Basia
Basia
  6 dubna 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  27 dubna 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Ale Klausa też lubię Dejmona nie było, ale za to i tego Stefana i piedolniętej obecnie Elen

Ogólnie strasznie kombinują w tym serialu, powinni go już zakonczyć moim zdaniem, bo oglądam chyba już tylko dla Dejmona.
W sumie przeczytałam dwie ksiązki, bo dalej już nie dałam rady, tak mnie nudziły, więc nie wiem czy to co sie obecnie dzieje to ekranizacja powieści nadal, czy już tylko wymysł reżyserów ;D. Ty na pewno wiesz i mnie oświecisz ;D.
:ziober2:
Paulinessa
Paulinessa
  27 dubna 2013
MaqdaIena
MaqdaIena: Ogólnie strasznie kombinują w tym serialu, powinni go już zakonczyć moim zdaniem, bo oglądam chyba już tylko dla Dejmona. W sumie przeczytałam dwie ksiązki, bo dalej już nie dałam rady, tak mnie nudziły, więc nie wiem czy to co sie obecnie dzieje to ekranizacja powieści nadal, czy już tylko wymysł reżyserów ;D. Ty na pewno wiesz i mnie oświecisz ;D.

Nie, właśnie nie czytałam książek, a po recenzjach Agosi, która twierdzi, że ksiązka jest o wieleee gorsza i fabuła jest raczej inna to nie wiem nawet czy się tego czepie :)

Ale fakt, kombinują. Tak samo jak oglądam Pretty Little Liars - miałam nadzieję, że 3 sezon bedzie ostatni, bo serial zaczął się robić nielogiczny.
MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  27 dubna 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie, właśnie nie czytałam książek, a po recenzjach Agosi, która twierdzi, że ksiązka jest o wieleee gorsza i fabuła jest raczej inna to nie wiem nawet czy się tego czepie :) Ale fakt, kombinują. Tak samo jak oglądam Pretty Little Liars - miałam nadzieję, że 3 sezon bedzie ostatni, bo serial zaczął się robić nielogiczny

A już miałam nadzieję, że mi wyjaśnisz ;D. Agosia się nie myliła, ksiązka jest mega nudna, Elena jest blondyną, bosz. W sumie może by mi się bardziej podobała, gdybym sięgneła po nią przed oglądaniem serialu, chociaż nie sądzę. W każdym razie nie polecam ;D.

Tego serialu nie oglądam i nie planuję ;D.
:ziober2:
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  27 dubna 2013

słaby był odcinek

p.s. a wieta ze ten Stefan to polak ;>

...Ignorance is bliss...
RexMundi
RexMundi
  27 dubna 2013

moja siora przeczytała wszystkie tomy

zupełnie co innego niż serial
z samych opisów książek widzę że tam się dzieją zupełnie inne rzeczy
Dejmon i Stefan stali się ludzmi :ninja: :D

...Ignorance is bliss...
agoosiaaa
agoosiaaa
  27 dubna 2013

Oczywko ze wiadomo, samo jego nazwisko tyle mówi, zresztą ma obydwoje rodziców Polaków xD

Tez obejrzałam tvd, lubię Klausa coraz bardziej xD

kuba92762
kuba92762
  27 dubna 2013

Psychoza - klasyka, ciężko dać jakąś ocenę.
No i Hitchcocka, dobry film, pokazany okres w którym powstawała psychoza. Nie ma co się nastawiać na fajerwerki, ale Hopkins zagrał świetnie. No i D'Arcy, który jest wykapanym Anthonym Perkinsem.

RexMundi
RexMundi
  27 dubna 2013

dzis na TVN - Wielki Mike - dobry film
i kurde o tej samej godzinie na TVN7 - Maverick - super komedia

...Ignorance is bliss...
JednoposladkowyTed
JednoposladkowyTed
  27 dubna 2013

John Rambo (aka Rambo 4)
Bez fajerwerków, obejrzany po raz drugi, ale całkiem przyjemnie się ogląda. Jak dla mnie najlepszy zaraz po części pierwszej.
6,5/10.

Johnson
Johnson
  28 dubna 2013

Nikt nie byl zainteresowany moim filmem :smutny:

RexMundi
RexMundi
  28 dubna 2013

to przez Twój słaby gust :mrgreen: :ziober2:

...Ignorance is bliss...
Johnson
Johnson
  28 dubna 2013

Oj watpie :P albo moj post nie byl widoczny xD

mrsdarcy
mrsdarcy
  28 dubna 2013

Z miesiąc temu oglądałam Dumę i uprzedzenie z 2005r. z Keirą Knightley i Matthew Mcfadyenem, film niezły jak na kostiumowy.
Wiadomo, książka jest ubogacona w więcej szczegółów, więcej przeżyć wewnętrznych bohaterów itp.
Plus za soundtrack, który był trafny, subtelny, dopasowany do sytuacji. Fim przedstawiony dobrze, choć chyba bardziej spodobała mi się książka. Niezła gra aktorska, ukazanie emocji i kreacji postaci, choć brakowało mocniejszego zarysu emocji u bohaterów. Minus, że w ogólnej wersji film kończy się na błogosławieństwu ojca, a nie (jak w brytyjskiej) na wieczornym spotkaniu zakochanych.
Z całego filmu najlepsze były cięte ironiczne riposty panny Elżbiety.

Earth
Earth
  28 dubna 2013
mrsdarcy
mrsdarcy: Z całego filmu najlepsze były cięte ironiczne riposty panny Elżbiety.

Ogólnie te ich rozmowy były fajne. Mam słabość do tego filmu. :D
JednoposladkowyTed
JednoposladkowyTed
  29 dubna 2013

Drogówka - troszkę mnie rozczarował, ale muszę przyznać, że film dość mocny. Przy końcu sprawy nabierają dobrego tępa. Zakończenie dobre. 6,5/10.