Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
Co ostatnio obejrzałeś? strona 158 z 377
@JFC:
Kiedy Ty to wszystko oglądasz?
---
Blask ognia- XIX wiek, romanse, zawiłe historie. Manipulantce na pewno się spodoba. (kichnąłem i klusek wyleciał mi nosem xD )
Iron Sky - naziści uciekli przed hamerykańcami na księżyc, a teraz wracają niczym transformersy i robią rozróbę.
Koizora - bardoz ładny film, choć wygodniej oglądałoby się po polsku niż po ang. :P
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
Jacob's Ladder (1990) - Dobry thriller psychologiczny, gęsty klimat, ryje banie.
Bad Taste (1987) - Ten film jest tak zły, że aż zajebisty.

Cos sie dzieje - przyjemnie sie ogladalo...
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
Megan is Missing (2011)
w sumie drugi film który mną potelepał tak, że pewnie jeszcze z tydzień będę o tym myśleć. pierwszym był Baby Blues (choc tematyka inna).
the Poughkeepsie Tapes mną tak nie wstrząsneło jak Meganka ;[
kogla mogla 2
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
Dziś Desperado II na Polshicie o 20, z Banderasem i Deppem dawno nie oglądałam, więc nic nie pamiętam już, liczę na miły seans w przerwach między reklamami. :D
A ten główny aktor w tym filmie to jest ten sam co grał w "Skazani na Shawshank" czy mi się tylko wydawało?
Regan Teresa MacNeil z "Exorcysty" (1973)
12-letnia Regan Teresa MacNeil (Linda Blair) z filmu Williama Friedkina była całkiem normalnym dzieckiem. Do czasu aż coś w nią wstąpiło. Brzmi znajomo? Matka dziewczynki, zaniepokojona faktem, że przepowiada ona śmierć jej znajomym i siusia na dywan, zabiera ją do rozmaitych specjalistów - ci są jednak bezradni. Kiedy dziecko przestaje przypominać ludzką istotę, zaczyna lewitować, gwałcić się krucyfiksem i przeklinać w martwych językach, kobieta przełamuje wreszcie swoje uprzedzenia wobec wspólnoty katolickiej i wzywa egzorcystów. Najstraszniejszy horror wszech czasów i bez wątpienia najgorsza córka, jaką można sobie wyobrazić.
Samara Morgan z "Ringu" (2002)
Tej dziewczynki nikomu nie trzeba przedstawiać. Jest miejską legendą, którą powtarzają sobie dzieciaki poruszone śmiercią kolegów i koleżanek. Winę za nią ponosi pewna kaseta wideo, której prawdziwość postanawia zbadać dziennikarka, Rachel (Naomi Watts). Śledztwo prowadzi ją na farmę państwa Morganów, które adoptowało niegdyś dziewczynkę z przytułku. Samara okazała się jednak złym dzieckiem i rodzice utopili ją w studni. Nie poskutkowało. Po śmierci stała się jeszcze gorsza, zabijając młodzież, która obejrzała jej króciutki filmik eksperymentalny. Trudno powiedzieć, czy to kolejne ostrzeżenie przed adopcją, czy złym wpływem wideo..
Esther z "Sieroty" (2009)
Coś dla rodziców zastępczych i adopcyjnych. Film opowiada o koszmarze małżeństwa, które straciło potomka. Para decyduje się zabrać do domu małą dziewczynkę z pobliskiego domu dziecka. Bardzo wrażliwa i utalentowana plastycznie dziewczynka wprawdzie dziwacznie się ubiera i ma maniery dorosłej osoby, ale oszołomieni rodzice nie chcą tego widzieć. Wkrótce matka zaczyna domyślać się prawdy o podopiecznej. Niestety nikt nie traktuje poważnie jej przypuszczeń, zrzucając je na karb depresji. Wkrótce wszyscy bardzo tego pożałują...
Damien Thorn z "Omena" (1976)
Kiedy Katherine (Lee Remick) wydaje na świat martwy płód, jej kochający mąż Robert (Gregory Peck) bierze ze szpitala porzuconego przez osieroconego noworodka. Opieka nad Damienem nie da jednak rodzicom radości. Stroniący od kościołów, zmuszający zwierzęta do ucieczki z podkulonym ogonem, chłopiec będzie budził we wszystkich narastający niepokój. W końcu podczas swojej imprezy urodzinowej doprowadzi do samobójstwa swoją nianię, a ciężarną matkę zepchnie z balkonu. To i tak niewiele, jak na Antychrysta...
Isaac z "Dzieci kukurydzy" (1984)
Burt i Vicky trafiają do tej cichej wioski, po tym jak przejeżdżają samochodem dziecko i zbiegają z miejsca wypadku. Tu czeka ich przykra niespodzianka. W tej wsi mieszkają wyłącznie dzieci. Dzieci, które wymordowały dorosłych, składając ich w ofierze demonowi. Teraz ich lider - Isaak z radością oferuje gościnę nowym ofiarom...
Henry Evans z "Synalka" (1993)
12-letni Mark Evans traci matkę, a ojciec postanawia podrzucić go na dwa tygodnie krewnym, których synek niedawno utopił się w wannie. Tu malca serdecznie wita kuzyn Henry (Macaulay Culkin). Niestety dzieciak o buzi aniołka okazuje się wybitnie cyniczny, jak na swój wiek. To, że kopci jak lokomotywa i mówi o rzeczach, których normalne dzieci się boją, to nic. Z czasem Henry okazuje pokazuje swoje psychopatyczne oblicze. Czy Mark przeżyje pobyt u wujostwa...?
Adam z "Godsend" (2004)
Kiedy ośmioletni Adam (Cameron Bright) ginie w wypadku rozpacz rodziców jest tak wielka, że pomóc może im tylko ponowne spotkanie z synem. Proponuje im to pewien naukowiec (Robert De Niro), który klonuje ich zmarłą latorośl. Początkowo niechętny temu ojciec (Greg Kinnear) i przerażona żona (Rebecca Romijn-Stamos) zgadzają się na propozycję, by wkrótce powitać w domu nowego Adama. Jak łatwo się domyślić nie będzie to ten sam słodki chłopiec, a monstrualny twór eksperymentu genetycznego...
Tak to on. :P
Haebaragi (2006) - Bardzo dobry dramat o typie, który w pierdlu postanowił nigdy nie pić, nigdy się nie bić itd, a po wyjściu wciela to w życie razem z innymi zapiskami ze swojego notatniczka. Czy mu się uda tych obietnic dotrzymać to sobie zobaczcie.

Dziewczyna z sąsiedztwa (2007) - Dosyć brutalny dramat oparty na faktach, w którym kilku chłopców pod bacznym okiem swojej matki/ciotki sadystki, znęca się nad nowo przybyłą kuzynką. Koniec tragiczny.