Basia
Basia
  6 dubna 2011 (pierwszy post)

Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)

daenerys
daenerys
  18 května 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Pogubiłem się w tej infiltracji jak oglądałem jakiś czas temu.

Lubię skomplikowane filmy. :D Później opiszę czy moc czipsów pomogła mi go zrozumieć :D
A Ty może obejrzyj dziś jeszcze raz to załapiesz! :-)
PanHeisenberg
PanHeisenberg
  18 května 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: A Ty może obejrzyj dziś jeszcze raz to załapiesz! :-)

Ide do sąsiada. Co dwie głowy to nie jedna. Obejrzymy wspólnie.
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  18 května 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Pogubiłem się w tej infiltracji jak oglądałem jakiś czas temu.

Konto usunięte
Konto usunięte: Idę po czipsy i oglądam dziś Infiltrację z Leło. :D

Ja i tak wole Infernal Affairs
...Ignorance is bliss...
daenerys
daenerys
  19 května 2012

Fajna muzyka jest. :D Dropkick czy coś takiego. :D

daenerys
daenerys
  19 května 2012
Infiltracja. Na początku nie bardzo ogarniałam co do czego, potem ok a najciekawsza końcówka, wymsknęło mi się nawet niecenzuralne słowo zaczynające się na osz ku- a kończące na -rwa w pewnym momencie. :rotfl:
Gad
Gad
  19 května 2012

Przy windzie pewnie ?

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  19 května 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Infiltracja. Na początku nie bardzo ogarniałam co do czego, potem ok a najciekawsza końcówka, wymsknęło mi się nawet niecenzuralne słowo zaczynające się na osz ku- a kończące na -rwa w pewnym momencie.

porównaj teraz ten film z oryginałem

===

trwa.... mega maraton - Two and half men - sezon 5
...Ignorance is bliss...
daenerys
daenerys
  19 května 2012
Gad
Gad: Przy windzie pewnie ?

Tak:ziober2: cholera jestem taka przewidywalna.

Kamil, jak będę miala kiedy, teraz tylko mogę liczyć na tv. :-)
PanHeisenberg
PanHeisenberg
  19 května 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Fajna muzyka jest. :D Dropkick czy coś takiego. :D

Dropkick murphys. Często zapodawałem jako soundtrack do tematu, ale nikt nie chciał łyknąć bakcyla :(

Konto usunięte
Konto usunięte: Infiltracja. Na początku nie bardzo ogarniałam co do czego, potem ok a najciekawsza końcówka, wymsknęło mi się nawet niecenzuralne słowo zaczynające się na osz ku- a kończące na -rwa w pewnym momencie.

Pierwszym razem nie ogarnąłem tego filmu, ale drugim wszystko było ok. Może dlatego nie zrobił na mnie takiego wielkiego wrażenia.
Postać Billy'ego Costigan'a ciekawa.

Aczkolwiek trochę mi się nie podobała pewna sprawa...
(SPOILER) Dlaczego Costigan nie wziął dowodów na Sulivana i nie przekazał ich do wydziału wewnętrznego? Wolał dać je psycholożce i aresztować go osobiście. Ryzykowne.
BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  19 května 2012

Uwaga, nadchodzi trener Gary - zabawna komedia

Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  19 května 2012

Lokalni patrioci taki sobie

BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  19 května 2012

Kobiety z 6. piętra genialny film ;D

PanHeisenberg
PanHeisenberg
  21 května 2012

John Rambo aka Rambo 4.

Oglądałem w całości tylko jedynkę i czwórkę.
Jedynka była bardziej dramatem niż filmem akcji. Było można wgłębić się w psychikę człowieka, który walczył na wojnie za ojczyznę, po wszystkim wrócił odwiedzić kolegę z frontu i został potraktowany przez społeczeństwo jak szmata. Wzruszający, piękny film. Mimo upływu lat nadal świetny.

Czwórka to jednak bardziej film akcji. Trwa nieco ponad godzinę. Jest nawet sporo krwi, strzelania, świetny klimat i Stalone nadal w formie mimo, że ma 60 życia za sobą. Warto zobaczyć. Nie tylko dla fanów gatunku.
JFC
JFC
  21 května 2012
Święta góra (1973) - Jeden z najbardziej pokręconych filmów jakie oglądałem. Jak ktoś lubi tematykę religijną to niech sobie obejrzy.

Destino (2003) - Efekt współpracy Salvadora Daliego i Walta Disneya, czyli po prostu ożywione prace tego pierwszego. Bardzo ładna krótkometrażowa animacja.

Benny's Video (1992) - Film na którym co chwile zadajesz sobie pytanie "wtf?". Jeśli chodzi o sposób kręcenia to jest tu podobnie jak w innych filmach Haneke, więc jeśli ktoś lubi głównie filmy akcji i nudzi się już po 5 minutowej scenie w której nic się nie dzieje zbytnio to niech nie ogląda. Mi się podobał.

Kimssi pyoryugi (2009) Bardzo dobry, koreański, komediodramat o typku, który utknął na wyspie w środku miasta. Szczególnie poleca Patryszji. :P
Gothiclady
Gothiclady
  21 května 2012
Komórka (Cellular/2004) - nauczycielka biologii zostaje porwana, wywieziona do nieznanego jej miejsca i więziona na strychu. Znalazła rozwalony tel z którego udało jej się wykonać jedno połączenie do nieznajomego faceta. Facet postanawia jej pomóc. Fajny film :)

Milczenie Owiec - 10000000000000000000000000000000000000/10