Basia
Basia
  6 dubna 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  5 července 2012
Jak urodzić i nie zwariować (2012) (What to Expect When You're Expecting) - co tu dużo pisać, warto iść do kina :)
Łatwo rodzić dzieci - wystarczy kichnąć :ziober2:

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

daenerys
daenerys
  5 července 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Żadna to tajemnica, Sherlocku

Fakt, Watsonie. :ninja:

Zróbmy sobie wnuka. Oglądałam tak przelotem w TV, też któryś już raz. Lubię ten film.
LadyDomi
LadyDomi
  5 července 2012
2012 - przyznaję się bez bicia - pierwszy raz oglądałam ten film. Fajne efekty. Ogólnie na plus: 7/10.

Królewna Śnieżka i Łowca - znowu mistrzowska gra aktorska złej królowej (Charlize Theron). No i oczywiście waleczny Łowca d83dde0d. Różni się znacznie od wersji, która wyszła na początku roku, ta jest bardziej waleczna. W tej wersji miałam wrażenie jakbym oglądała jakiś epizod z Robin Hooda (to chyba dlatego, że wiele scen jest w lesie xD). Ogólnie - 7/10
BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  5 července 2012

nancy drew - fajny :)

Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  5 července 2012

bajki z auschwitz - poruszajacy dokument

BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  5 července 2012

Polow szczescia w Jemenie - bardzo ładny film

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  5 července 2012

serial Grimm

potomek rodu Grimmów walczy w z potworami które do tej pory znał tylko z baśni i bajek

- dopiero zaczynam i za bardzo nie mam jeszcze zdania co do efketów , fabuły itd. ale sam pomysł wydaje się fajny
...Ignorance is bliss...
JFC
JFC
  6 července 2012

Dobra. Nazbierało mi się. Jedziemy...

Krótkometrażowe:

Przesyłka (2005) - Ciekawy pomysł, animacja trochę gorsza, ale mimo wszystko dobry film o dziadku, który za pomocą pudełka zmienia świat na lepsze.

World Builder (2007) - Film o typie, który za pomocą holograficznych narzędzi tworzy świat dla swojej ukochanej. Trochę mi się skojarzył z przerywnikami w Assassin's Creed podczas zmieniania się czasu. Nawet muzyka podobna. Warto obejrzeć.

Black Button (2007) Całkiem niezły film choć trochę przewidywalny. Koleś "budzi" się w jasnym pokoju i musi podjąć pewną decyzję.

3rd Letter, The (2010) Osadzony w przyszłości, krótki dramat o typie, któremu wygasła polisa ubezpieczeniowa i musi kombinować. Mocno skojarzyło mi się z filmem Repoman.Dobre!

Portal: No Escape (2011) - Krótki film oparty o fabułę gry Portal, jak ktoś lubi to będzie zadowolony. Całkiem przyjemnie się ogląda chociaż jak na moje, laska za szybko skumała ocb. :D

Chumon no ooi ryori-ten (1993) - Niezła animacja, o dwóch myśliwych, którzy zgubili się w lesie i trafili do dziwnej restauracji. Fajny pomysł, całkiem zabawne.

Tales of the Black Freighter (2009) - Ekranizacja komiksu, który czytał dzieciak w filmie Watchmen. Dobre!

Millhaven (2010) - Krótki "musical" o przeklętym mieście Millhaven. Całkiem niezła polska adaptacja + dobry głos ma laska co śpiewa.

Ona i jej kot (1999) - Znakomita animacja o kocie i jego pani. Kreska jest po prostuzajebista. Jakby ktoś się czepiał kota, to oszczędność animacji w tym miejscu była celowa.

Windowlicker (1999) - Na dobrą sprawę to teledysk Aphex Twin'a, ale wyreżyserowany przez jednego zajebistego typa, więc ma swój klimat. Efekty komputerowe rządzą w nim. xD

Monkey Drummer (2000) - Jak wyżej, teledysk wyreżyserowany i wykonany przez Chrisa Cunninghama, zajebiste zgranie muzyki z animacją.

Flex (2000) - Krótkometrażowy film tego pana wyżej, zajebistość.

Rubber Johnny (2005) - Jak na razie ostatni film tego pana, upiorny... warto obejrzeć.

One Got Fat (1963) - Jeden z tych filmów, które puszczają w szkołach dzieciom. Tendotyczył bezpiecznej jazdy rowerem...ale jest trochę dziwny. :ninja:

Come to Daddy (1997) Pierwszy teledysk Chrisa, ryje banie. :D

Dobra teraz pełnometrażowe:

Harmonie Werckmeistera (2000) - Zajebisty, pod względem technicznym, film węgierski o sytuacji w pewnym mieście do którego przyjeżdża cyrk. Podobnie jak u Tarkowskiego, czyli dłuuuuuuuuuuuugie, powolne ujęcia, klimat gęsty jak smoła i świetnie pasująca do całości muzyka. Całość mocno "poetycka". Ja lubię tego typu filmy, ale większość wyłączy po 10 minutach niestety..

Conjurer (2008) - Taki tam Thriller/horror o pewnej parze, która przeprowadza się na wieś nieświadoma historii działki, którą zakupiła. Pomysł całkiem, całkiem, ale wykonanie już gorsze. Gra aktorska mocno średnia + przewidywalny jak cholera, nie licząc końcówki,która jednak jest mocno schematyczna.. po prostu nie spodziewasz się jej w tym filmie. :P

Oaza (2002) - Bardzo dobry koreański dramat o opóźnionym typie i dziewczynie z porażeniem mózgowym, którzy się w sobie zakochują. Nie jest to jednak na rękę ludzi w ich otoczeniu więc będzie smutno i brutalnie. Poleczam Patryszji.

Orzeł kontra rekin (2007) - Komedia romantyczna o dwójce średnio przystosowanych do życia w społeczeństwie ludzi. Całość jest strasznie specyficzna i ma swój niepowtarzalny klimat. Dodatkowo poprzecinany jest animowanymi sekwencjami które dodają jeszcze większego uroku. Mi się bardzo fajnie oglądało mimo, ze film jest trochę "anemiczny". PoleczamPatryszji.

Holy Flying Circus (2011) - Film pokazujący wydarzenia związane z premierą filmu Żywot Briana. Lubię Monty Pythona, ale to było bardziej monty pythonowskie niż sam monty phyton. Pewnie miało takie być, ale dla mnie trochę za. Mimo wszystko całkiem niezłe, a podobieństwo aktorów do tych oryginalnych uderzające.

Ugotowani (2006) - Film o dwójce sprzedawców mięsa (xD), którzy wplatują się w mafijne porachunki. Całkiem fajnie się oglądało, no i lubię akurat tych aktorów znanych z seriali na CC.

Garść dynamitu (1971) - Sphagetti western mistrza gatunku, normalnie nie oglądam Westernów, ale ten mi się podobał.

Biali nie potrafią skakać (1992) - Chyba nie muszę nic pisać. Całkiem, całkiem.

Ksiądz 3D (2011) - Mimo, ze o wampirach to nie powiem, ze zły film. Pomysł zajebisty, z resztą zaczerpnięty z dobrego komiksu. Scenografia i charakteryzacja bardzo dobra. Sama akcja też. Wampiry pokazane trochę inaczej niż w innych filmach i to mi się podobało. Tylko jakiś taki.. krótki, mimo tej póltorej godziny.

American Pie: Zjazd absolwentów (2012) - Zaskakująco... niezły. W końcu starzy aktorzy tylko bardziej dorośli..nie licząc Stiflera oczywiście. Taki bardziej dramat niż komedia i jakoś mi to nie przeszkadzało, chociaż pośmiałem się też w kilku momentach. No i Stifler w końcu... albo nie będę pisał. :rotfl:

Decasia (2002) - W tym filmie fabuły nie uświadczysz. To zestawienie archiwalnych, podniszczonych, albo mocno zniszczonych filmów, z dziwną ścieżką dźwiękową. Całość mocno hipnotyzuje i można się poczuć lekko naćpanym oglądając to. Przynajmniej ja tak miałemo 4 rano i mimo, ze byłem śpiący to oglądałem to jak zahipnotyzowany. Chore gówno.

Trefny towar (2006) - Film o złodziejce samochodów, która kradnie auto seryjnego mordercy... taki tam film akcji/thriller.

Tożsamość (2011) - Straaaaaaaaasznie przewidywalny film o typie, który budzi się powypadku i okazuje się, że nie jest tym kim myśli. Średnio mi się podobał z tego względu, żeoglądałem już masę filmów z tym motywem..a naprawdę lubię tego aktora.

JFC
JFC
  6 července 2012

I właśnie skończyłem Monday (2000) - Takie japońskie kacvegas, w stylu Tarantino, tylko głębsze. Dla mnie zajebiste. :D

Gothiclady
Gothiclady
  6 července 2012
RexMundi
RexMundi: - dopiero zaczynam i za bardzo nie mam jeszcze zdania co do efketów , fabuły itd. ale sam pomysł wydaje się fajny

dobry serial, ale zatrzymałam się chyba na 5. odcinku...

co z TB? jedziesz najnowszy sezon? :>
Las Vegas Parano - dałam sobie spokój jakoś w połowie. Jak się naćpam to zrobię podejście drugie :mrgreen:
slimaczeq
slimaczeq
  6 července 2012

"Projekt X" polecam zajebisty

daenerys
daenerys
  6 července 2012

Jacku, polecasz mi większość filmów o ludziach nieprzystosowanych do społeczeństwa. :rotfl: Ale obejrzę. Dziś poszukam tego pierwszego z kiedyś :)

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  6 července 2012
Gothiclady
Gothiclady: co z TB? jedziesz najnowszy sezon? :>

zatrzymałem się na tym co miałem od Ciebie :P
czyli jak wyszli z baru na słońce
Konto usunięte
Konto usunięte: Jacku, polecasz mi większość filmów o ludziach nieprzystosowanych do społeczeństwa.

Jacek ogląda tylko filmy z którymi się utożsamia :P
...Ignorance is bliss...
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  6 července 2012

Little_Robbers - przezabawna komedia ;)

JFC
JFC
  6 července 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Jacku, polecasz mi większość filmów o ludziach nieprzystosowanych do społeczeństwa.
Nieprawda. :rotfl:
Poza tym ->
RexMundi
RexMundi: Jacek ogląda tylko filmy z którymi się utożsamia :P