Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
lista tematów
Co ostatnio obejrzałeś? strona 165 z 377
Spiskowcy rozkoszy (1996) - Bardzo fajny film o zbokach Jana Švankmajera. Strasznie absorbuje widza. :D
Micmacs à tire-larigot (2008) - Przyjemna komedyjka tego typa od Amelli, więc podobny klimat i estetyka ujęć co w innych jego filmach plus specyficzne francuskie poczucie humoru. Lubięł.
Skręt w lewo (2001) - Remake innego krótkometrażowego dreszczowca z bodaj 78 roku o tytule Panic. Oryginał bardziej mi się podobał i lepiej trzymał w napięciu.
Mau (2010) - A'la Pixarowska animacja o kotkach w egipcie. Takie sobie.
Still Life (2005) - Bardzo fajny pomysł i wykonanie, tylko szkoda, że takie krótkie. Fajne krótkometrażowe gówno, polecam.
Alice's Attic (2009) - Dziiiiiiiwne, ale fajne. Schizowa animacja. :D
Pan Głowa (2002) - Krótkometrażowa adaptacja jakiejś starej japońskiej legendy o typie z drzewkiem na głowie. Fajne.
Micmacs à tire-larigot (2008) - Przyjemna komedyjka tego typa od Amelli, więc podobny klimat i estetyka ujęć co w innych jego filmach plus specyficzne francuskie poczucie humoru. Lubięł.
Skręt w lewo (2001) - Remake innego krótkometrażowego dreszczowca z bodaj 78 roku o tytule Panic. Oryginał bardziej mi się podobał i lepiej trzymał w napięciu.
Mau (2010) - A'la Pixarowska animacja o kotkach w egipcie. Takie sobie.
Still Life (2005) - Bardzo fajny pomysł i wykonanie, tylko szkoda, że takie krótkie. Fajne krótkometrażowe gówno, polecam.

Alice's Attic (2009) - Dziiiiiiiwne, ale fajne. Schizowa animacja. :D
Pan Głowa (2002) - Krótkometrażowa adaptacja jakiejś starej japońskiej legendy o typie z drzewkiem na głowie. Fajne.
Trudna milosc - temat ciekawy, ale sposob ukazania jakos nie do konca do mnie rpzemawia
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
Znalazłam takie coś o tytule Still Life - Świetne. Skojarzył mi się owszem z grą, ale inną, Fahrenheit, która jest świetna :D Link do SL. http://www.youtube.com/watch?v=La6T8Bq6CsU
american high school - lekki i rpzyjemnie sie oglada
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
Przerwana Lekcja Muzyki - Skusilem sie na ten film, poniewaz ma bardzo dobra note na filmweb. Poza tym proponowalo mi go kilka osob. Ludzie porownuja go z Lotem Nad Kukulczym Gniazdem, jednak ja powiem szczerze, ze ten mnie troche przynudzil. Trzy razy musialem ogladac, bo za kazdym razem zasypialem. Uwazam, ze to taki typowy film dla dziewczyn.
No fakt. :D
Schizopolis (1996) - Zajebista, pokręcona komedia typu "wtf", która jednocześnie ma głębokie drugie dno, a nawet kilka.

Poughkeepsie Tapes, The (2007) - Thriller zrobiony na dokument, o seryjnym mordercy, który wszystko nagrywał na video. Historia bardzo dobra i same taśmy mocno klimatyczne.

Jackass 3,5 (2011) - po raz kolejny przesadzili, zwłaszcza Steve-O.
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek