Basia
Basia
  6 dubna 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

Strobista
Strobista
  21 června 2012
NuTiiiiii
NuTiiiiii: (the hurt locker 2008

noo spoko film:)
7/10
JFC
JFC
  21 června 2012
Spiskowcy rozkoszy (1996) - Bardzo fajny film o zbokach Jana Švankmajera. Strasznie absorbuje widza. :D

Micmacs à tire-larigot (2008) - Przyjemna komedyjka tego typa od Amelli, więc podobny klimat i estetyka ujęć co w innych jego filmach plus specyficzne francuskie poczucie humoru. Lubięł.

Skręt w lewo (2001) - Remake innego krótkometrażowego dreszczowca z bodaj 78 roku o tytule Panic. Oryginał bardziej mi się podobał i lepiej trzymał w napięciu.

Mau (2010) - A'la Pixarowska animacja o kotkach w egipcie. Takie sobie.

Still Life (2005) - Bardzo fajny pomysł i wykonanie, tylko szkoda, że takie krótkie. Fajne krótkometrażowe gówno, polecam. :tak:

Alice's Attic (2009) - Dziiiiiiiwne, ale fajne. Schizowa animacja. :D

Pan Głowa (2002) - Krótkometrażowa adaptacja jakiejś starej japońskiej legendy o typie z drzewkiem na głowie. Fajne.
daenerys
daenerys
  21 června 2012

Ten Still Life jest może o jakimś mordercy? :ninja: Gralam w gre o takim tytule i nie wię :D

BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  21 června 2012

Trudna milosc - temat ciekawy, ale sposob ukazania jakos nie do konca do mnie rpzemawia

Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
daenerys
daenerys
  21 června 2012

Znalazłam takie coś o tytule Still Life - Świetne. Skojarzył mi się owszem z grą, ale inną, Fahrenheit, która jest świetna :D Link do SL. http://www.youtube.com/watch?v=La6T8Bq6CsU

BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  21 června 2012

american high school - lekki i rpzyjemnie sie oglada

Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
JFC
JFC
  21 června 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Znalazłam takie coś o tytule Still Life - Świetne. Skojarzył mi się owszem z grą, ale inną, Fahrenheit, która jest świetna :D Link do SL. http://www.youtube.com/watch?v=La6T8Bq6CsU

O to mi właśnie chodziło. Ale ten filmik nie ma nic wspólnego z grą Still Life. :P
Earth
Earth
  22 června 2012
JFC
JFC: O to mi właśnie chodziło. Ale ten filmik nie ma nic wspólnego z grą Still Life. :P

No nie ma, ale z grą Fahrenheit owszem, jeśli grałeś to załapiesz motyw. :D
LuznyGosc
LuznyGosc
  22 června 2012
Przerwana Lekcja Muzyki - Skusilem sie na ten film, poniewaz ma bardzo dobra note na filmweb. Poza tym proponowalo mi go kilka osob. Ludzie porownuja go z Lotem Nad Kukulczym Gniazdem, jednak ja powiem szczerze, ze ten mnie troche przynudzil. Trzy razy musialem ogladac, bo za kazdym razem zasypialem. Uwazam, ze to taki typowy film dla dziewczyn.
JFC
JFC
  22 června 2012
Earth
Earth: No nie ma, ale z grą Fahrenheit owszem, jeśli grałeś to załapiesz motyw. :D

No fakt. :D

Schizopolis (1996) - Zajebista, pokręcona komedia typu "wtf", która jednocześnie ma głębokie drugie dno, a nawet kilka. :tak:

Poughkeepsie Tapes, The (2007) - Thriller zrobiony na dokument, o seryjnym mordercy, który wszystko nagrywał na video. Historia bardzo dobra i same taśmy mocno klimatyczne. :tak:
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  22 června 2012

Jackass 3,5 (2011) - po raz kolejny przesadzili, zwłaszcza Steve-O.

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

PanHeisenberg
PanHeisenberg
  22 června 2012

Nie wiem za co tyle oscarów. Film do połowy dobry, później mętny, aż do ostatniej akcji...
Można.
Sylvinka
Reputacja: -13 | BluzgometrTM: 4
Sylvinka
  22 června 2012
G.I. Jane-mój ulubiony, więc po raz kolejny oglądałam z zaciekawieniem
O północy w Paryżu-do tej pory nie mogłam się zabrać i w sumie nie było do czego, włączyłam z nudy i wytrwałam tylko do 20min, nie dało się oglądać
mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
JFC
JFC
  22 června 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie wiem za co tyle oscarów

to tylko nominacje. :D
PanHeisenberg
PanHeisenberg
  23 června 2012
JFC
JFC: to tylko nominacje. :D

Ale kilka otrzymał oskarów.