Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
Co ostatnio obejrzałeś? strona 126 z 377
Kill Keith - lubię brytyjski humor, ale w tym filmie przesadzili.

Wściekłość ( Autoreiji ) - Kilka klanów yakuza w bezwzględnej walce rywalizuje o dominację w japońskim przestępczym podziemiu.
całkiem dobre kino, wojny gangów takie a la brytyjskie .. czy coś - ogólnie fajnie , tylko Ci japończycy tacy podobni że już póxniej nie wiedziałem jaki gang kogo atakuje

Jak zostać królem - obejrzałem z nudów - ale się nie nudziłem , dobre kreacje Colina Firtha i Geoffrey Rusha
Jak zostać królem było świetne, nie sądziłam, że można nakręcić tak ciekawy film o tym tym co tam było. :-D
Oglądałam kwiat pustyni. Sylwia, tak czy inaczej przeczytaj ksiazke, jeśli będziesz miała okazję, z tego co pamietam była ona przedstawiona z jakiejś innej persektywy.. Było tam sporo więcej o jej dzieciństwie, które uważam, że było częścią najciekawszą, np jak dzień obrzezania był dniem oczekiwanym, nie mogła się tego doczekać, bo było to niemal jak święto. Zdaje mi się też, że miala więcej niż 3 lata, nie wiem czemu tak było w filmie. Poza tym ja pamiętam, że była tam opisana też jej przyjaźń i droga do kariery z Naomi Campbell a nie tą brunetką, albo już coś mi się miesza. Plusem filmu była przepiękna ścieżka dźwiękowa już od wstępu