Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
Co ostatnio obejrzałeś? strona 292 z 377
s01e01-05 Gossip Girl
Przeczytałam kieeeeeedyś wszystkie książki i w sumie serial też całkiem okej się ogląda.
w końcu obejrzałam Drogówkę i prawdę mówiąc nie wiem nad czym takie szczanie.No ale obecnie od polskiego kina nie ma co nazbyt wymagać i chyba jak coś jest po prostu ok to wynieśliby pod niebiosa.Dla mnie tylko ok, nic ponad to, poza tym uważam że z lekka przerysowane aby wzbudzić więcej kontrowersji.
=== seriale ==
Gra o Tron - słabiutki niestety odcinek
Demony Da Vinci - 3 odcinek - w miare dobry , może nawet najciekawszy jak do tej pory
Hemlock Grove - pierwszy odcinek , w sumie wprowadzający jak na razie w zarys fabuły , różne przeskoki czasowe by pokazać jakiś tam ogólny zarys , mam nadzieje ze z kolejnymi odcinkami się rozkręci
( o czym serial - wilkołaki i wampiry bla bla bla... ma to byc mocniejsza wersja pamiętników.. )
na minus Famke Janssen - nie wiem czemu ale strasznie mnie irytuje w tym serialu
Dokument o księdzu pedofilu 'Deliver Us from Evil', pięknie ukazane jak kościół tuszował 'wybryki' tegoż księdza, aż nóż się w kieszeni otwiera.
Polecam.
Najbardziej wkuwia ta jego ucieszona morda , niby ze załuje a taką ma kuwa mordę wesołą że ma się ochotę go zakopac żywcem.
Ale ogólnie dobry dokument, wypowiedzi jego ofiar po latach, ich rodzin, ukazane jak jego przełozeni tuszowali wszystko przenosząc go z jednego miejsca na drugie gdzie znów miał dostęp do dzieci, wypowiedzi biskupów /kardynałów przed sądem chyba, no tacy uje z nich kłamcy że masakra, a wszystkie dowody ich kłamstw im dowiedziono.
Dobra, dość spojlerowania.

The Mist (Mgla) - Dobry film tylko koncowka jakas tak glupia
Jack Reacher: Jednym strzałem - zapowiadał się obiecująco, ale im dalej oglądałem tym było gorzej. Naciągana strasznie ta fabuła, poza tym który snajper strzela w głowę? Na siłę zrobiony moim zdaniem. Film ratuje jedynie dekolt Rosamund Pike.
Miałem nadzieję, że Cruise zerwie jej gwint. Tylko to mnie trzymało do końca.
a co ja mam powiedziac jak ja bym tak z kazdym księdzem zrobil :]
żadna nowość wśród KK :)
"Na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
Chińczyk cz1 - fajny, nie ma co prawda w nim zabójczej akcji aczkolwiek jest pokazane ciekawe sledztwo nt masakry na wsi.
na początku kompletnie nie wiadomo co ma wspolnego tytul z filmem bo ani w nim zadnego żółtka do czasu ani iflm nie jest nagrywany u żółtków:] potem sie wyjasnia w miare upluwu filmu.
cz2 nie widzialem bo jeszcze nie zassalem ale podobno jest do bani.
za cz1: 7/10
"Na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"