Basia
Basia
  6 dubna 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

FabrykaUranu
Reputacja: -121 | BluzgometrTM: 31
FabrykaUranu
  30 května 2013

Uwięzieni (Stash House) - super thriller 10/10

"Na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"

MaqdaIena
Reputacja: -168 | BluzgometrTM: 3
MaqdaIena
  30 května 2013
FabrykaUranu
FabrykaUranu: mam go zassanego ale nie mam do neigo napisow.

Ja oglądałam online, na playtubie :).
A napiprojekt nie wyszukuje napisów ?
:ziober2:
JuIia
JuIia
  30 května 2013
Moon(2009) - Sam Bell od trzech lat przebywa na stacji kosmicznej na Księżycu. Gdy jego misja dobiega końca, mężczyzna odkrywa, że nie jest sam.

Dobry, daje po bani chociaż początek jest dosyć mdły to środek i koniec d83ddc4d 8/10

Antiviral(2012) - Syd March (Caleb Landry Jones) jest pracownikiem kliniki sprzedającej zastrzyki z żywymi wirusami pobranymi od chorych gwiazd. Targani obsesją fani chętnie zaopatrują się w strzykawki, aby choć przez chwilę poczuć bliższą więź ze swoim idolem. Syd zajmuje się także przemytem we własnym ciele nielegalnych próbek wirusów, dostarczając je pirackim organizacjom. Kiedy zaraża się chorobą, która doprowadziła do śmierci Hannah Geist (Sarah Gadon), staje się cennym łupem dla kolekcjonerów oraz fanów.

To pierwszy film, którego kompletnie nie rozumiem. Targani obsesją fani chętnie zaopatrują się w strzykawki, aby choć przez chwilę poczuć bliższą więź ze swoim idolem. - że co, że jak? Facet chce miec na mordzie jedno wielkie G bo jakaś tam jakaś też to miała. Nie rozumiem, chyba nie chcę zrozumieć :wtf: 7/10

Betty(1985) - Zorg pracuje we Francji. Dogląda i ma pod opieką osiedle bungalowów przy plaży. Wiedzie spokojne, ciche życie, pracuje sumiennie, a w wolnych chwilach pisze. Pewnego dnia do jego uporządkowanego świata wkracza Betty - młoda, piękna kobieta. Jest dzika i nieobliczalna. Nieokiełznany temperament Betty wkrótce wymyka się spod kontroli. Zorg zaczyna sobie zdawać sprawę, że kobieta, którą kocha powoli popada w obłęd. Czy ich miłość zdoła przetrwać?

Nieobliczalna Betty powodowała u mnie coś takiego,że miałam ochotę wstać, wejść do monitora i przywalić jej solidnego liścia. Poza naprawde wkur#&*jącą aktorką film całkiem ok. 7/10

U niej w domu(2012) Dans la maison - Życie znudzonego nauczyciela zmieni się, gdy pozna uzdolnionego pisarsko 16-letniego Claude'a. Chłopak opisuje szczegóły dnia codziennego w domu swojego kolegi.

Pokręcony, momentami niezrozumiały ale dobry. 7/10

Attenberg(2010) - 23-letnia Marina mieszka z ojcem architektem w typowym miasteczku fabrycznym nad morzem. Ponieważ ludzie wydają jej się dziwni i odpychający, dziewczyna trzyma się z boku. Woli poznawać rodzaj ludzki poprzez piosenki zespołu Suicide, dokumenty o ssakach Sir Davida Attenborough i lekcje wychowania seksualnego, które otrzymuje od swojej jedynej przyjaciółki, Belli. Pewnego dnia do miasta przybywa nieznajomy, który na początek wyzywa Marinę na pojedynek w piłkarzyki. Tymczasem jej ojciec czyni rytualne przygotowania do pożegnania XX wieku, który uważa za „przereklamowany”. Relacje z dwoma mężczyznami i sojuszniczką Bellą, pomagają Marinie zgłębić niezwykłą tajemnicę, jaką stanowi dla niej dziwny ludzki gatunek.

Sam opis wiele wyjaśnia. Juz oglądałam jeden film tego reżysera i zarówno tamten jak i ten są POPIER*@#ONE. Trzeba to obejrzeć żeby zrozumieć ale serio polecam. 7/10

I Sell the Dead(2008) - Wydarzenia rozgrywają się w XVIII wieku. Para cmentarnych złodziejaszków - Arthur Blake (Dominic Monaghan) i Willie Grimes (Larry Fessenden) zostaję oskarżona o morderstwo i skazana na karę śmierci przez ścięcie na gilotynie. Kilka godzin przed egzekucją, pierwszy z nich opowiada ojcu Duffy'emu (Ron Perlman) historię swojego życia. Kapłan szybko domyśla się, że mężczyzna nie jest zwykłymi złodziejem..

Taka bajeczka o złodziejach zwłok i ich przygodach. Spoko 7/10

Fantastic Fear of Everything, A(2012) - Jack (Simon Pegg), autor książek dla dzieci, postanawia skupić się na pisaniu powieści kryminalnych. Podczas studiowania biografii seryjnych morderców z czasów wiktoriańskich, staje się paranoikiem opętanym irracjonalną obawą przed tym, że sam wkrótce zostanie zamordowany. Kiedy podejrzany producent z Hollywood wyraża nagłe zainteresowanie jego scenariuszem, Jack musi skonfrontować się z dręczącymi go demonami.

Nigdy nie chciałabym mieć tak nawalone w bani jak główny bohater. Szczerze to nawet mu współczułam. Momentami zabawny film ale i dobry, 8/10
JednoposladkowyTed
JednoposladkowyTed
  31 května 2013

Gladiator - W końcu obejrzany od deski do deski. Cóż, za jaja nie złapał, dupy nie urwał. Nie rozumiem zachwytów nad tym filmem. Przyznam, że fajna historia, ale drętwo przedstawiona. Skróciłbym go o jakieś 40 minut i usunął niepotrzebne sceny, które zwyczajnie usypiają. Film dostał kilka oscarów. Zastanawiam się za co? M.in. za efekty specjalne, których jak dla mnie prawie tam nie ma, a jak już są to na opłakanym poziomie. Montaż też strasznie chaotyczny, sceny walki tak pocięte, że ciężko je ogarnąć. Za muzykę powinien dostać oscara, a z tego co mi wiadomo, właśnie za muzykę na nominacji się skończyło. Cóż, muzyka i zakończenie trochę film ratuje, ale jestem zawiedziony. Może się nie znam, może krytycy filmowi wiedzą lepiej co jest dobre, a co nie. Wiem jedno, większość oscarowych filmów jak dla mnie okazuje się klapą. Wielka szkoda, że Ridley Scott, który zna się na robieniu dobrych filmów tak spieprzył tą świetną historię.

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  31 května 2013
Bankomat - trójka bohaterów zostaje uwięziona w budynku z bankomatami ( nie wiem jak to fachowo się nazywa ) przez psychola który postanawia ich zabić, oni w środku on na zewnątrz - wejść można tylko przy użyciu karty bankomatowej - której zapewne psychol nie posiada
ogólnie film to kupa absurdu i strata czasu

Combat girls - niemiecki film - laska jest neonazistką , pokazane środowisko tej społeczności w niemcach, ich akcje przeciwko obcokrajowcom , żydom , policji itd itd .. aż kilka zdarzeń i przypadkowo poznany chłopak - jakiś afgański uchodźca - pozwala jej spojrzeć na świat z po za całej tej nazistwoskiej otoczce --- takie trochę żeńskie wydanie American History X

Szybcy i wściekli 6 - pomijając , kilka pościgów i demolek - ten film to porażką , to już prawie sci-fi

ale czego można się spodziewać po 6 kolejne części - i pewnie nie ostatniej
w 7 pewnie stoczą walką z Godzilla
i to co zrobili z Gal Gadot :nie: nie wybaczę
...Ignorance is bliss...
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  31 května 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: M.in. za efekty specjalne, których jak dla mnie prawie tam nie ma, a jak już są to na opłakanym poziomie

tam chyba cały Rzym jest efektem specjalnym
na pewno Koloseum
...Ignorance is bliss...
JednoposladkowyTed
JednoposladkowyTed
  31 května 2013
RexMundi
RexMundi: tam chyba cały Rzym jest efektem specjalnym na pewno Koloseum

Wiem, wiem. Czytałem trochę o tym, co i tak nie zmienia faktu, że oscar za efekty specjalne to za wiele.
JednoposladkowyTed
JednoposladkowyTed
  31 května 2013
RexMundi
RexMundi: Szybcy i wściekli 6 - pomijając , kilka pościgów i demolek - ten film to porażką , to już prawie sci-fi ale czego można się spodziewać po 6 kolejne części - i pewnie nie ostatniej w 7 pewnie stoczą walką z Godzilla i to co zrobili z Gal Gadot nie wybaczę

Jak dla mnie ten film skończył się na części drugiej.
Arwena27
Arwena27
  31 května 2013
Muhammad Ali (2001) - film dokumentalny o życiu boksera. Niektóre momenty ciekawe chociaż przysnęło mi się przy jednym fragmencie i musiałam oglądać od początkud83dde13. Ogólnie moim zdaniem facet ma kompleksy z powodu swojego koloru skóry-,-
JuIia
JuIia
  31 května 2013
Eden Log(2007) - Tolbiac odzyskuje przytomność i zdaje sobie sprawę, że znajduje się na dnie jaskini. Jest cały w błocie, nagi, zmarznięty i nie ma pojęcia, co go tam doprowadziło ani co stało się martwemu człowiekowi, leżącemu tuż obok. Dookoła szerzą się ruiny starożytnego podziemnego świata i przenikająca ciemność. Mężczyzna zdaje sobie sprawę, że jedynym sposobem ucieczki przed stworzeniami ścigającymi go pod ziemią jest wspinaczka na powierzchnię. Aby tego dokonać, musi przebyć serię ścieżek, korytarzy i pomieszczeń stworzonych przez tajemniczą organizację, Eden Log.

Ten film to kwintesencja wszystkiego co lubię w filmach sci-fi.
" Przede wszystkim ciężki, niesamowity klimat, stworzony przez wypadkową doskonałych scenografii (w tym świetna gra światłem), niepokojących dźwięków i skąpo dawkowanej, wciągającej fabuły (w tej kolejności :)). Czegoś takiego dawno w filmie s-f nie widziałem. Nie zgodzę się, że Eden Log nie jest przeintelektualizowany - tak naprawdę historia bazuje na klasycznych wątkach obecnych w s-f od zarania istnienia tego gatunku (od relacji człowiek-natura i eksploatacji zasobów naturalnych po postacie "morloków":) ), wystarczy oglądać ze zrozumieniem i nie wychodzić po chipsy w czasie seansu, a wszystko stanie się jasne :) "

Naprawde polecam, dawno czegos takiego nie oglądałam i nie rozumiem czemu ma i słabą średnią i komentarze nie są za dobre :woot: 9/10
Johnson
Johnson
  31 května 2013
John Carter - młody weteran wojny secesyjnej, ciężko doświadczony walką na froncie. W niejasnych okolicznościach trafia na obcą planetę. Tam zostaje uwikłany w wielki konflikt między tubylcami, Tarsem Tarkasem (Willem Dafoe) i księżniczką Dejah Thoris (Lynn Collins), która desperacko potrzebuje jego pomocy. W świecie na skraju zagłady, Carter odzyskuje wiarę w siebie, i rozpoczyna walkę, od której zależy los Barsoom i jej mieszkańców.

Wedlug mnie dobry film, 9/10. Polecam
Earth
Earth
  31 května 2013
Paranormal Activity 1/2/3/4. Maraton w którym pierwsza część rzeczywiście mnie straszyła, bo tematyka jest mi wybitnie nie w smak, bo wierzę w demony; ale kolejne oglądałam z zainteresowaniem co będzie dalej/wcześniej. Miło się ogląda jako ot film. ;)
Kamil4811
wpis jest ukryty
Sylvinka
Reputacja: -13 | BluzgometrTM: 4
Sylvinka
  1 června 2013
Mechanik: Prawo zemsty- po opisie spodziewałam się czegoś lepszego, ale nawet fajnie się oglądało. 7/10
Baby blues-zmęczyłam prawie do końca, ale baaaardzo słabo 3/10
Salt- po raz dziesiąty może, ale nic nowego na dysku nie było. Jak zwykle miły 10/10
mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
JednoposladkowyTed
JednoposladkowyTed
  2 června 2013

Yuma - nie spodziewałem się rewelacji, ale całkiem dobry był.