszanie czarnej komedii z thrillerem, a całość z deka ryje banie. Also, tą metalówę.. waliłbym na wylot.

ja bym stukała tego gościa co trafił "pod skrzydła" popieprzonej laski :D
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  16 července 2012
Battleship: Bitwa o Ziemię - dla samej akcji / rozrywki da się obejrzeć , pomijając że mnie osobiście irytuję Rihanna
...Ignorance is bliss...
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  16 července 2012

hiroszima: dzień po - warty obejrzenia dokument...

Scrat
Scrat
  16 července 2012

Dla milosnikow akcji i sztuki walki polecam The Raid: Redemption . Krotki opis: 20 antyterrorystow wkraczaja do akcji z rozkazu dowodcy ktory nieoficjalnie zaplanowal skok by zatrzymac bossa w budynku. Podczas masakry ocalalo tylko 2. Moim zdaniem dobry film warto do obejrzenia bo caly czas cos sie dzieje. :)

http://www.youtube.com/watch?v=6f6f_kfp1Z8

Scrat
Scrat
  16 července 2012
RexMundi
RexMundi: Battleship: Bitwa o Ziemię - dla samej akcji / rozrywki da się obejrzeć , pomijając że mnie osobiście irytuję Rihanna

Mi film bardzo sie podobal :) Efekty znakomite
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  16 července 2012

a ten American Summer - może być, Eddie zbakany "jak myślisz jakiego koloru ma jaja smerf nieuprawiający seksu" :rotfl:
7/10

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  16 července 2012

rock it! - taka sobie 'bajeczka'.

positivessence
positivessence
  16 července 2012

,,Devil's Rejects" - Horror ? Nie wiem czy można to nazwać horrorem, komedia bardziej :D Ale z drastycznymi scenami, film wyreżyserowany przez byłego wokalistę grupy White Zombie, Roba Zombie. Osobiście polecam bardzo :) Pierwsza część tego filmu to ,, House of 1000 Corpses "

JFC
JFC
  17 července 2012
Skhizein (2008) - Zabawna krótkometrażówka o typie, który zawsze jest 91cm od własnego ciała. :lol:

Zaburzenie częściowe (2009) - Przyjemny filmik od PIXAR'a ukazujący perypetie związane z powstawaniem dzieci.
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  17 července 2012

w zamknieciu - warto zoabczyc

JFC
JFC
  17 července 2012
Salma (2011) - krótkometrażowa animacja, która jest częścią akcji przeciw jakiemuś tam rodzaju bomb. Bardzo fajna, klimatyczna..

Mighty Antlers (2011) - Krótkometrażowa animacja o typie, który chciał przejechać jelonka i się nadział. Zajebiste.

Bad Ass (2012) - Danny Trejo kopie wszystkim dupy i wyrywa murzyńską cizię, jako weteran wojny w wietnamie oraz gwiazda internetu. Strasznie nierówny, kilka razy się zaśmiałem, chociaż to ponoć nie jest komedia, ale to plus. Na plus też sama postać i sam Danny, ale.... kilka błędów lub przeoczeń wychwyciłem (nie będę pisał bo SPOJLER SPOJLER xD), efekty specjalne jakby je robili licealiści, niektóre teksty rzucane przez trejo były jakby wymuszone no i np to, że scena w której badass szykuje się na randkę trwała 10 razy dłużej niż scena walki z olbrzymem w jego chacie.. trochę lipa. Niemniej jednak całość wyszła całkiem nieźle i dobrze się oglądało, a to chyba najważniejsze. :P