Basia
Basia
  6 dubna 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

LuznyGosc
LuznyGosc
  12 června 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie zdradzamy końcowek, bo często istotą filmu jest ciekawość czy skończy się dobrze czy źle. :P

Toz nie napisalem, co sie stalo. :ziober2:
LeVentSolaire
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
LeVentSolaire
  12 června 2012

Safe House - 2012

Recenzję internautów na świetną tym się kierowałem . Ja osobiście nie przyjąłem go entuzjastycznie. Może dlatego że w roli Matta Westona obsadzili Ryana Reynoldsa , który ni jak nie pasował mi do tej roli pomijając że cały czas przypomina mi Kraśko )
JFC
JFC
  12 června 2012
Chello hongmijoo ilga salinsagan (2005) - To miał być horror, ale w tym koreańskim filmie akurat średnio straszyły mnie długowłose azjatki z zakrytą twarzą wyłażące z ciemnych zakamarków. Jako pogmatwany thriller za to ten film nawet całkiem niezły. :tak:
JFC
JFC
  12 června 2012
Fando y Lis (1968) - Jeden z pierwszych filmów Jodorowskiego i chyba najbardziej oczywisty ze wszystkich. Znowu mogę polecić tylko fanom surrealistycznego kina nafaszerowanego religijnymi symbolami. :D
hubi1554
hubi1554
  12 června 2012

PROJEKT X oglądałem i naprawdę polecam :) dziewczyny i wielka domowka w skrócie ;)

BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  12 června 2012

randki na zlecenie - przyjemnie sie oglada

Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
JFC
JFC
  13 června 2012
Shi gan (2006) - Z pozoru lekko banalny, z czasem okazuje się bardziej zakręcony. Temat już kilkukrotnie poruszany w filmach, operacje plastyczne, ale w tym filmie chodziło o coś innego. Przy okazji jak ktoś się interesuje filozofią buddyzmu to będzie kminił trochę więcej. Tradycyjnie nie polecam osobom, które nie lubią "nadmiernej" koreańskiej ekspresji. :D

Gift, The (2010) - Krótkometrażówka zrobiona na potrzeby konkursu Philipsa. Każdy z reżyserów musiał stworzyć film oparty o taką samą linię dialogową. Dość skromną z resztą. Fabuły w tym nie uświadczysz za wiele, ale zdjęcia + klimat zajebiste.

Backwater Gospel, The (2011) - Jedna z lepszych, mrocznych animacji jakie ostatnio widziałem. Krótkometrażowa historia pewnego miasteczka, do którego zawitał grabarz...Zajebiste.

This Way Up (2008) - Krótkometrażowa, czarna komedyjka o parze grabarzy, którzy walczą z przeciwnościami losu w drodze na pogrzeb klientki. Fajne. :D

God, The (2004) - Króciutka animacja Pixara o bogu i jego problemie z pewnym insektem. Całkiem zabawne i ładnie zrobione.

End, The (2005) - Francuski filmik o strachu na wróble, którego skazano za spoufalanie się z ptakiem... niezłe.

Tolerantia (2008) - Miało być zajebiste, a jak dla mnie średnie. Bośniacka krótkometrażówka o dwóch neandertalach i ich konflikcie na tle religijnym. Niby temat uniwersalny i ważny, ale średnio mi się to oglądało. Wyłapałem też kilka błędów w animacji. :P

Fifty Percent Grey (2001) - Krótka, zabawna animacja o tym, co się dzieje z poległym żołnierzem. :D

Flyboy (2006) - Taka trochę ala Burtonowska animacja o pewnym staruszku i zrobionym przez niego ludziku. Całkiem, całkiem.

Silent City, The (2006) - W sumie bardziej by mi się podobało, gdyby całość była animowana, ale w takiej formie też nie jest złe. Dobra animacja, gry aktorów nie będę się czepiał..

Te wszystkie krótkometrażówki wyżej można obejrzeć na Youtube jak ktoś reflektuje.
xDLansikxD
xDLansikxD
  13 června 2012

Serial Fantasy Miecz Prawdy Polecam:))

BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  13 června 2012

Oblawa - warty obejrzenia

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  13 června 2012
Project X - cóż takie imprezy to tylko w filmie , da się obejrzeć , Soundtrack dobry
Ghost Rider: Spirit of Vengeance - po pierwsze - nie kupuję Cage jak Ghost Ridera , po drugie - strasznie kiepski - miał taką reklamę , miał być mega hit a wyszło mega nic - słabo
...Ignorance is bliss...
Gothiclady
Gothiclady
  14 června 2012
Noc Żywych Kretynów - horror/komedia prod. niemieckiej :) w skrócie: trzech chłopaczków (to chyba gimbaza), z których jeden zakochał się w szkolnej blacharze a Ona go nie chce. Pewnej nocy biorą udział w rytuale voodoo (na cmentarzu). Niby nic nie działa, ale wracając mają wypadek po którym budza się w kostnicy i okazują się ząbiami.

Myślałam że to będzie syf, bo 'niemiecka' i 'komedia' coś mi się nie widziało. ale brechtałam równo z rytuału :crylol:

7/10
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  14 června 2012
Raid - Tajlandzkie kino akcji - jednostka policji robi nalot na siedzibę miejscowej mafii. Dobre sceny walki, momentami mocne sceny plus - trochę naciągana fabuła
...Ignorance is bliss...
kwiatgranatu
kwiatgranatu
  14 června 2012

Happy Happy- to skandynawski film. Bardzo dobry.

BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  14 června 2012

Fille du puisatier - sliczny film :zakochany:

Gad
Gad
  14 června 2012

Bujaj się xd