Basia
Basia
  6 dubna 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

Paulinessa
Paulinessa
  2 května 2013

s01e01-05 Gossip Girl

Przeczytałam kieeeeeedyś wszystkie książki i w sumie serial też całkiem okej się ogląda.

Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  3 května 2013

w końcu obejrzałam Drogówkę i prawdę mówiąc nie wiem nad czym takie szczanie.No ale obecnie od polskiego kina nie ma co nazbyt wymagać i chyba jak coś jest po prostu ok to wynieśliby pod niebiosa.Dla mnie tylko ok, nic ponad to, poza tym uważam że z lekka przerysowane aby wzbudzić więcej kontrowersji.

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  3 května 2013
Jack Reacher: Jednym strzałem - na zabicie czasu może być. Tom w miarę daje radę + całkiem dobry humor oraz biust Rosamund Pike

=== seriale ==

Gra o Tron - słabiutki niestety odcinek
Demony Da Vinci - 3 odcinek - w miare dobry , może nawet najciekawszy jak do tej pory
Hemlock Grove - pierwszy odcinek , w sumie wprowadzający jak na razie w zarys fabuły , różne przeskoki czasowe by pokazać jakiś tam ogólny zarys , mam nadzieje ze z kolejnymi odcinkami się rozkręci
( o czym serial - wilkołaki i wampiry bla bla bla... ma to byc mocniejsza wersja pamiętników.. )
na minus Famke Janssen - nie wiem czemu ale strasznie mnie irytuje w tym serialu
...Ignorance is bliss...
Paulinessa
Paulinessa
  4 května 2013
Pamiętniki wampirów, nowy odcinek
d83ddc4d
Psyche30
Psyche30
  4 května 2013

Dokument o księdzu pedofilu 'Deliver Us from Evil', pięknie ukazane jak kościół tuszował 'wybryki' tegoż księdza, aż nóż się w kieszeni otwiera.

Polecam.

FabrykaUranu
Reputacja: -121 | BluzgometrTM: 31
FabrykaUranu
  4 května 2013
Psyche30
Psyche30: Polecam

nawet nie zajrze bo mi sie niechcący maczeta otworzy w kieszeni, a po co mam sie denerwowac :P

"Na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"

Psyche30
Psyche30
  4 května 2013
Ostatnio edytowany: 1 ledna 1970
FabrykaUranu
FabrykaUranu: Psyche30: Polecam nawet nie zajrze bo mi sie niechcący maczeta otworzy w kieszeni, a po co mam sie denerwowac :P

Najbardziej wkuwia ta jego ucieszona morda , niby ze załuje a taką ma kuwa mordę wesołą że ma się ochotę go zakopac żywcem.
Ale ogólnie dobry dokument, wypowiedzi jego ofiar po latach, ich rodzin, ukazane jak jego przełozeni tuszowali wszystko przenosząc go z jednego miejsca na drugie gdzie znów miał dostęp do dzieci, wypowiedzi biskupów /kardynałów przed sądem chyba, no tacy uje z nich kłamcy że masakra, a wszystkie dowody ich kłamstw im dowiedziono.
Dobra, dość spojlerowania.
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  4 května 2013
Pitch Perfect - tak jak mielismy filmy o tancerzach , bitwach tanecznych tak tym razem mamy do czynienia z zespołami wokalnymi acapella , nie ma co szukać jakiś filozoficznych rozważań ale chyba na plus aranżacje piosenek - da się obejrzeć
...Ignorance is bliss...
Johnson
Johnson
  4 května 2013
Star Trek 2009 - Polecam =). Przygotowuje sie do drugiej czesci ktora w kinie niedlugo bedzie :kv3:

The Mist (Mgla) - Dobry film tylko koncowka jakas tak glupia
JednoposladkowyTed
JednoposladkowyTed
  4 května 2013

Jack Reacher: Jednym strzałem - zapowiadał się obiecująco, ale im dalej oglądałem tym było gorzej. Naciągana strasznie ta fabuła, poza tym który snajper strzela w głowę? Na siłę zrobiony moim zdaniem. Film ratuje jedynie dekolt Rosamund Pike.
Miałem nadzieję, że Cruise zerwie jej gwint. Tylko to mnie trzymało do końca.

FabrykaUranu
FabrykaUranu
  5 května 2013
Psyche30
Psyche30: Najbardziej wkuwia ta jego ucieszona morda , niby ze załuje a taką ma kuwa mordę wesołą że ma się ochotę go zakopac żywcem

a co ja mam powiedziac jak ja bym tak z kazdym księdzem zrobil :]

Psyche30
Psyche30: Ale ogólnie dobry dokument, wypowiedzi jego ofiar po latach, ich rodzin, ukazane jak jego przełozeni tuszowali wszystko przenosząc go z jednego miejsca na drugie gdzie znów miał dostęp do dzieci, wypowiedzi biskupów /kardynałów przed sądem chyba, no tacy uje z nich kłamcy że masakra, a wszystkie dowody ich kłamstw im dowiedziono

żadna nowość wśród KK :)

"Na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"

FabrykaUranu
FabrykaUranu
  5 května 2013

Chińczyk cz1 - fajny, nie ma co prawda w nim zabójczej akcji aczkolwiek jest pokazane ciekawe sledztwo nt masakry na wsi.
na początku kompletnie nie wiadomo co ma wspolnego tytul z filmem bo ani w nim zadnego żółtka do czasu ani iflm nie jest nagrywany u żółtków:] potem sie wyjasnia w miare upluwu filmu.
cz2 nie widzialem bo jeszcze nie zassalem ale podobno jest do bani.

za cz1: 7/10

Sylvinka
Reputacja: -13 | BluzgometrTM: 4
Sylvinka
  5 května 2013
Szybcy i wściekli 5-w celu przypomnienia wszystkiego, bo czekam na 6
mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
Johnson
Johnson
  5 května 2013
Ostatnio edytowany: 1 ledna 1970
Battle Los Angeles (Bitwa o Los Angeles) - Dobry film akcji/scfi lepszy niz Dystrykt 9. Trzyma w napieciu caly czas no i o sciezki dzwiekowej nie musze przypomniec :ninja: :mrgreen:

Sunshine (W stronie Slonca) - Klasyk rowniez polecam, misja astronautow zeby reanimowac slonce.
Sylvinka
Sylvinka: bo czekam na 6

Tez czekam :pavarotti:
Sylvinka
Reputacja: -13 | BluzgometrTM: 4
Sylvinka
  5 května 2013
Johnson
Johnson: Tez czekam

W sumie jeszcze miesiąc :P.
mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...